17 Kasım 2017 Türkiye gündemi

17 Kasım 2017 Türkiye gündemi

17 Kasım 2017 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         17.11.2017

 

DOLAR-USD: 3.8750

AVRO-EURO: 4.5660

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.1165

ALTIN-GOLD: 159.5000

 

 

KUZEY IRAK'TA ÇATIŞMA: 2 ASKER ŞEHİT

Kuzey Irak'ta bulunan Avaşin-Basyan bölgesinde, bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada 2 asker şehit olurken, 1 asker de yaralandı.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN RUSYA'YA GİDİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 10 gün aranın ardından 22 Kasım'da Rusya'ya gidecek. Soçi'de Rusya, İran ve Türkiye Suriye konusunda zirve yapacak.

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: ABD HATASINI SÜRDÜRÜYOR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin terör örgütü PYD/YPG ile iş birliğini tercih ettiğini belirterek, "ABD bu hatasını da sürdürüyor." dedi.

 

BOZDAĞ: ABD YANIT VERDİ, SARRAF'IN SAĞLIK DURUMU İYİ

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ABD'nin Rıza Sarraf ile ilgili verilen notaya cevap verdiğini ve Sarraf'ın sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı. Bozdağ ayrıca Sarraf için ABD'ye nota verilmesinin de çarpıtıldığını savundu.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: MHP İLE HER ADIMI ATMAYA VARIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şayet siyasal süreçte bloklaşma sertleşirse MHP, AK Parti ile yan yana mücadelesini sürdürecektir” ifadelerini kullanan MHP Lideri Bahçeli’nin sözlerini değerlendirdi. Erdoğan, “Milletimizin çıkarları noktasında MHP ile her türlü adımı atmaya varız” dedi. 

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: BUGÜNLERDE BAŞKA BİR FİLM ÇEVİRİYORLAR

Başbakan Yıldırım, "15 Temmuz'da mesafe alamayanlar, bugünlerde başka bir film çeviriyorlar. 'Acaba ne yapar yaparız da 15 Temmuz'da beceremediğimiz işi sonlandırırız?' Hiç boşuna heveslenmeyin." dedi.

 

YAZICI: PARTİLERİN SEÇİMLERE ORTAK LİSTEYLE GİRMELERİNE ENGEL YOK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Bugünkü mevcut düzenlemelerde siyasi partiler uygun görürlerse birden çok parti bir araya gelmek suretiyle seçimlere ortak listeyle girmelerine engel bir durum yok." dedi.

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN 'SSK'YI BATIRDI' SÖZLERİNE SERT YANIT: 'MEYDAN OKUYORUM...'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'SSK'yı batırdı' sözlerine Eczacılar Birliği Kongresi'nde yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "10 yılımızı incelediler, müfettiş ordusu görevlendirdiler. 5 kuruş, bakın 5 kuruşluk yolsuzluk bulamadılar. AKP Genel Başkanı'na bütün eczacıların önünde meydan okuyorum. Eğer sosyal güvenliği tartışacaksan ben tek başıma geleceğim, siz ordunuzla gelin" dedi.

 

ANAYASA MAHKEMESİ'NDEN HDP'Lİ YILDIRIM'A RET

Anayasa Mahkemesi, HDP Milletvekili Gülser Yıldırım'ın başvurusunu reddetti. Yıldırım, tutuklanmanın hukuki olmadığı yönünde başvuru yapmıştı.

 

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

YUNANİSTAN'DAN BATI TRAKYA İÇİN 'ŞERİAT' KARARI: TÜM TARAFLARIN KABULÜ ŞARTI ARANACAK

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Batı Trakya'da evlendirme, boşanma ve miras gibi konularda müftülükler üzerinden İslam Hukuku'nun uygulanmasını zorunluluk olmaktan çıkarıp, opsiyonel hale getirmek için yasa hazırlığı yapıldığını söyledi.

 

NBC'NİN İDDİASI: REZA ZARRAB İTİRAFÇI OLDU

ABD'li basın kuruluşu NBC'nin internet sitesinde yer alan haberde, İran ve Türkiye vatandaşı iş adamı Reza Zarrab'ın New York'ta yargılandığı davada savcılıkla işbirliğine başladığı iddia edildi.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

TÜRKİYE VE KATAR’DAN YENİ LNG İŞBİRLİĞİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la birlikte gittiği Katar gezisinde BOTAŞ ile Qatargas arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi de ele alındı ve LNG anlaşması imzalandı. Anlaşma kapsamında Qatargas, BOTAŞ’a 2 milyar metreküp doğalgaz eşdeğeri LNG sevkiyatı yapacak.

 

BDDK'DAN OTAŞ KREDİSİ İÇİN BANKALARA 'TAKİBE ALMAYIN' ÇAĞRISI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Oger Telecom'un Türkiye birimi OTAŞ'ın 2013 yılında aldığı ancak geri ödemelerini yapamadığı 4.75 milyar dolar büyüklükteki kredinin takibe almamaları için bankalara talep ilettiklerini söyledi.

 

BURSALI LİNEA YERİNE CORDOBALI CRONOS

TOFAŞ’ın 2007 yılından bu yana Bursa’da ürettiği Fiat Linea 10 yıl sonra yerini Fiat Cronos’a bırakmaya hazırlanıyor. Ancak Linea’nın halefi olacak Cronos’un Türkiye’de değil Arjantin’in Cordoba kentindeki FCA (Fiat Chrysler Automobiles) fabrikasında üretileceği açıklandı. Aracın Mart 2018’de satışa sunulması planlanıyor. 

 

KOÇ TOPLULUĞU'NDAN "KADININ GÜÇLENMESİ̇ PRENSİ̇PLERİ̇"NE DESTEK

Koç Topluluğu şirketleri, "Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri'ni (Women's Empowerment Principles-WEPs)" imzaladı.

 

ABRAAJ GROUP, KFC TÜRKİYE'Yİ SATIN ALDI

Türkiye'de birçok yatırımı olan ve son olarak geçen Temmuz ayında Netlog Lojistik'i satın alan özel sermaye fonu Abraaj Group'un KFC Türkiye'yi satın aldı.

 

METROBÜS HATTI SİLİVRİ’YE KADAR UZATILIYOR

İETT Genel Müdürü Arif Emecen, metrobüsle yolculuklardaki konforu artırmanın ilk hedefleri olduğunu ve iyileştirme projelerine devam ettiklerini belirterek, "Planlanan Beylikdüzü-Silivri güzergâhı ile İstanbul halkı hızlı ve konforlu ulaşım hizmetlerinden birine daha kavuşacaktır." dedi.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

ANADOLU EFES 81-82 PANATHİNAİKOS 

Anadolu Efes, THY Euroleague'de normal sezonun 8. haftasında konuğu Panathinaikos'a 82-81'lik skorla mağlup oldu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.