16 Mart 2018 Türkiye gündemi

16 Mart 2018 Türkiye gündemi

16 Mart 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                              16.03.2018

 

DOLAR-USD: 3.8965

AVRO-EURO: 4.8095

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.4485

ALTIN-GOLD: 165.0500

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: İŞİMİZ BİTMEDİKÇE AFRİN'DEN ÇIKMAYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Avrupa Parlamentosu'nda Afrin'deki harekâtı durdurmamız istenecekmiş, isteniyormuş vesaire. Genişlemeden sorumlu bayan var bir tane o da böyle arzuda bulunmuş. Boşuna heveslenmeyin, işimiz bitmedikçe oradan çıkmayacağız" dedi.

 

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN: AFRİN'İN YÜZDE 70'İNDE GÜVENLİK SAĞLANDI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Çember iyice daraldı teröristler için. Çok kısa bir zaman içerisinde Afrin merkezinin de teröristlerden tamamen temizlenmesini öngörüyoruz. Şu an itibarıyla yüzde 70'in üzerinde coğrafi konum itibarıyla güvenliği sağlanmış durumda “dedi.

 

BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ: TELEFONDA FETVA DÖNEMİ KAPANIYOR

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Telefonla arayanlara telefonda fetva verilmesi dönemi kapanıyor. Diyanet, 'Alo  Fetva' hattını arayanların sorularını alacak, ancak bu sorulara cevaplar yazılı  olarak verilecek “dedi.

 

POLİTİKA                                                                                           

 

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YAZICI: BİR HAYLİ GENİŞ BİR ALANDA ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti tarafından oluşturulan uyum komisyonu hakkında, "Bir hayli geniş bir alanda çalışma yürütüyoruz. Bunu elbette kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN 'İSTİKLAL MARŞI' YORUMU

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MHP ile yaşanan polemikle ilgili olarak, “Tüm partilere eşit uzaklıktayız, eşit yakınlıktayız. Siyasal partiler arası bir ayrımımız yok. MHP, HDP’yi kullanarak üzerimize saldırıyor. Amaç geçmişte AK Parti ile yaptıkları kavgaları unutturmak” dedi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstiklal Marşı’yla ilgili sözleriyle başlayan tartışmaya da, “Sanki sorun yokmuş gibi İstiklal Marşı sorunu yaratıyor. Yapay sorunlarla ülkeyi meşgul ediyor” değerlendirmesini yaptı.

 

KILIÇDAROĞLU VE BULDAN'IN DOKUNULMAZLIK DOSYALARI TBMM'YE SEVK EDİLDİ

Aralarında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Buldan'ın da bulunduğu 11 milletvekiline ait dokunulmazlık dosyaları TBMM Başkanlığına sunuldu.

 

HDP'NİN MECLİS'TEKİ ÜYELİKLERİ MHP'YE GEÇİYOR

HDP'lilerin milletvekilliklerinin düşürülmesi, Meclis komisyonlarındaki üye dağılımını değiştirdi. Vekilliği düşürülen HDP'lilerin üyelikleri MHP'ye geçiyor.

 

AKŞENER'DEN ERDOĞAN'A: ÇEKMECENDE BULUNAN ARAŞTIRMA SONUÇLARINI AÇIKLA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunarak, "Şu araştırma sonuçlarını açıkla kardeşim. Yani çekmecende bulunan araştırma sonuçlarını, kamuoyu yoklamalarını açıkla" dedi.

 

 

DÜNYA                                                                      

BAŞBAKAN YILDIRIM: BM'DE REFORM KAÇINILMAZ İHTİYAÇ

Azerbaycan'da konuşan Başbakan Yıldırım, Suriye'deki olaylar üzerinden BM'yi eleştirdi ve "Rekabetin değil sorun çözmeyi esas alan bir BM reformunun kaçınılmaz bir ihtiyaç olduğu gün gibi ortadadır" dedi.

 

AP, AFRİN TASARISINI KABUL ETTİ

Avrupa Parlamentosu'nda Türkiye'ye Afrin'den çekilmesi çağrısı yapan bir karar tasarısı kabul edildi. AB Bakanı Ömer Çelik, AP'nin kararını "vizyonsuz cahilane bir karar" olarak nitelendirdi.

 

LAVROV: İNGİLİZ DİPLOMATLARI SINIR DIŞI EDECEĞİZ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Londra'nın, bir sinir gazı ile İngiltere'de zehirlenen eski Rus ajanı Sergey Skripal ve kızının başına gelenlerden Moskova'yı sorumlu tutup, 23 Rus diplomatı sınır dışı etme kararına karşılık olarak Moskova'nın da bazı İngiliz diplomatları ülkeden göndereceğini söyledi.

 

EKONOMİ                                                                                            

 

TÜRKİYE-AZERBAYCAN-GÜRCİSTAN-İRAN ANLAŞTI: YENİ TRANSİT KORİDORU OLUŞTURULUYOR

Bakü'de düzenlenen Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan-İran Dışişleri Bakanları Dörtlü Toplantısı'nda Reşt-Astara Demiryolu'nun Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'na birleştirilmesi ve İran'ın Çabahar ve Bandar-Abbas limanlarından başlayacak, Hint Okyanusu'nu Avrupa'ya birleştirecek yeni transit koridorun oluşturulması kararlaştırıldı.

 

İŞSİZLİK ORANI ARALIKTA YÜZDE 10,4 OLDU

Türkiye'de işsizlik oranı, Aralık 2017'de bir önceki yılın aynı dönemine göre 2,3 puan azalışla yüzde 10,4 oldu.

 

ASGARİ GEÇİM SINIRI 5.458 LİRA OLDU

Türkiye Kamu-Sen'in araştırmasında, şubatta dört kişilik ailenin asgari geçim sınırı 5 bin 458 lira 74 kuruş olarak tespit edildi.

 

IMF, TÜRKİYE'NİN BÜYÜME BEKLENTİLERİNİ YÜKSELTTİ

IMF, "G20 Bakanlar ve Merkez Bankaları Toplantısı" öncesinde “Küresel Beklentiler ve Politika Zorlukları” başlıklı raporunu yayımladı. Raporda, Türkiye’ye yönelik 2018 ve 2019 büyüme tahminleri yüzde 4,3’e yükseltildi.

 

OTOKOÇ VE AVİS, YUNANİSTAN'IN EN BÜYÜK ARAÇ KİRALAMA ŞİRKETİNİ SATIN ALDI

Otokoç Otomotiv ve Avis Budget Group, Yunanistan’ın en büyük araç kiralama şirketlerinden biri olan Olympic Commercial and Tourism Enterprise SA’yı satın aldı.

 

AVRUPA'NIN UCUZ HAVAYOLU ŞİRKETİ ROTAYI TÜRKİYE'YE ÇEVİRDİ

Ucuz havayolu şirketi Ryanair, Türkiye'ye uçuşlara başlayacağını açıkladı. Şirketten yapılan duyuruya göre uçuşlar İrlanda'nın Dublin ve Slovakya'nın Bratislava kentlerinden Muğla Dalaman'a yapılacak.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___ 

BROSE BAMBERG 88-79 ANADOLU EFES

Turkish Airlines EuroLeague'deki temsilcilerimizden Anadolu Efes, 26. maç döneminde deplasmanda konuk olduğu Alman ekibi Brose Bamberg'e 88-79 mağlup oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.