17 Şubat 2018 Türkiye gündemi

17 Şubat 2018 Türkiye gündemi

17 Şubat 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                              17.02.2018

 

DOLAR-USD: 3.7480 AVRO-EURO: 4.6650 İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.2615 ALTIN-GOLD: 163.1000

 

 

ZEYTİN DALI HAREKÂTI’NDA 1551 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekâtı’nın başlangıcından bu yana 1551 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

 

İZMİR ÇİĞLİ'DE ASKERİ EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ: 2 ŞEHİT

İzmir Çiğli'de içinde 2 askeri personelin bulunduğu askeri eğitim uçağı kalkıştan kısa süre sonra düştü, 2 asker şehit oldu. 

 

ÇAVUŞOĞLU İLE TİLLERSON GÖRÜŞMESİNE "MENBİÇ" DAMGASI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye ile ABD'nin sorunların çözümü için mekanizmalar oluşturmaya karar verdiğini söyleyerek "Sonuç odaklı çalışacağız. Önce YPG'nin Menbiç'ten çıkması lazım" dedi. Ele alınacak ilk konunun Menbiç olacağını belirten ABD Dışişleri Bakanı Tillerson da, "Menbiç'i müttefik kuvvetlerimizin kontrolünde istiyoruz" şeklinde konuştu.

 

NAZLI ILICAK VE ALTAN KARDEŞLERİN YARGILANDIĞI DAVADA KARAR

FETÖ kapsamında yargılanan Altan kardeşler ve Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu tutuklu 6 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

 

POLİTİKA                     
 

YSK, KILIÇDAROĞLU HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

YSK Başkanı Sadi Güven, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Referandum hakkındaki açıklamaları dayanaksız" dedi. Güven, Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı

 

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ALTAY: HER TÜRLÜ ASKERİ, DİPLOMATİK, STRATEJİK TEDBİR ALINMALI

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Türkiye'nin, Suriye'de ABD ve Rusya arasına sıkışmış pozisyona düşmemesi gerektiğini belirterek, "Bununla ilgili her türlü askeri, diplomatik, stratejik tedbir alınmalıdır." dedi.

 

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN TUTUKLULUĞUNUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "terör örgütü yöneticiliği" suçundan yargılandığı davaya devam edildi. Davanın üçüncü gününde savunmasını tamamlayan Demirtaş'ın tutukluluğunun devamına karar verildi

 

DÜNYA                          
 

HOLLANDA 1915 OLAYLARINI 'ERMENİ SOYKIRIMI' OLARAK TANIDI

Son dönemde Türkiye ile ilişkileri kopma noktasına gelen Hollanda’da parlamento, 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanıyan bir tasarıyı kabul etti. Hollanda Parlamentosu’nun alt kanadı kararı tanıyan iki yasa tasarısını onayladı.

 

GAZETECİ DENİZ YÜCEL TAHLİYE EDİLDİ

Türkiye’de bir yıldır tutuklu bulunan Alman Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel tahliye edildi. Yücel'in hakkındaki soruşturma da tamamlandı. Savcılıkça mahkemeye gönderilen iddianame kabul edildi.

 

YUNAN DIŞİŞLERİ BAKANI: TÜRKİYE KIRMIZIÇİZGİLERİ AŞTI

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocyas, Yunan Alpha TV kanalına verdiği demeçte Türk-Yunan ilişkilerinde yaşanan son Kardak krizini değerlendirirken, Türk sahil güvenlik botunun Yunan sahil güvenlik botuna çarpmasına "Türkiye bu hareketleriyle kırmızıçizgileri aşmıştır" diyerek tepki gösterdi.

 

LAVROV: ABD, SURİYE’NİN BÜYÜK BİR KISMINI ÜLKENİN GERİ KALANINDAN AYIRMAK İSTİYOR

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin Suriye’nin büyük bir kısmını ülkenin geri kalanından ayırmak ve burada Kürtlerin desteğiyle özerk bir oluşum kurmak istediğini söyledi.

 

EKONOMİ                                     
BAKAN ZEYBEKCİ: İHRACAT ŞUBATTA ÇİFT HANELİ BÜYÜYECEK

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Yüzde 6'nın üzerinde (2017) son çeyrek büyümesi ve yüzde 7'nin üzerinde yıllık ortalama büyümeyle yine istediğimiz noktada olacağız." dedi. Zeybekci, bu yılın ilk 2 ayında çift haneli büyüme rakamının gerçekleşeceğini ifade etti.

 

YERLİ OTOMOBİLDE 3 ELEKTRİKLİ MODEL GELİYOR

Türkiye'nin Otomobili OGG, projede gelinen son durumu ve alınan kararları paylaştı. Otomobil portföyü, orta vadede tek bir platform üzerinde üretilecek 3 farklı elektrikli araç modelinden oluşacak.

 

AZİZ SANCAR’IN YEĞENİ: YERLİ OTOMOBİLİN KOORDİNATÖRÜ

Nobel ödüllü ilk Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın yeğeni Metin Sancar, yerli otomobilin koordinatörü oldu. Daha önce TAI’de milli helikopteri geliştiren ekibin başında yer alan Sancar, bu kez yerli otomobil için ter dökecek.

 

TÜRKİYE, 'SEFALET'TE 5'İNCİ SIRADA

Bloomberg’in Les Miserables (Sefiller) adını verdiği endeksi açıklandı. 2015’te 9’uncu olan Türkiye, hızlı tırmanışını sürdürdü ve bu yıl 5’inci sıraya yükseldi.

 

KOÇ HOLDİNG 2017 NET KARINI AÇIKLADI

Koç Holding'in net kârı 2017'de yüzde 41.9 artışla 4.91 milyar lira olurken, finans sektörü dâhil toplam hasılatı yüzde 39.4 artışla 98.87 milyar lira oldu.

 

GARANTİ'DEN OTAŞ VE YILDIZ HOLDİNG AÇIKLAMASI

Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, "OTAŞ kredilerinin bankalara en ufak bir etkisi olmayacak, Yıldız Grubu'nda da risk doğuracak bir süreç yok." dedi.

 

TURKCELL DÜNYANIN EN HIZLISI

Turkcell, dijital dönüşüm ile 2018 hedeflerine 1 yıl erken ulaştı. Gelirlerini geçen yıl % 23.4 artıran şirket, dünyadaki ilk 100 operatör arasında en hızlı büyüyen operatör unvanını aldı.

 

SPOR      

                                                                                 
ATİKER KONYASPOR 1-1 BEŞİKTAŞ

Süper Lig'in 22. haftasında zirve mücadelesi veren Beşiktaş deplasmanda Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.