19 Ekim 2017 Perşembe gündemden haberler

19 Ekim 2017 Perşembe gündemden haberler

19 Ekim 2017 Perşembe Türkiye gündeminden kısa kısa haberler

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                  19.10.2017
 
DOLAR-USD: 3.6785 AVRO-EURO: 4.3305 İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.8500 ALTIN-GOLD: 151.4000
 
 
21 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak sınırındaki Zap bölgesine büyük bir operasyon başlattı. Operasyonlarda 2 günde 21 terörist etkisiz hale getirildi. Bölgede operasyonlar sürüyor.
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: SEN HANGİ HAKLA KERKÜK BENİM DİYORSUN
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 40. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu. Barzani'ye sert sözlerle yüklenen Erdoğan, "Kalkıyor Kerkük benim diyor, Sen hangi hakla Kerkük benim diyorsun? Otur icraatını yap, ne işin var Kerkük’te." dedi.
 
BİNALİ YILDIRIM'DAN TEOG SONRASI YENİ SİSTEM İÇİN AÇIKLAMA: BİR HAFTA İÇİNDE AÇIKLANACAK
Başbakan Yıldırım Sağlık Bilimleri Üniversitesi Akademik Yılı Açılışı ve Fahri Doktora Tevdi Töreni'nde konuştu. Yıldırım, TEOG sonrası yeni sistemin 1 hafta içinde paylaşılacağını duyurdu.
 
TÜRK VE ABD HEYETLERİ ARASINDAKİ VİZE GÖRÜŞMESİ
ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Jonathan Cohen'in Türkiye'de yaptığı görüşmelerin "verimli" geçtiğini ve genel olarak ajandada önemli yol katedildiğini belirterek, vize sürecinin normale dönmesi, önemli ve ilgili noktaların çözümü için yakın temas halinde olmayı sürdüreceklerini bildirdi.
 
BAKAN ÇAVUŞOĞLU: “TÜRKİYE DAYATMALARA KARŞI BOYUN EĞMEZ”
ABD ile yaşanan vize kriziyle ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye dayatmalara karşı boyun eğmez. İşbirliğine varız ama Türkiye'de bağımsız yargı vardır. Eğer deliller varsa hukuki süreç işler. Vize bize göre gereksiz bir krizdi" dedi.
 
ÖSYM BAŞKANI: YKS İÇİN 23-24 HAZİRAN ÜZERİNDE DURUYORUZ
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na ilişkin her türlü hazırlığı yaptıklarını belirterek, "Üzerinde durduğumuz tarih, Ramazan Bayramı sonrasında 23-24 Haziran 2018" dedi.
 
POLİTİKA                                                                                     
AK PARTİLİ NİĞDE BELEDİYE BAŞKANI GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ
Niğde Belediye Başkanı AK Partili Faruk Akdoğan, görevinden istifa etti. Akdoğan, yaptığı yazılı açıklamada "Bilinmesini isterim ki bana iki defa AK Parti İl Başkanlığı, 2 defada Belediye Başkan adaylığı görevini tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımızın ve partimin her zaman emrinde olacağım" dedi.
 
KILIÇDAROĞLU: MEDYANIN ÖNÜNDE SÖZ VERİYORUM
CHP lideri Kılıçdaroğlu, kadın parlamenter sayısının artması için "cinsiyet kotası" getirilmesi gerektiğini söyledi ve "Medyanın önünde bunun sözünü veriyorum, siyasi partiler yasası değişecekse biz buna hazırız" dedi.
 
MHP'DEN DAVUTOĞLU AÇIKLAMASI: HESABA ÇEKİLECEĞİ GÜNLER YAKLAŞIYOR
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun MHP lideri Devlet Bahçeli'ye verdiği 10 maddelik yanıtı sert sözlerle eleştirdi. Yalçın'ın yazılı açıklaması "Kripto damarın tutuyor, Pensilvanya özlemin canlanıyor, ama hesaba çekileceğin günler de hızla yaklaşıyor" sözleriyle bitti.
 
DÜNYA                                                                                  
 
AB PKK SEMBOLLERİNİ YASAKLAMA GÜNDEMİYLE TOPLANIYOR
Türkiye ile Avrupa Birliği’nden (AB) yetkililer, terörle mücadelede işbirliğini görüşmek üzere kasım ayı sonunda bir araya gelecekler. Avrupa ülkelerinde PKK’nın bayrak, flama gibi sembollerinin kullanılmasının yasaklanması da bu toplantının gündeminde olacak
 
KERKÜK OPERASYONU SONRASI PEŞMERGE GÜÇLERİ '2014 SINIRLARINA ÇEKİLDİ'
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) silahlı gücü olan peşmergenin Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Irak'ta toprak kontrol etmeye başladığı Haziran 2014 öncesinde yönetimi altındaki alanlara geri çekildiği belirtildi.
 
EKONOMİ                                                                                                      
 
BES’ÇİLERİN HİSSE SEVİNCİ
Emeklilik birikimlerini hisse fonunda değerlendirenler yüzde 35 getiri elde etti. Bu yılın 9 aylık döneminde emeklilik fonlarının ortalama getirisi ise yüzde 11 oldu, böylece katılımcılar enflasyonun 3.7 puan üzerinde getiri sağladı.
 
BAKAN AĞBAL: TAŞERONLARLA İLGİLİ DÜZENLEME YILSONUNA KADAR MECLİSE GELECEK
Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeronlarla ilgili düzenlemenin yılsonuna kadar Meclise geleceğini, uzun bir kanun olmayacağını ve hızlı şekilde TBMM'den geçeceğini düşündüklerini söyledi.
 
RUSYA DOMATES İTHALATI İÇİN TARİH VERDİ
Domates ithalatı için tarih belli oldu. Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, domates ithalatının 1 Aralık’ta başlaması için Türkiye ile prensipte anlaşıldığını belirtti.
 
EFES ANTİK KENTİ İÇİN İLK İHALE BUGÜN YAPILACAK
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Efes Antik Kenti'ni denizle buluşturmak için, antik kente denizi götürecek projenin ilk etabı için ihale bugün yapılacak.
 
N11.COM'DAN 4,5 YILDA 2 MİLYAR DOLAR TİCARET HACMİ
Nisan 2013'te tüketicilerle buluşan n11.com, kuruluşundan bugüne 80 bini aşkın kayıtlı mağaza, 10,3 milyon üye, satılan 55,7 milyon ürün, 1,9 milyar toplam ziyaret sayısı ve 2 milyar dolar ticaret hacmine ulaştı.
 
FİRUZ KANATLI VEFAT ETTİ
Eti Şirketleri Onursal Başkanı Firuz Kanatlı (85) Eskişehir’de tedavi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.
 
SPOR                                                                                                                        
 
DARÜŞŞAFAKA: 85 - CEDEVİTA ZAGREB: 83
7DAYS EuroCup'ta temsilcimiz Darüşşafaka sahasında konuk ettiği Cedevita Zagreb'i 85-83 yenerek 2'de 2 yapmayı başardı.
 
GALATASARAY 82–77 USK PRAG
EuroLeague Women A Grubu ikinci maçında Galatasaray, Ahmet Cömert Spor Salonu’nda karşılaştığı USK Prag’ı 82-77 mağlup etti ve grubunda ilk galibiyetini aldı. Oynanan diğer maçta Yakın Doğu Üniversitesi, deplasmanda Fransa’nın BLMA takımını 80-56 yendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.