17 Ağustos Depreminde kaybedilenler anıldı

17 Ağustos Depreminde kaybedilenler anıldı

17 Ağustos Depreminin 23. yılı nedeniyle sivil toplum örgütleri bir buluşma düzenledi

İzmir Afet Bilinci, Çevre ve İklim Farkındalığı Derneği (İZ-AFED) öncülüğünde düzenlenen etkinlik oldukça öğretici oldu. AKUT, (zmir Kentsel Dönüşüm Derneği (İZKENDER), Jeofizik Mühendisleri Odası (JFMO) İzmir Şubesi, Buca Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi ve İzmir Kent Konseyi Bütünleşik Afet Yönetimi Çalışma Grubu katıldı.

17-agutos-3.jpg

Çevre ve İklim Farkındalığı Derneği Başkanı Servet Ertaş buluşmada yaptığı konuşmada; “17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin, sebep olduğu kayıplar nedeniyle son yüzyılın en büyük felaketlerinden biri olduğunu belirterek. ülkemiz işte böylesine ağır bir bedeli ödedi. Özünde bir doğa olayı olan depremin afete dönüşmemesi için bizler, toplumu afetlere karşı bilinçlendirmek, hazırlıklı hale getirmek için bu tür farkındalık etkinlikleri düzenliyoruz. Bu etkinlik de hem depremde yitirdiklerimizi anmak, hem de ülkemizin ve bölgemizin deprem gerçeğine dikkat çekmek, toplumsal farkındalık amacına yönelik bir çabadır” dedi.

Ertaş son olarak “Depremin meydana gelmesi engellenemez ve durdurulamaz. Ancak hasar ve zararının azaltılması, minimuma indirilmesi ve hatta tamamen ortadan kaldırılması pekala mümkün. İşte bunun adı afet risk yönetimidir. . Diğer konularda olduğu gibi bu konuda da hem kamunun, hem yerel yönetimlerin hem de STK’ların imkan olanak ve kapasiteleri işbirliği içerisinde görev almalıdır. Bu konuda yerel yönetimler Belediye Kanunun 53. Maddesinin gereğini yerine getirmelidirler” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.