19 Mayıs Kuşadası'nda Kutlandı

19 Mayıs Kuşadası'nda Kutlandı

Dün teröristlerin askeri araca saldırması sonucu 4 şehit verilmesinin ardından Kuşadası'nda buruk geçen kutlamalara halk yoğun ilgi gösterdi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Kuşadası şehrinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Dün Hakkari ve Nusaybin’de yaşanan terör olayları nedeniyle buruk geçen kutlamalara halkın ilgisi yoğundu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Kuşadası’nda sabah saat 09.30'da Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından düzenlenen resmi tören ile başladı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenine Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Jandarma Komutanı Hasan Şahin, Belediye Başkanı Özer Kayalı, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu, Kuşadası İlçe Spor Müdürü Canan Gürer ve diğer protokol üyelerinin yanı sıra vatandaşlar ve Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Sanat Festivali kapsamında ilçeye gelen sanatçılar da katıldı.

Törende konuşan İlçe Spor Müdürü Canan Gürer "19 Mayıs, milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışıdır. 19 Mayıs sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlere sahip milletler ailesi içerisinde yerini almasının dönüm noktasıdır. 19 Mayıs genlik, gençlik gelecek demektir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatanı ve milleti için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum" diye konuştu.

Tören, halk oyunları gösterileri ve çeşitli spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından Türk Hava Kurumu tarafından sergilenen hava gösterisi ile son buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.