172 bin dolarlık dijital kedi ile kara para aklanabilir mi?

172 bin dolarlık dijital kedi ile kara para aklanabilir mi?

Geçtiğimiz günlerde anonim bir bireyin 172 bin dolar karşılığında cryptocurrency ile dijital kedi satın aldığı iddia edildi. CryptoKitties dijital kedinin kazayla mı yoksa kara para aklama amacıyla mı satın alındığı hala net değil.

CryptoKitties adlı oyun, yatırımcılara çeşitli dijital kediler satın alma imkanı sunuyor. Geçtiğimiz cumartesi günü bir “yatırımcı” CryptoKitties üzerinden 172 bin dolar değerinde 600 Ethereum satın aldı. Satın alımın bir kaza mı yoksa kara para aklama mı olduğu belli değil. 

Satın alınan CryptoKitty, Dragon ve Rabono isimli kullanıcıya ait. CryptoKitties üzerinde her kedinin değeri aynı değil. Bazı özel kediler ve nadir türler var. Dragon tamamen benzersiz ve çoğaltılamaz. Dragon’un normal değeri ise 60 dolar.

Daha önce Aralık ayında CryptoKitties üzerinden 110 bin dolarlık kedi alımı gerçekleştirildi. CryptoKitties, Ethereum ağına güç sağlayan dijital para birimi olan Ether ile satın alınabilir. CryptoKitties aynı zamanda Matemask, Coinbase veya Trust gibi kripto para borsalarındaki dijital cüzdanlara erişim özelliği de sunuyor. 

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.