17 Ocak 2018 Türkiye gündemi

17 Ocak 2018 Türkiye gündemi

17 Ocak 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                     17.01.2018

 

DOLAR-USD: 3.7930

AVRO-EURO: 4.6340

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.2215

ALTIN-GOLD: 162.6500

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: SURİYE'DEKİ TERÖR YUVALARINI BİRER BİRER DAĞITACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah yarın öbür gün, kısa bir süre içinde Afrin ve Münbiç'ten başlayarak Suriye'deki diğer terör yuvalarını da birer birer dağıtacağız." dedi.

 

ORGENERAL AKAR: MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar: "PKK’nın bir uzantısı olduğu açık delillerle ispatlanmış olan terör örgütü YPG'nin 'operasyonel ortak' adı altında desteklenmesi ve silahlandırılmasına müsaade edemeyiz ve etmeyeceğiz. Bu hatadan en kısa sürede dönüleceğini umuyoruz."

 

ENİS BERBEROĞLU DAVASINDA KARAR ÇIKMADI

MİT TIR'ları davasında tutuklu yargılanan CHP İstanbul Milletvekili Berberoğlu, kelepçe takılarak adliyeye götürülmek istenmesini protesto ederek duruşma salonuna gitmedi. Davada tahliye kararı çıkmazken, duruşma 13 Şubat'a ertelendi.

 

POLİTİKA                                                                                    

AKP-MHP İTTİFAK KOMİSYONU PERŞEMBE GÜNÜ TOPLANIYOR

AK Parti ile MHP arasındaki ittifak komisyonunun ilk toplantısını perşembe günü yapacak. Toplantı saat 15.30'da başlayacak.

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN HSK'YA ELEŞTİRİ: ADALET DAĞITMAYACAKSANIZ O KOLTUKLARI TERK EDİN

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin Meclis grup toplantısında partililere seslendi. Kılıçdaroğlu, HSK'ya yönelik olarak, "AYM'yi dinlemeyen hâkimlere siz ne yapacaksınız, niye toplanmıyorsunuz, niye karar vermiyorsunuz? O zaman o koltukları terk edin" dedi.

 

BAHÇELİ: ABD'NİN ÇETE MANTIĞINDAN KURTULAMAMASI AHLAKSIZLIKTIR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "ABD'nin vahşi batı saplantısından, beli silahlı kovboylardan müteşekkil çete mantığından kurtulamaması tek kelimeyle ayıptır, ahlaksızlıktır." dedi.

 

HDP'DEN AFRİN AÇIKLAMASI

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada olası Afrin operasyonun için, "Kendi koltuklarını koruyabilmek için bir Afrin söylemi gerçekleştiriyorlar" dedi.

 

DÜNYA                                                       

 

FREEDOM HOUSE, TÜRKİYE'Yİ İLK KEZ 'ÖZGÜR OLMAYAN ÜLKE' OLARAK SINIFLADI

Washington merkezli düşünce kuruluşu Freedom House (Özgürlük Evi), ‘2018 Dünyada Özgürlükler Raporu’ açıkladı. ‘Demokrasi Krizde’ başlığı verilen yıllık raporda Türkiye ilk kez ‘özgür olmayan’ ülkeler kategorisine düşürüldü. Türkiye daha önce ‘kısmen özgür’ kategorisindeydi.

 

ABD'DEN TÜRKİYE'YE YEŞİL IŞIK

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Ryan Dillon,  basın toplantısında Türkiye'nin muhtemel Afrin harekâtına adeta yeşil ışık yaktı. Haberi duyuran gazeteci Wladimir van Wilgenburg, Dillon’un kendi sorusuna “Afrin, koalisyonun operasyon alanı içerisinde değil” yanıtını verdiğini belirtti.

 

 

YUNANİSTAN'DA FİRARİ ASKERİN İTİRAZINA RET

Yunanistan'da 8 firari askerden biri olan Süleyman Özkaynakçı'nın yeniden gözaltına alınmasına ilişkin itirazı reddedildi. Mahkeme, iltica hakkı askıya alınan Özkaynakçı'nın gözaltı durumunun devam etmesine karar verdi.

 

EKONOMİ                                                     

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: HES’LERLE CARİ AÇIĞI AZALTACAĞIZ

Başbakan Binali Yıldırım, "HES’ler cari açığımızın kapanması hususunda olumlu katkı sağlıyor. Enerji üretimimizi 2019 yılına kadar 110 milyar kilovatsaate çıkararak cari açığı azaltacağız." dedi.

 

MİLLİ GELİRİN YÜZDE 1.9'U FAİZE GİTTİ

Merkezi yönetim bütçesinden faize ödenen tutar, 2007'de 37 milyar 485 milyon dolar iken, geçen yıl 15,6 milyar dolar olarak gerçekleşti. Faiz faturasını dolar cinsinden 10 yılda yüzde 58 azaltan Türkiye, 2007'de milli gelirinin yüzde 5,5'ini faiz giderlerine aktarırken, bu oranı geçen yıl yüzde 1,9'a düşürdü.

 

BES’TEN KAÇIŞI ÖNLEME HAMLESİ

Hazine Müsteşarlığı, cayma oranlarının yüzde 60’a vardığı otomatik BES’te revizyona gidiyor. İlk etapta sistemi anlatan büyük bir iletişim çalışması başlatılacak. Cayma süresinin ise 6 aya uzatılması planlanıyor.

 

ALBARAKA BANKACILIK GRUBU YENİ BİR BANKA KURDU

Albaraka Bankacılık Grubu, Fas Dış Ticaret Bankası (BMCE Bank) ile birlikte yeni katılım bankası BTI Bank'ı Fas’ta kurdu.

 

KÖRFEZ’İN EN BÜYÜK BANKASI TÜRKİYE’YE GELİYOR

Emirates NBD Başkan Yardımcısı Hesham Al Qassim, Türkiye’de temsilcilik ofisi açmayı planladıklarını açıkladı.

 

AKMERKEZ'DEKİ YIKIM İÇİN DURDURMA KARARI

İstanbul Etiler’deki Akmerkez’in kaçak bölümlerinin, 17 Ocak Çarşamba günü saat 06.00’da yıkılacağı açıklanmıştı. Yıkım kararı alınanlar arasında lüks restoranlar da bulunuyordu ancak yürütmeyi durdurma kararı alındı, yıkım yapılmayacak.

 

SPOR                                                    

 

FENERBAHÇE ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI’NDA ÇEYREK FİNALE YÜKSELDİ

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda 2-0 kazandığı ilk maçın rövanşında İstanbulspor'u Giuliano'nun golüyle deplasmanda 1-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.

 

BEŞİKTAŞ SJ 91–80 NYMBURK

FIBA Şampiyonlar Ligi D Grubu 11'inci hafta maçında Beşiktaş Sompo Japan kendi sahasında Çekya temsilcisi CEZ Nymburk'u 91-80 mağlup etti.

 

GALATASARAY OB 86-108 GRAN CANARİA

7DAYS EuroCup'taki temsilcilerimizden Galatasaray Odeabank, sahasında konuk ettiği İspanyol ekibi Gran Canaria'ya 108-86 mağlup oldu.

 

HAPOEL HOLON 93-95 PINAR KARŞIYAKA

Pınar Karşıyaka, FIBA Şampiyonlar Ligi A Grubu 11. hafta maçında deplasmanda İsrail'in UNET Holon takımını 95-93 yendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.