19 HAZİRAN 2017 TÜRKİYE GÜNDEMİ

19 HAZİRAN 2017 TÜRKİYE GÜNDEMİ

Gündemden kısa haber başlıkları

TÜRKİYE GÜNDEMİ    19.06.2017

 

DOLAR-USD: 3.5075

AVRO-EURO: 3.9310

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.4785

ALTIN-GOLD: 141.2000

 

 

TUNCELİ'DEN ACI HABER: 1 ASKER ŞEHİT OLDU

Tunceli'nin Nazımiye ilçesi kırsalında teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

 

MANİSA VALİLİĞİ: 44 ASKERDEN 7'Sİ TABURCU EDİLDİ

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek tarafından yapılan açıklamada, soruşturma için özel büro kurulduğu belirtilirken, olayla ilgili yeni gözaltıların olduğu bilgisi verildi. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise 44 askerden 7'sinin taburcu edildiğini açıkladı. 

 

“ASKERİMİZİN SAĞLIĞI İLE İLGİLİ İHMALİ OLAN HERKESTEN HESAP SORARIM”

Milli Savunma Bakanı Işık, Manisa'da kışladaki zehirlenme vakalarına ilişkin, "İşini doğru yapmayan, askerimizin sağlığı ile ilgili en küçük ihmali olan herkesten gerekli hesabı sorarım." dedi.

 

POLİTİKA  

CANİKLİ: KILIÇDAROĞLU'NUN YÜRÜYÜŞÜ ESASINDA FETÖ'YE DESTEKTİR

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun 'adaleti bulmak' adı altında yaptığı yürüyüş de esasında Fetullahçı Terör Örgütü'ne bir destektir." dedi.

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN ERDOĞAN'A YANIT: "YARGIYLA BİZİ TEHDİT ETMEK İSTİYORLAR"

"Adalet Yürüyüşü"nün 4. gününde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yarın yargı sizi bir yerlere davet ederse şaşmayın" sözlerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Yargıyla bizi tehdit etmek istiyorlar" dedi.

 

DÜNYA   

 

ALMANYA SAVUNMA BAKANI'NDAN İNCİRLİK AÇIKLAMASI

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, İncirlik Üssü'ndeki Alman askerlerinin çekilerek Ürdün'de konuşlandırılmasıyla ilgili takvimi açıkladı. Çekilme işleminin eylül sonuna dek sürmesi bekleniyor.

 

EKONOMİ 

 

SANAYİ VE ÜRETİME DESTEK TASARISI TBMM'DE KABUL EDİLDİ

Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, sanayi işletmelerinin, her yıl hafta tatillerinde çalışabilmek için belediyelerden hafta sonu çalışma ruhsatı alma zorunluluğu kalkacak.

 

OTOMATİK BES’TE 500 MİLYON LİRA BİRİKTİ

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bireysel Emeklilik Sistemine (BES) otomatik katılım sayesinde 6 ay gibi kısa bir sürede yaklaşık 490 milyon liralık fon birikimi sağladıklarını bildirdi. 

 

SPOR    

GALATASARAY, MAİCON İLE ANLAŞTI

Galatasaray, Sao Paulo'da forma giyen Maicon ile her konuda anlaşma sağladı. Sarı-kırmızılılar Brezilyalı futbolcu için 7 milyon euro ve başarı bonusları ödeyecek.

 

 

Interpress tarafından hazırlanmıştır

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.