17 Mart 2018 Türkiye gündemi

17 Mart 2018 Türkiye gündemi

17 Mart 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         17.03.2018

 

DOLAR-USD: 3.9250

AVRO-EURO: 4.8160

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.4570

ALTIN-GOLD: 165.5000

 

 

TSK AFRİN'E HAVADAN BİLDİRİ ATTI

Zeytin Dalı Harekâtı’nın başlangıcından bu yana 3530 terörist etkisiz hale getirildi. TSK, Afrin halkına yönelik iki dilde hazırlanan bildirileri havadan attı.

 

ERDOĞAN: ABD MÜMBİÇ'İ BOŞALTIRSA BU İŞİ KOLAY GERÇEKLEŞTİRİRİZ

Erzurum'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Afrin meselesini büyük ölçüde çözmüş durumda" dedi. ABD'ye de seslenen Erdoğan, "Münbiç'i boşaltılırsa bu işi çok daha kolay bir şekilde gerçekleştiririz" dedi.

 

BEKİR BOZDAĞ'DAN AP KARARINA SERT TEPKİ! 'YOK HÜKMÜNDEDİR...'

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye'ye "Afrin'den çekil" çağrısını içeren Suriye tasarısını oy çoğunluğuyla kabul etmesiyle ilgili Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’dan çok sert bir tepki geldi. Bozdağ kararla ilgili yaptığı açıklamasında “AP'nin Afrin kararı taraflıdır, akıl tutulmasıdır, bizim için yok hükmündedir.” İfadelerini kullandı.

 

ŞAHİN ALPAY'A TAHLİYE KARARI VERİLDİ

Anayasa Mahkemesi'nce hakkında yeniden ihlal kararı verilen Şahin Alpay'ın tahliyesine hükmedildi. Mahkeme heyeti, sanık Şahin Alpay hakkında ''yurt dışına çıkış yasağı" ve ''konutunu terk etmeme''den oluşan adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verdi.

 

CUMHURİYET GAZETESİ DAVASINDA ARA KARAR

Cumhuriyet gazetesi davasında savcı mütalaasını açıkladı. Ahmet Şık ve Murat Sabuncu'nun da aralarında olduğu 13 sanığa 15 yıla kadar hapis istendi. Mahkeme Akın Atalay'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: TARİKATLARIN İŞİ SİYASET DEĞİLDİR

Başbakan Binali Yıldırım, "Tarikatların işi irşat etmektir. Tarikatların işi ticaret değildir, siyaset değildir, vatandaşın dini duygularını istismar ederek kendi karanlık menfaatleri uğruna vatandaşları ifsat etmek değildir." dedi.

 

CHP'Lİ ÖZEL: BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE HERKES HAK ETTİĞİ MUAMELEYLE KARŞILAŞIR

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin MHP'nin 12. Olağan Kurultayı'na davet edilmemesine ilişkin "Bundan sonraki süreçte Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar değerlendirilerek herkes hak ettiği muameleyle, cevapla karşılaşır" dedi.

 

HDP’Lİ AYSEL TUĞLUK 10 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Eski HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un “terör örgütü yöneticisi olmak” suçundan yargılandığı davada karar açıklandı. Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Tuğluk’a 10 yıl hapis cezası verildi.

 

AKŞENER: SANDIKLARA EL UZATAN FARELERİN ELİNİ KIRARIM

Partililere seçimde sandık başında durma çağrısı yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Onlar görevini yapacak. Bu görev yerine getirildiğinde o sandıklara elini uzatan farelerin vallahi tallahi ellerini kırarım. Çünkü seçim sandığı bir devletin namusudur” dedi.

 

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

YUNANİSTAN 8 DARBECİ ASKERİN İADE TALEBİNİ REDDETTİ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Yunanistan'a kaçan darbeci askerlere ilişkin Türkiye'nin üçüncü iade talebi reddedildi.

 

İNGİLTERE, TÜRK VATANDAŞLARINA VERDİĞİ SÜRESİZ OTURMA İZNİNİ KALDIRDI

İngiltere İçişleri Bakanlığı, Ankara Anlaşması çerçevesinde Türk vatandaşlarına verdiği süresiz oturum hakkını dün itibari ile kaldırdı. Artık sadece uzatma vizesi verilecek.

 

LAVROV'DAN İSTANBUL ZİRVESİ AÇIKLAMASI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İstanbul’da 4 Nisan'da gerçekleşecek Rusya, İran ve Türkiye liderler zirvesinde, Suriye'deki durumun çözüme kavuşturulması için yeni yaklaşımlar konusunda mutabakat sağlanacağını duyurdu.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

SANAYİ ÜRETİMİ YÜZDE 12 YÜKSELDİ

Sanayi üretimi ocakta yüzde 0,8 gerilerken, yıllık yüzde 12 arttı. Bu arada TÜİK, referans yılı 2015=100 olarak güncelledi.

 

ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ İÇİN DEMİRYOLU İHALESİ YAPILACAK

Ulaştırma Bakanı Arslan, üçüncü köprünün demiryolu bölümü için yakın zamanda ihaleye çıkılacağını, ayrıca Gebze-Halkalı arasındaki Marmaray çalışmasını yılsonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

 

ÇANAKKALE KÖPRÜSÜNE 2.3 MİLYAR EURO FİNANSMAN

Çanakkale köprüsü ve otoyolu projesi için ağırlıklı yabancılardan oluşan 24 banka ve finans kuruluşundan 2.3 milyar euro tutarında kredi finansmanı sağlandı.

 

KANAL İSTANBUL’DA 2060 TEKNELİK MARİNA YAPILACAK

Kanal İstanbul kapsamında, deniz turizminden elde edilen gelirin artırılması amacıyla 2 yat limanı yapılması planlanıyor. Küçükçekmece ve Sazlıdere’deki yat limanlarına 2 bin 60 tekne yanaşabilecek. 

 

MİGROS, UYUM MARKETİ ALDI

Migros, 53'ü İstanbul ve 3'ü Tekirdağ'da bulunan 56 adet Uyum mağazası ile Antalya'da işletilen 17 adet Makro Market mağazası 105 milyon lira bedelle devraldı.

 

KARSAN’DAN ABD’DE ÜRETİM HAMLESİ

Karsan, ABD’li Morgan Olson ile ABD’de ortak üretim faaliyetleri için el sıkıştı.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

FENERBAHÇE DOĞUŞ 79-81 CSKA MOSKOVA

Turkish Airlines Euroleague’in 26. maçında Fenerbahçe Doğuş, sahasında konuk ettiği Rus ekibi CSKA Moskova'ya Nando De Colo'dan gelen son saniye basketiyle 81-79 mağlup oldu. 

 

VAKIFBANK, SERİDE 1-0 ÖNE GEÇTİ

Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi play-off final serisi ilk maçında VakıfBank, Galatasaray'ı 3-0 yendi ve seride 1-0 öne geçti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.