19 Nisan 2018 Türkiye gündemi

19 Nisan 2018 Türkiye gündemi

19 Nisan 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler....

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                 19.04.2018

 

DOLAR-USD: 4.0280

AVRO-EURO: 4.9865

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.7315

ALTIN-GOLD: 174.9000

 

 

BAKAN CANİKLİ: YENİ KHK İLE 3 BİN KİŞİ İHRAÇ EDİLECEK

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, FETÖ'nün birinci aşama mahrem ve kripto yapısına mensup, TSK içinde 3 bin kişilik bir yapıyı deşifre ettiklerini belirtti. Canikli, "Önümüzdeki günlerde KHK'yla bunlar da ihraç edilecek" dedi.

 

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI'NIN TARİHİ DEĞİŞTİ

24 Haziran'daki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri nedeniyle Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın 30 Haziran ve 1 Temmuz'da yapılacağı açıklandı.

 

POLİTİKA                                                                                     

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ERKEN SEÇİM 24 HAZİRAN'DA YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile yaptıkları 'erken seçim' görüşmesinden sonra düzenlediği basın toplantısında erken genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin 24 Haziran'da yapılmasına karar verildiğini söyledi.

 

BAŞBAKAN'DAN SEÇİM AÇIKLAMASI: SÜREÇ HEMEN BAŞLAYACAK

Başbakan Binali Yıldırım, 24 Haziran'da gerçekleştirilecek erken seçime ilişkin, "Süreç hemen başlayacak. Mecliste teklif olarak verilmesi gerekiyor. Komisyondan geçecek, daha sonra da Genel Kurul'da görüşülecek." dedi.

 

ERKEN SEÇİM KARARIYLA İLGİLİ CHP'DEN İLK AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 24 Haziran olarak açıkladığı erken seçim kararıyla ilgili CHP'den ilk açıklama geldi. CHP Sözcüsü Tezcan, "Hodri meydan. CHP olarak biz seçime hazırız" dedi. Tezcan, aday olacak isimle ilgili kararın ise hızlı bir şekilde alınacağını söyledi.

 

BAHÇELİ: CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DIR

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Gayret bizden, takdir Türk milletinden, himaye ise Cenab-ı Allah'tandır." dedi.

 

DEMİRTAŞ: ERKEN SEÇİM KAÇINILMAZDI, SONUCU HDP'NİN TUTUMU BELİRLEYECEK

HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Demirtaş, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin erken seçim çağrısı sonrası partisinin seçime hazır olduğunu söyledi. Demirtaş, "Siyasi yasaklı olsam da olmasam da, aday olsam da olmasam da, HDP ve şahsım, cumhurbaşkanlığı seçiminde iddialıyız ve sonucu kesinlikle bizim tutumumuz belirleyecek" dedi.

 

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI AKŞENER ADAYLIĞINI AÇIKLADI

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Cumhurbaşkanı adayıyım. 100 bin imzayla cumhurbaşkanı adayı olacağım" dedi.

 

OHAL 3 AY DAHA UZATILDI

Olağanüstü halin (OHAL) 3 ay daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

 

 

DÜNYA                                                                                                       

 

RUHANİ'DEN ERDOĞAN'A: SURİYE SALDIRISI ULUSLARARASI İLİŞKİLERDE ÇOK ÇİRKİN BİR EMSAL

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile önceki gün yaptığı telefon görüşmesinde ABD, Fransa ve İngiltere'nin Suriye'ye yönelik ortak saldırısını 'uluslararası ilişkilerde çok çirkin bir emsal' olarak değerlendirdi.

 

IRAK 300'Ü AŞKIN KİŞİYİ IŞİD'E ÜYELİKTEN İDAMA MAHKÛM ETTİ

Irak mahkemeleri 300'ü aşkın kişiyi IŞİD'e üye oldukları suçlamasıyla idam cezasına çarptırdı, yüzlerce kişiye ise müebbet hapis cezası verildi. IŞİD'e üyelikten hüküm giyenler arasında çok sayıda Türk vatandaşı kadın olduğu da ifade ediliyor.

 

EKONOMİ                                                                                                 

 

BAKAN ÖZLÜ'DEN YERLİ OTOMOBİLLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobilde devletin ortaklığının söz konusu olmadığını, konsorsiyumla bir sözleşme imzalanacağını ve bu yolla devlet desteğinin çerçevesinin belirleneceğini söyledi. Özlü, yerli otomobilin üretim yerinin belirlenmesinin 1 yıl sonra gündeme geleceğini ifade etti.

 

OTOMOBİL SATIŞLARINDA YÜZDE 5.5'LİK ARTIŞ

Türkiye'de otomobil satışları ilk çeyrekte yüzde 5,47'lik artış kaydetti. Yılın ilk iki ayında Avrupa otomobil satışları sıralamasında 9. olan Türkiye'nin bu artış sonrası sıralaması değişmedi.

 

TANAP'TA VANA 30 HAZİRAN 2018'DE AÇILACAK

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Genel Müdürü Saltuk Düzyol, boru hattında çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, "30 Haziran'da vanayı açarak ticari gaz akışını başlatmayı planlıyoruz. Projenin toplamda yüzde 93,5'i tamamlandı." dedi.

 

SANAYİCİLERİN 4'TE 3'Ü KURDAN ÇEKİNİYOR

İSO'nun ilk kez yayımladığı, 'Türkiye Sanayisinde Görünüm ve Beklentiler' araştırmasına göre, imalat sanayindeki firmaların yüzde 75'i önümüzdeki 12 ay içerisinde döviz kurlarının işletme performansına negatif etki edeceğini düşünüyor.

 

"YILDIZ HOLDİNG BORCUNU 8 YIL VADEYE YAYACAK"

Reuters'a konuşan kaynaklar, Yıldız Holding'in 8,5 milyar dolarlık borcunun 6,5 milyarının ciddi teminatlar alınarak yapılandırmaya hazırlandığını söyledi.

 

SPOR                                                               

 

GALATASARAY FIBA EUROCUP ŞAMPİYONU

Galatasaray, basketbolda FIBA Kadınlar Avrupa Kupası finali rövanşında Reyer'e 72-65 yenilmesine rağmen ilk maçtaki 22 sayılık avantajla şampiyon oldu.

 

FENERBAHÇE DOĞUŞ PLAY OFF TURUNA GALİBİYETLE BAŞLADI

Fenerbahçe Doğuş, Turkish Airlines EuroLeague Play-off turu ilk maçında, konuk ettiği Kirolbet Baskonia Vitoria Gasteiz’i 82-73 mağlup ederek Play-off turuna galibiyetle başladı.

 

KUPADA FİNALE YÜKSELEN İLK TAKIM TELESET MOBİLYA AKHİSARSPOR

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Teleset Mobilya Akhisarspor'a 2-0 yenilerek kupaya veda etti. Teleset Mobilya Akhisarspor adını finale yazdıran ilk takım oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.