19 Mayıs 2018 Türkiye gündemi

19 Mayıs 2018 Türkiye gündemi

19 Mayıs 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                      18.05.2018

 

DOLAR-USD: 4.4570

AVRO-EURO: 5.2610

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 6.0255

ALTIN-GOLD: 184.6500

 

 

BAŞBAKAN YARDIMCISI BOZDAĞ: HAKAN ATİLLA DAVASINDA HUKUK ÇİĞNENDİ

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ABD'de görülen Hakan Atilla davasına ilişkin, Mahkeme hukuku çiğnedi, adil yargılama yapmadı, önceden belirlenmiş kararı ilan için sadece zorunlu usulü tamamladı." dedi.

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: BAĞIMSIZ FİLİSTİN DEVLETİNİN TANIMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: "Artık bağımsız bir Filistin devletinin tanınması ve Birleşmiş Milletler'e üye olması için gece gündüz çalışacağız ve bu oluncaya kadar da durmayacağız, yorulmayacağız." dedi.

 

HAVA KUVVETLERİNDE FETÖ OPERASYONU: 101 GÖZALTI KARARI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ soruşturmasında Hava Kuvvetlerinden biri rütbesi alınmış tuğgeneral, 5'i albay 101 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

 

POLİTİKA                                                               

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 26. DÖNEM TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ, İKİNCİ KURUCU MECLİSTİR

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, "Benim gözümde 26. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi, I. Meclis'ten sonraki ikinci kurucu meclistir." dedi.

 

BAKAN ARSLAN'DAN 'CASUS YAZILIM' AÇIKLAMASI

Adalet Yürüyüşü sırasında CHP’lilerin telefonunun Almanya’dan sağlanan bir virüsle takip edilip izlendiği ve dinlendiği iddialarına yönelik AKP'li Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan açıklama yaptı. Bakan Arslan;" Hiçbir şekilde böyle bir yazılım almadık" diyerek skandalın arkasında kendilerinin olmadığını söyledi.

 

AK PARTİ TRABZON MİLLETVEKİLİ CORA: MUHARREM İNCE'NİN SÖZLERİ SİYASİ GARABETTİR

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, İnce'nin "Özal nasıl gittiyse Erdoğan da öyle gidecek" sözlerine ilişkin "Özal'ın ölümünün şüpheli olduğu bilindiği halde bunun Erdoğan'la ilişkilendirilmeye çalışılması siyasi garabettir, talihsizliktir" dedi.

 

MUHARREM İNCE: İKİ KONUYU CİĞERİME YAZDIM

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Çorum'da düzenlediği mitingde intikam duygusuna sahip olmadığını söyledi. İnce, buna rağmen iki konuyu ciğerine yazdığını belirterek, " Bir, Soma'da yere düşen madenciye tekme atan vardı ya... Onu ciğerime yazdım. İki TRT'yi de onun yanına yazdım" dedi.

 

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ÖZEL: GAZZE İÇİN MİTİNG DEĞİL İCRAAT YAPIN

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İsrail'in Gazze'deki katliamına karşı düzenleyerek mitinge ilişkin, "Miting yapmayın, icraat yapın, yaptırım uygulayın." dedi.

 

MHP KUDÜS İÇİN YENİKAPI'DA OLACAK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yenikapı'da düzenlenecek "Zulme Lanet, Kudüs'e Destek" mitinginde milletle beraber olacaklarını bildirdi.

 

 

DÜNYA                                                          

 

HOLLANDA'DA IRKÇI LİDER WİLDERS'TEN YENİ TAHRİK

Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlükler Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, Hollanda Parlamentosu binasında "Hazreti Muhammed" temalı karikatür yarışması düzenleyeceğini açıklayarak yeni bir provokasyon girişiminde bulundu.

 

MACRON'DAN İSRAİL AÇIKLAMASI: ALÇAKÇA SALDIRILARI KINIYORUZ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin, İsrail tarafından Filistinli sivillere yönelik alçakça saldırıları kınadığını söyledi.

 

EKONOMİ                                                  

MİLLİ BAZ İSTASYONU HİZMETE GİRDİ

İlk yerli ve milli baz istasyonu ULAK, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın da katıldığı törenle Kars'ta hizmete alındı.

 

AKARYAKIT ÜRÜNLERİNE TAVAN FİYAT

Akaryakıt piyasasında, kur artışı kaynaklı zam ihtiyacı ortaya çıkarsa, ÖTV tutarları düşürülerek pompa fiyatları sabit tutulacak.

 

6 BİN AKARYAKIT İSTASYONU 6 MİLYAR DOLARA DEĞİŞİYOR

Yeni nesil akaryakıt istasyonları geliyor. LPG, LNG, CNG ve elektrik şarj istasyonları olacak. Şarj süresinin 45-50 dakika olacağı istasyonlarda market, kafe gibi satış yerlerinin dışında sınırsız internet de bulunacak. Toplam 6 bin akaryakıt istasyonun değişimi 6 milyar dolara mal olacak.

 

DOĞAN MEDYA'NIN DEMİRÖREN'E SATIŞ VE DEVRİ TAMAMLANDI

Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ (Doğan Holding), Demirören Medya Yatırımları Ticaret AŞ ile imzalanan "Hisse Satış Sözleşmesi" kapsamında doğrudan veya dolaylı bağlı ortaklıklarının pay senetlerinin satışı ve devrinin tamamlandığını ve satış bedelinin tam ve nakit olarak serbest şekilde hesaplarına intikal ettiğini duyurdu.

 

DOĞUŞ HOLDİNG'DEN ZARARINA SATIŞ

Doğuş Holding'e bağlı Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Antalya'da zararına satış yaptı. Şirket tarafından KAP'a yapılan açıklamaya göre, Antalya 2000 Plaza'nın Kar Otomotiv ve Tekstil Ticaret Limited Şirketi'ne KDV hariç 10 milyon 600 bin TL peşin bedelle satılmasına karar verildi.

 

HİZMET İHRACATÇILARI BİRLİĞİ’NİN İLK BAŞKANI İLKER AYCI OLDU

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Hizmet İhracatçıları Birliği’nin ilk başkanı oldu.

 

SPOR                           

MUSTAFA CENGİZ'DEN UEFA MÜJDESİ

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, UEFA'yla anlaşmaya vardıklarını ve Galatasaray’ın Avrupa katılmasının önünde bir engel olmadığını açıkladı.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.