19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşunun başlangıcıdır

19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşunun başlangıcıdır

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla açıklamada bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 19 Mayıs’ın  topyekün bir varoluşun en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bundan tam 101 yıl önce Samsun’a çıkarak, etrafı emperyalist güçlerce çevrili olan Anadolu’da bağımsızlık ateşinin ilk kıvılcımını yaktığını ifade eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu ateşin daha sonra Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolu da açtığını vurguladı. 

fotograf-004.jpg

GENÇLİĞE DÜŞEN GÖREV 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm mazlum milletlerin bağımsızlık mücadelesine de örnek olan bu eşsiz günü, en önemli ve birinci vazifelerinin Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmekle görevlendirdiği Türk gençliğine armağan ettiğini hatırlatan CHP Milletvekili Gürer, “Büyük Önder Mustafa Kemal ve isimsiz kahramanlarımızın destansı bir mücadele örneği sergileyerek kazandığı ve bizlere armağan ettiği bağımsızlığımızı ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak için, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için, yine Atatürk’ün gösterdiği aydınlık yolda hiç durmadan çalışmayı sürdüreceğiz” dedi. 

GENÇLER UMUDUMUZ

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yayımladığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajında, günümüzde gençlerin yaşadığı sorunlara da dikkat çekti. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmekle görevlendirdiği gençlerin ne yazık ki son dönemlerde uygulanan hatalı politikalar yüzünden geleceğe kaygı ile  baktıklarını da vurguladı. Umudumuz gençlerin sorunlarına iktidar çözüm üretmelidir” dedi.

HER 4 GENÇTEN 1’İ NE EĞİTİM NE DE İSTİHDAM HAYATINDA VAR

Gençlerin sorunlarına dikkat çeken CHP Milletvekili Gürer, “Öyle ki Türkiye’de her 4 gençten biri ne eğitim  yaşamında, ne de istihdamda var. TÜİK’in son verilerine göre ülkemizde istihdamda ve eğitimde olmayan gençlerin oranı yüzde 25.7’e yükselmiş durumda. Her dört gençten biri ise işsiz. Her 4 işsizden biri üniversite mezunu” dedi. 

Geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizin sorunlarının çözümünün, yöneticilerin en önemli önceliklerinden birisi olması gerektiğini vurgulayan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin bağımsızlık ateşinin yakıldığı günün 101. Yıldönümünde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş mücadelemizin kahramanlarını saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Milletimizin ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramını kutluyorum” diye konuştu. 

 Korona virüs nedeniyle meydanlarda kutlanamasa da yüreklerde hissedilip evlerde bayram sevincinin yaşanacağına inandığı belirten CHP’li vekil Gürer, gençlerin Milli Mücadele sürecini iyi okuyup, öğrenmelerini ve Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ülkenin varoluş mücadelesindeki başarıyı  tüm yönleri ile bilmeleri gerektiğini belirterek “Yok edilmek istenen, olanaksızlıklar içinde  bir milletin inandığı önderi ile olmazı başardığı  bu süreci anlayarak göreceklerdir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.