19 Temmuz 2017 gündemi

19 Temmuz 2017 gündemi

Gündemden öne çıkan haber başlıkları

TÜRKİYE GÜNDEMİ  19.07.2017

 

DOLAR-USD: 3.5275

AVRO-EURO: 4.0860

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.5945

ALTIN-GOLD: 140.8000

 

 

'KIBRIS'TA ÇÖZÜM YOLU DEĞİŞTİ'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs sorununun çözümü için yapılan müzakerelerin
başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından adada bundan sonra başka süreçlerin olacağını, mevcut sürecin ömür boyu süremeyeceğini söyledi.

 

BAKAN BOZDAĞ'DAN 'TEK TİP KIYAFET' AÇIKLAMASI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, tutuklu yargılanan FETÖ'cülere tek tip kıyafet önerisine ilişkin "Şimdi bir adım atacağız. Kapsamı daha henüz kesinleştirmedik. Şu anda çalışmamız sürüyor. Hem kapsamını hem de diğer bütün detayları bu çalışmanın sonunda açıklayacağız" dedi.

 

YENİ MÜFREDATTA FETÖ, PKK, DAEŞ KAVRAMLARI YER ALACAK

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, güncellenen öğretim programlarının tanıtımına ilişkin basın toplantısında konuştu. Yılmaz, yeni müfredatta FETÖ, PKK, DAEŞ kavramları yer alacağını açıkladı.

 

İSTANBUL YAĞMURA TESLİM

İstanbul'da etkili olan yağış, dün sabah saatlerinde şiddetini artırdı. Son 8 yılın en şiddetli yağışı nedeniyle su baskınları oluşurken, trafikte de kilitlenmeler yaşandı. Aşırı yağışın ardından Avrasya Tüneli Anadolu-Avrupa Yönü geçici süreyle trafiğe kapatıldı. Bazı bölgelerde metrekareye 100 kilogramdan fazla yağış düştü.

 

POLİTİKA                      

 

TBMM ANAYASA KOMİSYONU 7 MADDEYİ DAHA KABUL ETTİ

TBMM Anayasa Komisyonu, Meclis İçtüzüğü'ne ilişkin AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan ortak teklifin 7 maddesini daha kabul etti.

 

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM: BU İÇTÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ 2019'A KADAR GEÇERLİ OLACAK

Meclis'te, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, görüşmeleri süren içtüzük değişikliği için "Bu değişiklik, 2019'a kadar geçerli olacak" dedi.

 

KILIÇDAROĞLU: İSTEDİĞİN KADAR KUMPAS KUR, YOLUNDAN DÖNEN NAMERTTİR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Erdoğan'a istediği kanalda 15 Temmuz'u tartışma çağrısı yaparak, "İstediğin kadar kumpas kur, yolundan dönen namerttir" dedi.

 

DEMİRTAŞ MECLİS GRUBUNA BAĞLANMAK İÇİN TBMM'YE DİLEKÇE VERDİ

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, cezaevinde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Meclis'teki grup toplantısına cezaevinden bağlanmak için TBMM başkanlığına verdiği dilekçeyi okudu. 

 

DÜNYA            

 

RUSYA'DAN S-400 AÇIKLAMASI: TÜRKİYE İLE TEKNİK SORUNLAR ÇÖZÜLDÜ

"Rostek" Genel Müdürü Sergey Çemezov, Türkiye'ye S-400 füze sistemlerinin gönderilmesini ön gören kontratın teknik konularının çözüldüğünü, geriye sadece idari konuların kaldığını bildirdi.

 

 

ALMAN AKTİVİSTİN TÜRKİYE'DE TUTUKLANMASINA MERKEL’DEN TEPKİ

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Büyükada'da toplantı yaptıkları otelde gözaltına alındıktan sonra "Silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçlamasıyla tutuklanan insan hakları aktivisti Peter Steudtner’in serbest bırakılmasını istedi.

 

DONETSK HALK CUMHURİYET, UKRAYNA’NIN ARDIL DEVLETİ OLAN YENİ BİR ÜLKE KURDU: MALORISSİYA

Ukrayna'dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti, Ukrayna'nın ardıl devleti olarak görülen, 'Malorossiya' (Küçük Rusya) adlı yeni bir ülke kurulduğunu açıkladı.

 

İRAN'DAN SUUDİ ARABİSTAN'A "SAVAŞ" UYARISI

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif Yemen'deki iç savaşın Suudi Arabistan ve İran arasında doğrudan çatışmaya neden olmamasını umduğunu söyledi.

 

EKONOMİ        

 

BAKAN ZEYBEKCİ'DEN İHRACATÇILARA MÜJDE

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bir müjdeyi paylaşmak istediğini belirterek, “Eximbank’ın hayata geçireceği Global Data Temini Projesi, yani sigorta işlemleri için gerekli olan bilgilerin tek bir küresel veri kaynağından alınması ve sistem uyumlarının sağlanması vasıtasıyla sigorta faaliyetlerinde çok daha hızlı limit tesisi sağlanacak.” dedi.

 

ESNAFA YOL HARİTASI OLACAK PROJE TAMAMLANDI

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, esnaf ve sanatkarın rekabet güçlerini artıracak uygulanabilir bir vizyon ortaya koymak hedefiyle başlattıkları "Esnaf ve Sanatkar Özelinde Sektör Analizleri Projesi”nin tamamlandığını bildirdi.

 

OTOMOTİV İHRACATI YENİ REKORA KOŞUYOR

Otomotiv ihracatı geçen yılın ilk yarısına göre yüzde 22,4 artarak 14 milyar 359 milyon 485 bin dolara çıkarken, sektörde ihracat rekoruna koşuluyor.

 

CARREFOURSA'DAN "YERLİ TOHUM-TAZE MAHSUL" PROJESİ

CarrefourSA, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ile imzaladığı iş birliği çerçevesinde "Yerli Tohum-Taze Mahsul" projesini Bursa'da başlattı.

 

SİMİT SARAYI'NA SUUDİ ORTAK

İki şirket tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, Fawaz Alhokair Grubun Simit Sarayı'nın yüzde 10 hissesini alarak stratejik işbirliği anlaşması imzaladığı duyuruldu.

 

SPOR     

 

TBF'DEN SPONSORLUK ANLAŞMASI

TBF ve Rexona'nın birlikte düzenlediği A Milli Basketbol Takımı ve 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası etkinlik sponsorluğu lansmanı gerçekleştirildi.

 

FENERBAHÇE'NİN ANLAŞTIĞI MAURİCİO ISLA BUGÜN GELİYOR

Fenerbahçe, İtalya Ligi ekiplerinden Cagliari'de forma giyen Şilili milli oyuncu Mauricio Isla ile her konuda anlaştı. Deneyimli sağ bek, bugün saat 23.30'da İstanbul'a gelecek. 

 

 

Interpress tarafından hazırlanmıştır

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.