17 Nisan 2018 Türkiye gündemi

17 Nisan 2018 Türkiye gündemi

17 Nisan 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                        17.04.2018

 

DOLAR-USD: 4.1155

AVRO-EURO: 5.0920

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.8985

ALTIN-GOLD: 178.4000

 

 

ŞIRNAK'TA HAİN SALDIRI: 3 ŞEHİT

Şırnak'ta, Kuyutepe üs bölgesine PKK'lı teröristlerin uzun namlulu silah ve roketatarlarla düzenlediği saldırıda 3 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: OLMAZ OLSUN BÖYLE BARIŞ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Global Girişimcilik Kongresi'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Lafa geldiği zaman, 'Barış, barış, barış.' Bu nasıl barış? Gel vur burayı ondan sonra 'barış' de. Olmaz olsun böyle barış. Dürüst olalım. Samimi olalım." Dedi.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: EGE'DE GEREKEN KARŞILIĞI VERMEYE KARARLIYIZ

Başbakan Yıldırım, ''Yunanistan'a tavsiyemiz iyi komşuluk ilişkileri içerisinde gerginliği artıracak provokasyonlardan uzak durmasıdır. Ülkemizin egemenlik haklarından kimsenin taviz vereceğimizi düşünmemesini bekliyoruz. Bu yönde yapılacak fiili durumlara gereken karşılığı vermeye kararlıyız'' dedi.

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'DAN MACRON'A TEPKİ: ‘RUSYA İLE GÜÇLÜ İLİŞKİLERİMİZ VAR’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye saldırısı için "Bu saldırıyla Türkleri Ruslardan ayırdık" diyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un açıklamalarına ilişkin, "Bizim Rusya ile ilişkimiz Fransa Cumhurbaşkanının ayıracağı kadar zayıf değil" dedi.

 

POLİTİKA                                                                          

 

ÜNAL: CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİYLE İLGİLİ ÇOK TİTİZ BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, uyum yasalarıyla ilgili "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, yeni bir idari sistemin oluşması, yeni teamüllerin oluşması anlamına da geliyor. Bununla ilgili çok titiz bir çalışma yürütüyoruz." dedi.

 

KILIÇDAROĞLU: BUGÜN DEMOKRASİ AYIBININ YILDÖNÜMÜ

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ''Bugün 16 Nisan mühürsüz seçimin, demokrasi ayıbının yıldönümü. YSK'ya yuvalanan bir grup çete onların arzuladığı sonucu ilan etti'' dedi.

 

CHP'DEN OTURMA EYLEMİ

CHP tarafından Türkiye genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen OHAL protestoları kapsamında Güvenpark'ta bildiri okunarak, oturma eylemi yapıldı.

 

KARAMOLLAOĞLU AKP İLE İTTİFAK ŞARTINI AÇIKLADI

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AKP ile ittifak şartını olarak, "Biz bir ittifak kurabilir miyiz? Garip geliyor ama arkadaşlar derse ki 'Biz size devleti teslim ettik, gelin beraber yönetelim, kararları da siz alın' o zaman varız. Ama sil baştan her şeyi değiştirmek şartıyla. Başka türlü ülkenin düze çıkması mümkün değil. Bir numaralı mesele adaletin tesisidir." dedi.

 

DÜNYA                                                                               

 

NATO GENEL SEKRETERİ: ‘OPERASYON RUSYA, ESAD VE İRAN'A AÇIK MESAJDI’

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg NTV'ye konuştu. Stoltenberg, "Operasyon Rusya, Esad ve İran'a açık mesajdı" dedi.

 

LAVROV: ‘SOĞUK SAVAŞ'TAN DAHA KÖTÜ BİR DURUMLA KARŞI KARŞIYAYIZ‘

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ve Batı'nın Soğuk Savaş'tan daha kötü bir durumla karşı karşıya olduğunu söyledi. Sergey Lavrov'a göre bu durumun nedeni, taraflar arasındaki iletişim kanallarının eksikliği.

 

EKONOMİ                                                                     _

 

SANAYİ ÜRETİMİ, ŞUBATTA YÜZDE 9.9 ARTTI

Büyümenin öncü göstergelerinden sanayi üretimi şubat ayında yıllık bazda yüzde 9.9 artış gösterdi. Beklenti artışın yüzde 8.6 olacağı yönündeydi.

 

YILIN İLK İŞSİZLİK RAKAMI BELLİ OLDU

Ocak ayında işsizlik geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,2 düşüş kaydederek yüzde 10,8 olarak gerçekleşti. İşsizlik rakamı bir önceki aya göre ise 0,4 puanlık artış gösterdi.

 

İKİ ŞEKER FABRİKASINA 1,2 MİLYAR LİRA 

Şeker fabrikalarından üçü için özelleştirme ihalesi yapıldı. Erzurum Şeker Fabrikası ihalesinde teklif veren olmazken, Turhal Şeker Fabrikası ihalesini 569 milyon TL ile Kayseri Şeker kazandı. Ilgın Şeker Fabrikası ihalesine ise en yüksek teklifi 637 milyon TL ile Alteks verdi.

 

DOĞUŞ HOLDİNG YAPILANDIRMA İÇİN 10 BANKAYLA GÖRÜŞECEK

Doğuş Holding yaklaşık 2,5 milyar dolar kredinin yapılandırması için bankalarla masaya oturacak. Kaynakların verdiği bilgiye göre Şahenk, ortalama vadesi yaklaşık 2,5 yıl olan kredilerin vadesini 5,5 yıla çıkarmak için görüşmeler yapacak.

 

SOCAR TÜRKİYE'DEN DEV YATIRIM PLANI

SOCAR Türkiye CEO'su Zaur Gahramanov: SOCAR Türkiye, 22 milyar dolarlık bir şirket haline gelecek.

 

BİN ARAP İŞ ADAMI GELİYOR

Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği (TÜRAP) desteğiyle, TurabExpo tarafından 02-04 Mayıs 2018 tarihleri arasında İstanbul’da Pullman İstanbul Airport and Convention Center’da gerçekleşecek buluşmada, 15 Arap ülkesinden, bin işadamı, 150’den fazla Türk gıda firmasıyla buluşacak.

 

TARİHİ ZİRVE BUGÜN

Bu yıl 16’ncısı gerçekleştirilecek olan Gayrimenkul Zirvesi, bugün başlıyor. Zirvede gayrimenkul alanında merak edilen konular, sektör ve iş dünyası temsilcileri tarafından masaya yatırılacak.

 

SPOR                                                                

BÜYÜKÇEKMECE 77–75 DARÜŞŞAFAKA

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde 25. haftanın kapanış maçında Demir İnşaat Büyükçekmece, sahasında Darüşşafaka’yı 77-75 yendi.

 

OSMANLISPOR 3–3 TRABZONSPOR

Spor Toto Süper Lig'in 29. hafta kapanış maçında Osmanlıspor ile Trabzonspor karşılaşmayı 3-3 berabere tamamladı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.