17-25 Aralık belgeleri Akın İpek'in şirketinde çıktı

17-25 Aralık belgeleri Akın İpek'in şirketinde çıktı

Fetullahçı Terör Örgütü'nce (FETÖ) hükümete yönelik yürütülen 17-25 Aralık operasyonunun belgeleri, firari FETÖ'cü Hamdi Akın İpek'in şirketi Koza-İpek Holding'de çıktı.

15 Temmuz darbe girişimi öncesi FETÖ'ye yönelik açılan ve Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 74 sanıklı çatı davada 7 sanık için karar açıklanmış, firari durumdaki 67 sanığın dosyası ayrılarak davanın görülmesine devam edilmişti. Soruşturma aşamasında ele geçirilen dijital materyallere yönelik bilirkişilerce hazırlanan rapor, dava dosyasına girdi. Rapora göre davanın firari sanığı Hamdi Akın İpek'in şirketi Koza-İpek Holding'de yapılan aramalarda şirketin eski genel müdürü Ali Serdar Hasırcıoğlu'nun odasında bazı dijital materyaller ele geçirildi. Bu dijital materyallere yönelik yapılan incelemelerde, materyallerin arasında fezleke halinde hazırlanmış FETÖ'nün 17 Aralık kumpas operasyonuna dair ses kayıtları, fiziki takip tutanağı ve HTS kaydı bulunduğu belirlendi. 

"Yasal olmayan yollardan elde edilerek dijital ortamda saklandı" 

Raporda, "gizlilik dereceli" ve "hizmete özel" ibareleri yazılı evrakların Hasırcıoğlu'nun bilgisayarında bulunmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğu vurgulanarak, "Soruşturma evrakları yasal olmayan yollardan elde edilerek dijital ortamda saklandı" ifadesine yer verildi. 

Holdingin Koza Altın Maden Jeoloji bölümündeki bir bilgisayarda da 25 Aralık kumpasına yönelik çoğunluğu ses kaydı olan belgelerin bulunduğu kaydedildi. Devlet büyüklerine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının FETÖ üyelerince sızdırıldığı ve diğer örgüt üyelerince medyaya servis edildiği belirtildi. Raporda, "Koza-İpek Holding'ten elde edilen deliller, bu operasyonların meşruiyeti ve düşman olarak gördüğü hükümet ve devleti aşağılayıcı paylaşımlar yapmaları, ticari işletme olarak bilinen kurumun siyasetten çok da uzak olmadığını, terör örgütü liderinin amaçları ve direktifleri doğrultusunda hareket ettiklerini ve bu işletmelerin terör örgütünün bir parçası olduğunu açıkça göstermektedir" denildi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.