18 Ocak 2018 Türkiye gündemi

18 Ocak 2018 Türkiye gündemi

18 Ocak 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler..

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                            18.01.2018

 

DOLAR-USD: 3.8160

AVRO-EURO: 4.6655

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.2670

ALTIN-GOLD: 163.8000

 

 

ISPARTA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ: 3 ŞEHİT

Isparta'da CASA tipi askeri uçak kalkıştan kısa bir süre sonra düştü. Isparta Valisi Günaydın, 2 pilot ve 1 teknisyenin şehit olduğunu açıkladı.

 

MGK, OHAL'İN BİR KEZ DAHA UZATILMASI İÇİN TAVSİYE KARARI ALDI

Milli Güvenlik Kurulunda, hükümete olağanüstü halin uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırıldı. 5 maddelik MGK bildirisinde ABD'nin terörist ordusu kararı için ise "Terör koridoruna tedbir alınacak terörist ordusuna izin verilmeyecek" ifadeleri yer aldı.

 

DARBE GİRİŞİMİ DAVALARINDA 320 SANIĞA ÖMÜR BOYU HAPİS

Yurt genelinde darbe girişimi başta olmak üzere FETÖ üyeliği ve örgüt adına işlenen suçları kapsayan davalarda 147 sanık ağırlaştırılmış müebbet, 173 kişi müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

 

YARGITAY'DAN 'BALYOZ' MAĞDURİYETİYLE İLGİLİ İLK ONAMA

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, FETÖ'nün kumpas davalarından 'Balyoz'da yargılanan Albay Kelleli'ye 267 bin lira tazminata hükmeden yerel mahkemenin kararını onadı. Kararın, Balyoz davasında beraat edenler hakkında Yargıtay'ın ilk onama kararı olduğu ifade edildi.

 

BTK'DAN WİKİPEDİA AÇIKLAMASI

Wikipedia'nın erişim yasağına konu makalelerin değiştiğini açıklamasının ardından BTK'dan da bir açıklama geldi. Açıklamada, "Yapılan kontrollerde yasadışı içeriklerin ısrarla yayınlanmaya devam ettiği görülmektedir" denildi.

 

POLİTİKA                                                                                      

 

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÜNAL: AFRİN KONUSUNDA TÜRKİYE'NİN POZİSYONU SON DERECE NET

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ünal, "Türkiye'nin pozisyonu son derece açık ve nettir. Bir terör koridoruna asla müsaade etmeyiz. Orada oluşturulacak olan terör devletine de her ne pahasına olursa olsun asla izin vermeyiz." dedi.

 

UYUM YASALARINDA ÖNCELİK YEREL YÖNETİMLER

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, uyum yasalarıyla ilgili Meclis'e ilk gelecek konunun yerel yönetimlere ilişkin yapılacak düzenlemeler olduğunu söyledi.

 

ÜMİT KOCASAKAL, CHP GENEL BAŞKANLIĞI'NA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

İstanbul Barosu önceki dönem başkanı Prof. Dr. Ümit Kocasakal, Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Kocasakal, CHP'nin kendi kodlarından uzaklaştığını söyleyerek, ''CHP fabrika ayarlarına geri dönmelidir. Kimse bu partide Atatürk'ü, altı oku tartışamaz'' dedi.

 

CHP'DEN GENEL BAŞKANLIĞA ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN KOCASAKAL'A TEPKİ

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Ümit Kocasakal'ın CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklamasına ilişkin, "CHP'nin üyesi olan herkes aday adayı, aday olabilir. Ancak hiç kimse aday olurken CHP'nin pozisyonunu ve durduğu hattı kendi keyfine göre tartışmaya açma imkânına, yetkisine, hakkına sahip değildir" dedi.

 

 

 

MHP'Lİ AKÇAY: CHP, TÜRKİYE DÜŞMANLARININ TEPE TEPE KULLANDIĞI BİR PARTİ OLMUŞTUR

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, CHP'nin "Türkiye  düşmanları tarafından tepe tepe kullanılan bir parti haline geldiğini"  belirterek, "CHP, FETÖ ve PKK'dan sonra Hınçak ve Taşnak çetelerinin de sözcüsü  haline gelmiştir." dedi.

 

İYİ PARTİ'DEN AFRİN AÇIKLAMASI

İYİ Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "Tek adam rejimini kalıcı kılmaktan başka hiçbir amaca hizmet etmeyecek ve beka sorunu yaratabilecek Afrin savaş senaryolarına tamamen karşı" olduklarını söyledi.

 

DÜNYA                                                                                    

 

ABD GERİ ADIM ATTI: 'SINIR GÜCÜ' OLUŞTURULMAYACAK

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yayınladığı bir basın açıklamasıyla ana omurgasını PKK bağlantılı PYD/YPG'nin oluşturduğu SDG güçlerinden yeni bir "ordu" ya da konvansiyonel anlamda bir "sınır muhafız" gücü oluşturulmayacağını duyurdu. 

 

AB DÖNEM BAŞKANI BULGARİSTAN'DAN "TÜRKİYE" VURGUSU

AB dönem başkanlığını aldıktan sonra AP Genel Kurulu'na ilk kez hitap eden Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Türkiye ile işbirliği sayesinde Avrupa’nın göçmen dalgasını durdurabildiğini belirtti.

 

EKONOMİ                                                                                                  

 

ANAYASA MAHKEMESİ'NDEN İNTİBAK TALEBİNE RET

Anayasa Mahkemesi (AYM), bir vatandaşın kamuoyunda "intibak yasası" olarak bilinen 6283 sayılı Kanun'dan istifade ettirilerek aylığına ilişkin intibak işlemi yapılmasına yönelik başvurusunu kabul edilemez buldu.

 

TÜRK AKIMI'NIN DOĞALGAZ ALIM TERMİNALİNİN İNŞASINA BAŞLANDI

South Stream Transport, Rus gazını Türkiye'ye taşıyacak olan ve daha sonra Avrupa'ya ulaşması planlanan Türk Akım Doğalgaz Boru Hattı'nın deniz bölümü projesi kapsamında Kıyıköy'de doğalgaz alım terminalinin inşaatına başlandığını açıkladı.

 

KATAR, BMC İLE YERLİ OTOYA YATIRIM YAPACAK

Katar Ticaret Odası Başkanı Şeyh Halife bin Casım el Sani, BMC aracılığı ile yerli otomobil üretiminde Türkiye’ye yatırım yapacaklarını açıkladı.

 

TÜRKİYE'DEN İKİ DEV LİSTEYE GİRDİ

Deloitte, Perakendenin Küresel Güçleri 2018: Dönüştürücü Değişim, Canlanan Ticaret başlıklı raporunu yayımladı. Rapora göre en iyi 250 perakende şirketi sıralamasında BİM 149. sırada, Migros 247. sırada yer aldı. 

 

SPOR                                                

 

BEŞİKTAŞ TUR ATLADI

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu rövanş maçında Beşiktaş, Osmanlıspor'a 2-1 yenilmesine karşın adını çeyrek finale yazdırdı.

 

FENERBAHÇE DOĞUŞ 67-62 PANATİNAİKOS

Fenerbahçe Doğuş, Turkish Airlines Euroleague 18. hafta maçında Yunanistan temsilcisi Panathinaikos Superfoods’u 67-62 yendi. Oynanan diğer karşılaşmada CSKA Moskova, Anadolu Efes’i 110-79 yendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.