18 Mart 2017 Türkiye gündemi

18 Mart 2017 Türkiye gündemi

Gündemden kısa haber başlıkları.

Açıklama: Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ  18.03.2017

 

DOLAR-USD: 3.6215

AVRO-EURO: 3.8880

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.4795

ALTIN-GOLD: 143.2000

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BUNDAN SONRA BİZİM DE UÇUŞ YASAĞIMIZ VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda'nın bakanların ziyaretlerini engellemesiyle ilgili, "Benim Dışişleri Bakanıma uçuş yasağı getirenler kusura bakmasınlar, bundan sonra bizim de uçuş yasağımız vardır." dedi.

 

BAKAN BOZDAĞ: TÜRK YARGISI ALMAN YARGISINDAN DAHA BAĞIMSIZ, ADİL

Adalet Bakanı Bozdağ, Almanya Adalet Bakanı Maas'ın, "Yargıya müdahale edin diyor. Kusura bakmasınlar Türk yargısı tartışmasız Alman yargısından daha adil, daha bağımsız, daha tarafsız bir yargıdır" dedi.

 

TUTUKLU ASKERİ ÖĞRENCİLER TAHLİYE EDİLDİ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin aralarında Hava Harp Okulu öğrencilerinin de bulunduğu 72'si tutuklu 75 sanığın yargılandığı davada, tutuklu 69 öğrenci tahliye edildi.

 

POLİTİKA    

 

BAŞBAKAN: TEK ADAM OLACAK AMA PATRON SİZ OLACAKSINIZ

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 16 Nisan'daki referanduma ilişkin "Diktatörlük olacak" sözlerini eleştirerek "Tek adam olacak ama patron siz olacaksınız; patronun millet olduğu yerde diktatörlük olmaz" dedi. 

 

KILIÇDAROĞLU: ORTAK AKLA İHTİYACIMIZ VAR

Aydın’da konuşan CHP Genel başkanı Kılıçdaroğlu, “16 Nisan’da sandığa giderken ’hayır’ demesini bileceğiz. Ülkenin demokrasiye ihtiyacı var, tek adama değil. Bir akıla değil ortak akıla ihtiyacı var" dedi.

 

BAHÇELİ: HOLLANDA KARARMIŞ DİLİNİN, KÖTÜ NİYETİNİN KURBANI OLDU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Hollanda kararmış dilinin, kötü niyetinin kurbanı oldu, farkında değil. 15 Mart'ta seçim yapıldı, ırkçılık ve Türk düşmanlığı tokadı yedi." dedi.

 

DÜNYA   

 

MERKEL'DEN ERDOĞAN'IN O SÖZLERİNE YANIT

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini teröre destek vermekle suçlayan açıklamalarının "absürt" olduğunu belirterek, "Bu provokasyon yarışına girmeye niyetim yok" dedi.

 

AP BAŞKANI TAJANİ: REFERANDUM SONRASI TÜRKİYE'NİN MAKULLEŞMESİNİ UMUYORUM

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Antonio Tajani, Türkiye ile bazı Avrupa ülkeleri arasında yaşanan gerilimi değerlendirdi. Tajani, anayasa referandumunun ardından Ankara'nın "yeniden makul bir çizgiye dönmesini ve Avrupa'yla yapıcı ilişkilere sahip olmasını umduğunu" söyledi.

 

MACARİSTAN'DAN AB'YE TÜRKİYE TEPKİSİ

Macaristan Başbakanı Orban, "Kendi güvenliğimizi Türklerin eline verip bu arada da onları gereksiz konularda eleştiriyor, saldırıyor ve kınıyoruz" dedi.

 

EKONOMİ   

 

ASYA VE AVRUPA 6. KEZ BULUŞUYOR

Asya ve Avrupa’yı 6’ncı kez birbirine bağlayacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün temeli bugün atılıyor. Dünyanın en uzunu olacak köprü, Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak.

 

BAKAN TÜFENKCİ: SON AYLARIN REKORUNA İMZA ATACAĞIZ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, "Mart ayı ihracat rakamları açıklandığında güçlü bir artış olacağını belki de son ayların rekoruna imza atacağımızı da hep beraber görmüş olacağız." dedi.

 

GÜNEY KORE'DEN 'TÜRKİYE İLE İŞBİRLİĞİ' AÇIKLAMASI

Güney Kore Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Ho, Türkiye'nin merkez ülke niteliği, Güney Kore'nin de inşaat sektöründeki yüksek teknoloji ve finans gücüyle üçüncü ülkelerde bir işbirliğine gidilebileceğini söyledi.

 

TÜRK TELEKOM VE PTT'DEN GAYRİMENKUL İŞBİRLİĞİ

PTT ve Türk Telekom kullanmadıkları gayrimenkulleri değerlendirmek için işbirliğine gitti. Elde edilen gelirlerle e-ticaret ve lojistik alanında yeni yatırımlar yapılacak. İki şirket ortak bir GYO kurulması için masaya oturacak.

 

‘TÜRKİYE KARTLI ÖDEMEDE GÜVENLİ’

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko, BDDK’nın, kredi  kartlarının internet alışverişlerine açık olması için kullanıcının talebini zorunlu tutan düzenlemesiyle ilgili, “Türkiye tüm dünyada kartlı ödemeler konusunda en iyi sicili olan, en güvenli ülkelerden birisi. Aslında Türkiye için biraz sert bir karar” dedi.

 

LOJİSTİK KÖY İLE 3 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

3 bin kişiye istihdam yaratması planlanan Lojistik Köy Projesi ile Samsun'un, Samsun-Mersin hattıyla kuzeyi Orta Doğu'ya bağlayan stratejik bir merkez haline gelmesi hedefleniyor.

 

ANADOLU’DA KAPI KAPI GEZECEK

Teknoloji devi Microsoft, Türkiye’de KOBİ’lerin dijitalleşmesi için yeni üniversite mezunlarından oluşan 600 kişilik ekip ile Anadolu’daki şirketleri kapı kapı gezerek, bulut hizmetlerini anlatacak.

 

SPOR   

 

BEŞİKTAŞ'IN ÇEYREK FİNALDEKİ RAKİBİ OLYMPİQUE LYON

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Fransa'nın Olympique Lyon takımıyla eşleşti. Siyah-beyazlılar, çeyrek finaldeki ilk maçını 13 Nisan'da deplasmanda, rövanşı ise 20 Nisan'da sahasında oynayacak.

 

OLYMPİAKOS 71-80 GALATASARAY ODEABANK

THY Euroleague’de Galatasaray Odeabank, Olympiakos’u deplasmanda 80-71 yendi.

 

DARÜŞŞAKA DOĞUŞ, SAHASINDA BARCELONA LASSA'YI 67-56 MAĞLUP ETTİ

THY Euroleague'in 26. haftasında Darüşşaka Doğuş, sahasında ağırladığı Barcelona Lassa'yı 67-56 mağlup etti.

 

FENERBAHÇE 2-3 ATİKER KONYASPOR

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Fenerbahçe, Atiker Konyaspor'a 3-2 mağlup oldu. 

Interpress tarafından hazırlanmıştır

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.