18 Temmuz 2017 gündemi

18 Temmuz 2017 gündemi

Gündemden öne çıkan haber başlıkları

Açıklama: Açıklama: logo[1]

TÜRKİYE GÜNDEMİ    18.07.2017

 

DOLAR-USD: 3.5300

AVRO-EURO: 4.0510

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.6115

ALTIN-GOLD: 140.0500

 

 

YÜKSEKOVA'DA PATLAMA: 4'Ü AĞIR 17 ASKER YARALI

TSK'dan yapılan açıklamada, Yüksekova’da askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen bombanın patlatılması sonucunda 4'ü ağır 17 askerin yaralandığı belirtildi.

 

MGK BİLDİRİSİ: TÜRKİYE, SINIRINDA TERÖR DEVLETİ KURULMASINA ASLA İZİN VERMEYECEK

Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. MGK bildirisinde, Türkiye'nin sınırları boyunca bir terör devleti kurulmasına asla izin vermeyeceğini açıkladı.

 

OHAL KOMİSYONU GÖREVE BAŞLADI

Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu göreve başladı. Komisyon, ihraç ve kapatma kararlarına ilişkin itirazları değerlendirecek.

 

POLİTİKA     

 

OHAL, 4. KEZ UZATILDI

19 Temmuz 2017 Çarşamba gününden geçerli olmak üzere 3 ay süreyle uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: FETÖ'NÜN TÜRKİYE'DEKİ ANA OMURGASINI ÇÖKERTTİK

Başbakan Yıldırım, FETÖ'nün darbe girişimin ardından, kapsamlı idari, cezai ve hukuki tahkikatlar yürütüldüğünü belirterek, alınan tedbirlerle örgütün Türkiye'deki ana omurgasını çökertildiğini bildirdi.

 

KILIÇDAROĞLU: “DAHA FAZLA SOKAK PROTESTOSU DÜZENLEYECEĞİM”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İngiliz Times gazetesi muhabiri Hannah Lucinda Smith'e verdiği söyleşide bundan sonra daha fazla sokak protestosu düzenleyeceğini kaydetti. Kılıçdaroğlu, "Türkiye'yi demokrasiye geri döndürme" sözü verdi.

 

CHP'Lİ ALTAY: 15 TEMMUZ'U ŞOV YAPMA ARACI OLARAK KULLANMAK ŞEHİTLERE SAYGISIZLIK

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "15 Temmuz'u şov yapma aracı olarak kullanmak, 15 Temmuz şehitlerine yapılabilecek en büyük saygısızlıktır." dedi.

 

HDP MİLLETVEKİLİ AYHAN 1 YIL 3 AY HAPSE MAHKÛM OLDU

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'a, "terör  örgütü propagandası"ndan yargılandığı davada bir yıl 3 ay hapis cezasına çaptırıldı.

 

DÜNYA     

 

AİHM HDP İÇİN ANKARA'DAN SAVUNMA İSTEDİ

HDP yöneticilerinin dava başvurusunu acil koduyla gündemine alan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi AİHM Ankara'dan savunma istedi.

 

KIBRIS'TA FRANSIZ GEMİSİ SONDAJA BAŞLADI

Fransız enerji devi Total, Güney Kıbrıs'ın tek yanlı olarak ilan ettiği "Münhasır Ekonomik Bölgesi"nde sondaj çalışmalarına başladı. Dört gün önce bölgeye giden sondaj gemisi West Capella'ya ait matkap dün sabah 11'inci parselin tabanına ulaştı.

 

RUSYA'DAN İSRAİL'E 'SURİYE' GÜVENCESİ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ve ABD'nin, Suriye'de çatışmasızlık bölgeleri kurulması konusunda İsrail'in çıkarlarının göz önünde bulundurulmasını sağlayacağını söyledi.

 

EKONOMİ     

 

İŞSİZLİK, NİSAN DÖNEMİNDE YÜZDE 10.5

TÜİK, Mart-Nisan-Mayıs dönemini kapsayan işsizlik verilerini açıkladı. Buna göre Nisan dönemi işsizlik oranı yüzde 10,5 oldu. Tarım dışı işsizlik oranı ise yüzde 12,4 oldu.

 

KONUT FİYATLARI %10,13 ARTTI

REIDIN Emlak Endeksine göre konut fiyatları haziranda bir önceki aya göre yüzde 0,79, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 10,13 arttı. Geçen ay konut fiyatlarının en fazla yükseldiği şehir Bursa, en çok azaldığı şehir ise Şanlıurfa oldu.

 

VERGİ ARTIŞI YOK

Yılın ilk altı ayında bütçede 25.2 milyar liralık açık oluşurken, Maliye Bakanı Naci Ağbal, ikinci yarıda desteklerin ve ertelemelerin sona ermesiyle daha iyi bir performans sağlanacağını belirtti. Ağbal, yılın sonuna kadar hiçbir vergi artışı da planlamadıklarını söyledi.

 

TÜRK İLAÇ DEVİ JAPONLARIN ÜRETİM MERKEZİ OLACAK

Türk ilaç firması Santa Farma, Japon ilaç firması Astellas ile fason üretim anlaşması imzaladı. Santa Farma'dan yapılan açıklamaya göre, işbirliği kapsamında Santa Farma, Astellas'ın üriner sistem hastalıklarına yönelik ürününü Dilovası'nda bulunan üretim tesisinde üretecek.

 

TEKİRDAĞ'DA İKİNCİ DOĞALGAZ ARAMA ÇALIŞMASI 2018'DE YAPILACAK

Kanadalı Valeura Enerji'nin Üst Yöneticisi McFarland '(Tekirdağ) Norveçli Statoil ile gerçekleştirdiğimiz doğalgaz arama çalışmalarının ilk aşamasının neredeyse tamamladık. Sonuçları bu yılın son çeyreğinde açıklayacağız. İkinci arama çalışmasını da 2018'de başlamayı planlıyoruz.' dedi.

 

POLAT’TAN, MACARİSTAN’A 300 MİLYON EURO YATIRIM

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat “Macaristan’da bazı faaliyetlerimiz ve yatırımlarımız var. Yeni konut da yapıyoruz. Şu anki projelerimizin toplam yatırım değeri 300 milyon euro civarında olur” dedi.

 

ALMAN DEV TÜRK TEKNOLOJİ ŞİRKETİ AVINDA

Alman bilgi teknolojileri ve telekom devi Deutche Telekom çatısı altındaki T-Systems, Türkiye’de atağa kalktı. Telekom başta olmak üzere finans, enerji, sağlık, otomotiv ve kamuya hizmet sunan T-Systems Türkiye, yerli BT şirketi satın almak da istiyor.

 

SPOR     

FENERBAHÇE 0-0 ATHLETİC BİLBAO

Fenerbahçe, İsviçre'nin Lozan kentinde Alpler Futbol Festivali Turnuvası'nda oynadığı hazırlık maçında İspanya'nın Athletic Bilbao ekibiyle 0-0 berabere kaldı.

 

GALATASARAY'IN YENİ TRANSFERİ MARİANO İMZAYI ATTI

Galatasaray, yeni transferi Mariano ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. KAP'a yapılan açıklamada, sarı-kırmızılıların Mariano için Sevilla'ya 4 milyon Euro bonservis ve performansa göre 500 bin Euro ödeyeceği belirtildi.

Interpress tarafından hazırlanmıştır

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.