16 Ocak 2018 Türkiye gündemi

16 Ocak 2018 Türkiye gündemi

16 Ocak 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                 16.01.2018

 

DOLAR-USD: 3.8015

AVRO-EURO: 4.6625

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.2480

ALTIN-GOLD: 163.8000

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TOPUNUZ GELİN, TEPENİZE İNECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin sıradan bir çadır devleti olmadığını ifade ederek, "Topunuz gelin tepenize ineceğiz bunun başka çaresi yok" dedi. Erdoğan, "(PYD'yi) Şu anda obüslerle vuruyoruz, vurmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

BOZDAĞ: ABD'NİN SÖZDE TERÖR ORDUSU KURDURMASI ATEŞLE OYNAMAKTIR

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "ABD'nin DEAŞ terör örgütüyle mücadele için terör örgütlerine 'Suriye Sınır Güvenliği Gücü' kılıfı altında sözde terör ordusu kurdurması, ateşle oynamaktır." değerlendirmesinde bulundu.

 

MEHMET ALTAN'IN İTİRAZINI ÜST MAHKEME DE REDDETTİ

Anayasa Mahkemesi'nin, hakkında "hak ihlali" kararı verdiği Mehmet Altan'ın tutukluluğunun devamına ilişkin İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen karara, avukatlarınca yapılan itiraz başvurusu, üst mahkeme tarafından reddedildi.

 

POLİTİKA                                             

 

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN ABD'YE 'TERÖR ORDUSU' TEPKİSİ: TÜRKİYE'YE DÜŞMANLIK ETMEKTİR

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, TESK hizmet binasında düzenlenen "Türkiye Esnaf Buluşması"nda konuştu. Başbakan Binali Yıldırım, Suriye'nin kuzeyinde ABD'nin YPG'li teröristlerden oluşturmayı planladığı birlik için "Bunun anlamı terör örgütünün arkasından nişan alıp Türkiye'ye düşmanlık etmektir" dedi. 

 

KILIÇDAROĞLU: 20 TEMMUZ DARBESİ VE OHAL İLE MÜCADELE ETMEK İNSAN OLMANIN GEREĞİDİR

"OHAL'de yeter" Forumunda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, OHAL ile birlikte hukukun askıya alındığını, yargı bağımsızlığının ağır yaralar aldığını ve FETÖ ile mücadele denilerek Türkiye'de muhaliflerin hedef alındığını vurguladı.

 

CHP'DEN AFRİN AÇIKLAMASI: "BU BİR MİLLİ HASSASİYETTİR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, "Afrin'de ve diğer alanlarda da başka hesaplar, başka ülkelerin hesabı var. Bunu da dikkatle görmeliyiz, buna ilişkin sağduyulu bir karar almalıyız. Oradaki olaylarla içerimizdeki olabilecek olayları ayrı düşünmemek lazım. Bu bir milli hassasiyettir." dedi.

 

ÜMİT KOCASAKAL ÇARŞAMBA GÜNÜ CHP GENEL BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLAYACAK 

İstanbul Barosu eski Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocasakal, Çarşamba günü Taksim’de bir otelde düzenleyeceği basın toplantısıyla CHP Genel Başkan adaylığını açıklayacak.

 

KORAY AYDIN İYİ PARTİ'NİN OY ORANINI AÇIKLADI

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, partisinin oy oranı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Aydın, İYİ Parti seçimde yüzde 20 oy alacak ve partisinin genel başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacağını söyledi.

 

 

DÜNYA                                                        

 

RUSYA'DAN ABD'YE 'SURİYE'DE YENİ ORDU' UYARISI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "ABD'nin Suriye'de ordu kurma çabaları ülkenin toprak bütünlüğüne zarar verebilir. ABD'den bu konuda detaylı açıklama bekliyoruz." dedi.

 

MİKDAD: TÜRKİYE, GÜÇLERİNİ SURİYE'DEN ÇEKMELİ

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Türk askerlerinin Suriye'deki varlığını 'saldırganlık' olarak niteleyerek, bunun hiçbir bahane ile haklı çıkarılamayacağını söyledi. Mikdad "Ankara'dan Suriye'deki güçlerini çekmesini ve içişlerimize karışmamasını istiyoruz" dedi.

 

BERLİN'DEKİ KOALİSYON PAZARLIKLARINDA ÇATLAK BÜYÜYOR

Almanya'da koalisyon tartışmalarında çatlak büyüyor. Hristiyan Birlik partileri, Sosyal Demokrat Parti'nin ön görüşmelerdeki bazı maddeleri yeniden müzakere etme talebini geri çevirdi.

 

EKONOMİ                                                                              

 

İŞSİZLİK ORANI EKİMDE YÜZDE 10,3'E İNDİ

Türkiye'de işsizlik oranı, Ekim 2017'de bir önceki yılın aynı dönemine göre 1,5 puan azalarak yüzde 10,3 oldu.

 

KONUT FİYATLARI ARALIK'TA YÜZDE 0,80 ARTTI

Türkiye genelinde satılık konut fiyatları Aralık'ta bir önceki aya göre yüzde 0,80 yükselirken, en çok artış yüzde 2,04 ile Balıkesir'de yaşandı.

 

2018'İN EN BÜYÜK AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

1.5 milyar dolarlık yatırımla kurulan "Kazan Soda" tesisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı. Erdoğan, "Bu tesisin 2 bin 200 kişiyi istihdam edecek olması iftihar verici bir tablodur" dedi.

 

KANAL İSTANBUL'UN GÜZERGÂHI BELLİ OLDU

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanal İstanbul Projesi'nin güzergâhına ilişkin, "Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu koridoru Kanal İstanbul için en uygun güzergâh olarak seçilmiştir." dedi.

 

BÜTÇE OVP’Yİ TUTTURDU

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2017 bütçesi’nin 47,4 milyar lira açık verdiğini söyledi. Ağbal, “Bu, Orta Vadeli Program’da (OVP) revize edilen rakamdan 14,3 milyar lira daha olumlu” dedi. 

 

GAZPROM'DAN TÜRK AKIMI'NA 3,2 MİLYAR DOLAR

Rus enerji şirketi Gazprom’un, TürkAkım doğalgaz boru hattı projesine bu yılki yatırım miktarını, bir önceki yıla göre yüzde 89,6 artışla 182,4 milyar rubleye yükselteceği bildirildi.

 

SPOR                                           

 

ARDA TURAN RESMEN MEDİPOL BAŞAKŞEHİR'DE

Medipol Başakşehir, Barcelona'dan 2,5 yıllığına kiraladığı milli futbolcu Arda Turan ile sözleşme imzaladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.