18 Mart’ın En Anlamlı Mesajı Bornova’dan Verildi

18 Mart’ın En Anlamlı Mesajı Bornova’dan Verildi

İzmir Marşı’nı söylerken gözyaşlarına boğuldu

Bornovalılar 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102. Yılını muhteşem bir konserle kutladı. Cumhuriyet Meydanı’nda “Sarı saçlım, mavi gözlüm” türküsü ile tanıdığımız Faruk Demir’in sahne aldığı konserde, kahramanlık türküleri hep bir ağızdan söylendi. Bornova Belediyesi’nin  düzenlediği organizasyona; Minik bir kız çocuğunun elinde Türk Bayrağı ile İzmir Marşı’nı söylerken gözyaşlarına boğulduğu anlar damgasını vurdu. Şiirler, zeybek oyunu ve belgesel gösterimiyle renklenen gecede konuşan Başkan Olgun Atila, “Bugün bu topraklarda özgürce yaşıyorsak bunu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve vatan uğruna canlarına feda eden şehitlerimize borçluyuz” dedi.
 
Bornova’da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü etkinlikleri, Ege Üniversitesi Hastanesi’nin önünde bulunan 9 Eylül Şehitliği’ne çelenk konulması ile başlarken Bornovalılar, Zaferin 102. yılını Bornova Belediyesi’nin düzenlediği muhteşem konserle kutladı. Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda “Sarı saçlım, mavi gözlüm” türküsü ile tanıdığımız Faruk Demir’in sahne aldığı konserde, kahramanlık türküleri hep bir ağızdan söylendi.
 
İzmir Marşı’nı söylerken gözyaşlarına boğuldu
Bornova Belediyesi’nin  düzenlediği organizasyona; minik bir kız çocuğunun elinde Türk Bayrağı ile İzmir Marşı’nı söylerken gözyaşlarına boğulduğu anlar damgasını vurdu. Ailesi ile birlikte izlediği konserde özellikle son dönemde, statlardan spor salonlarına, mitinglerden konser alanlarına dillerden düşmeyen marşı, ağlaya ağlaya söyleyen kız çocuğu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü’ne damgasına vurdu.
 
Minik yürükler ayakta alkışlandı
Zeybek oyunu ve Bornova Belediyesi’nce hazırlanan Çanakkale Zaferi belgeselinin gösterimiyle renklenen organizasyona anlam katan diğer çocuklar ise Ceren ile Ceylin oldu. Minik ikili “Ben Anadoluyum” isimli şiiri büyüklerine mesaj verircesine okudu. Bornovalıların hayranlıkla izlediği Ceren ve Ceylin ayakta alkışlandı.
 
Cumhuriyet değerlerine sahip çıkalım
Bornova Belediyesi Türk Halk Müziği Korusu ve Faruk Demir’in söylediği kahramanlık türküleri ve marşlara ellerindeki Türk Bayrakları ile eşlik eden Bornovalılare seslenen Başkan Olgun Atila, “Bugün bu topraklarda özgürce yaşıyorsak, burada özgürce konuşup şarkılar türküler söyleyebiliyorsak bunu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve vatan uğruna canlarına feda eden şehitlerimize borçluyuz. Onun için bütün ayrılıkları bir kenara bırakıp, elele vererek geleceğimiz olan çocuklarımız için Cumhuriyet değerlerine sahip çıkalım” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.