18 Kasım 2017 Türkiye gündemi

18 Kasım 2017 Türkiye gündemi

18 Kasım 2017 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         18.11.2017

 

DOLAR-USD: 3.8830

AVRO-EURO: 4.5780

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.1330

ALTIN-GOLD: 160.9500

 

 

ŞIRNAK'TA 3 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Şırnak'ın Bestler-Dereler kırsalında devam eden operasyonda 2'si sözde örgüt sorumlularından 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: NATO TATBİKATINDAN ASKERİMİZİ ÇEKME KARARI ALDIK

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Norveç'teki bir 'düşman' tablosunda Atatürk ile kendisinin resimlerinin bulunduğu haberi gelince, NATO tatbikatındaki 40 askeri çekme kararı aldıklarını bildirdi.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: ARTIK PKK BU MİLLETE ZARAR VEREMEYECEK

Başbakan Binali Yıldırım, artık PKK terör örgütünün bu millete zarar veremeyeceğini vurgulayarak, "Bundan emin olabilirsiniz. Yeter ki biz ilimize, ülkemize, çocuklarımıza, geleceğimize sahip çıkalım" dedi.

 

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU: RIZA SARRAF NEREDE BİLMİYORUZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile Türkiye arasındaki ilişkileri yorumlarken FETÖ'nün ABD sistemine sızmış durumda olduğunu söyledi. Bakan yorumunun devamında Rıza Sarraf davasına da değinerek, "Ev hapsinde mi yoksa cezaevinde mi veya başka bir yerde mi bilmiyoruz. Bizimle paylaşmadılar" dedi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

AK PARTİLİ İBB ÜYELERİ, HALİÇ KIYISINDA KAT SINIRI SAYISINI 4’TEN 10’A ÇIKARTTI

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan plan tadilatıyla Haliç kenarındaki 10.000 metrekarelik alanda kat sınırı 4’ten 10’a çıkarıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her fırsatta dile getirdiği 'yatay mimari' ifadelerine rağmen AK Partili üyeler, oy çokluğunu sağlayarak kararı geçirdi. CHP ve MHP'li üyeler karara itiraz etti.

 

ERDOĞAN'A: KARŞIMA ÇIK KARİZMANI ÇİZEYİM

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Kılıçdaroğlu hesap bilmiyor” sözlerine yanıt vererek, “Sevgili Erdoğan cesaretin varsa, hani diyorsun ya ‘Ben karizmatiğim’, gel karşıma çık. Göstereyim sana karizma neymiş. Senin karizmanı çizeyim” dedi.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN BÜLENT TEZCAN'A 20 BİN LİRALIK DAVA

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan hakkında, basın toplantısında yaptığı konuşmalarda kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle 20 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

 

MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ AKÇAY'DAN CHP AÇIKLAMASI

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, yaptığı yazılı açıklamada, CHP'nin son günlerdeki politika ve söylemleriyle Türkiye düşmanlarıyla yan yana geldiğini savundu.

 

MERAL AKŞENER: ORTAK ADAY OLMAM

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2019 yılında yapılacak seçimde ortak adaylıkla ilgili "Şu andan bir şey söylemek çok erken. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde herkes kendi adaylarını çıkarmalı. Kesinlikle ortak aday olmam" dedi.

 

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

NATO: ERDOĞAN'I DÜŞMANLA İŞBİRLİĞİ İÇİNDE GÖSTEREN SUBAY ORDUDAN ATILDI

NATO tatbikatında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı düşmanla işbirliği içinde gösteren Norveç ordusu personeli görevden alındı. Atatürk fotoğrafını düşman saflarında gösteren teknisyenin de görevine son verildi. Müttefik Kuvvetler Komutanlığı skandalla ilgili Genelkurmay'dan özür diledi.

 

"RUSYA KUZEY KUTBU'NU SİLAHLANDIRIYOR"

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya'nın Kuzey Kutbu'nu son yıllarda "ciddi oranda" silahlandırdığını söyledi. Stoltenberg, NATO'nun süreci "dikkatle gözlemlediğini" ifade etti.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

BAKAN SARIEROĞLU'NDAN TAŞERON AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, taşeron çalışanlarla ilgili yapılan düzenlemeye ilişkin "Çalışmalarımızı 10 gün içinde tamamlamak istiyoruz" dedi.

 

BAKAN KAYA'DAN ÇALIŞAN ANNELERE MÜJDE

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, "İşverenlerin, kadın çalışanların çocukları için kreş ücreti yardımı vermeleri halinde, 300 liraya kadar, belli bir sınıra kadar olan kısmının gelir vergisinden istisnasına yönelik hazırlığımız bulunuyor." dedi.

 

EKİMDE OTOMOBİL SATIŞLARI YÜZDE 5,9 ARTTI

ODD verilerine göre ekim ayında otomobil satışları bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 5,9 artarak 1.2 milyon adet seviyesine ulaştı.

 

OTOKAR, ALTAY TANKI SERİ ÜRETİMİ İÇİN TEKLİFİNİ SUNDU

Otokar, tasarımını ve prototiplerini yaptığı Altay ana muharebe tankı için seri üretim teklifini Savunma Sanayii Müsteşarlığı’na sundu.

 

BANK ASYA'NIN İFLASINA KARAR VERİLDİ

İstanbul  1'inci Asliye Ticaret Mahkemesi, Bank Asya'nın iflasına karar verdi. İflas tasfiyesi TMSF tarafından yapılacak.

 

HALİS TOPRAK’IN FABRİKASI SATIŞA ÇIKARILDI

Sakarya’nın Arifiye ilçesinde, 2009 yılında TMSF’nin el koyduğu 2012’de ise merhum işadamı Halis Toprak tarafından geri alınan 3 fabrika ve 7 sanayi imarlı arazi, Vakıfbank tarafından satışa çıkarıldı.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

BEŞİKTAŞ 0-0 AKHİSARSPOR

Süper Lig'in 12. haftası açılış maçında Beşiktaş, Teleset Mobilya Akhisarspor ile 0-0 berabere kaldı.

 

FENERBAHÇE DOĞUŞ 95-93 CSKA

Fenerbahçe Doğuş, Turkish Airlines Euroleague 8. maçında CSKA Moskova’ya konuk oldu. Normal süresi 83-83 eşitlikle biten mücadelenin uzatma periyodunda rakibine 10-12 üstünlük kuran Fenerbahçe mücadeleyi 93-95 kazanarak 5. galibiyetine imza attı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.