17 Mayıs Sokağa çıkma yasağı başladı!

17 Mayıs Sokağa çıkma yasağı başladı!

29 Nisan'da başlayan tam kapanma süreci 17 Mayıs (bugün) itibariyle sona erdi. 

Tam kapanma sürecinin sona ermesi ile birlikte İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile bugünden 1 Haziran tarihine kadar kademeli normalleşmeye geçildiği duyuruldu. Bu kapsamda uygulanacak olan yeni tedbir ve yasaklarda belli oldu.  Sokağa çıkma yasağı konusunda vatandaşların araştırmaları devam ediyor. Tam kapanma sürecinin 17 Mayıs (Bugün) itibariyle sona ermesinin ardından İçişleri Bakanlığı dün 81 ilin valiliğine gönderdiği Kademeli normalleşme genelgesi ile bugünden itibaren uygulanacak olan yeni yasak ve tedbirleri açıkladı. Bu kapsamda hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulamalarının 1 Haziran 2021 tarihine kadar devam edecek. 

resized_f01c9-933b00bet25_sokagacikmayasagisaatl620-001.jpg

Hafta içi sokağa çıkma yasağı uygulamasına 1 Haziran'a kadar devam edilecek. Sokağa çıkma yasağı hafta içi (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) günleri saat 21:00'den sabah 05:00'e kadar uygulanacak

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ NELER? 

Hafta sonu ise sokağa çıkma yasağı uygulaması 1 Haziran Salı gününe kadar devam edecek. Cuma akşam saat 2!:00'de başlayacak olan kesintisiz sokağa çıkma yasağı Pazartesi 05:00'e kadar devam edecek. Kademeli normalleşme döneminde, 65 yaş ve üzeri vatandaşlardan iki doz Kovid-19 aşısını yaptırmış olanlar ile 18 yaş altındakiler için sokağa çıkma kısıtlaması olmayacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.