2 Ağustos 2017 gündemden haberler

2 Ağustos 2017 gündemden haberler

Gündemden kısa haber başlıkları

Açıklama: Açıklama: logo[1]

TÜRKİYE GÜNDEMİ    02.08.2017

 

DOLAR-USD: 3.5175

AVRO-EURO: 4.1535

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.6545

ALTIN-GOLD: 143.8500

 

 

DİYARBAKIR'DA TERÖR SALDIRISI: 2 ŞEHİT

Diyarbakır’ın Lice ve Kulp ilçeleri arasında teröristler tarafından karayoluna tuzaklanan el yapımı patlayıcı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirildi. Patlamada, 1’i binbaşı 2 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: İMKÂNI OLAN TÜM KARDEŞLERİMİZ KUDÜS'Ü ZİYARET ETSİN

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İmkânı olan tüm kardeşlerimiz Kudüs'ü ziyaret etsinler. Filistinli kardeşlerimizle kucaklaşsınlar. Milyonlarca Filistinliye kuru sözlerle değil eylemlerimizle destek olalım." dedi.

 

AKINCI ÜSSÜ DAVASI İDAM SLOGANLARI EŞLİĞİNDE BAŞLADI

15 Temmuz darbe girişiminin kritik noktalarından olan Akıncı Üssü'ndeki faaliyetlere yönelik açılan ve 486 sanığın yargılandığı dava dün Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Davanın görüldüğü Sincan Ceza ve İnfaz Kurumu dışında toplananlar "İdam isteriz" şeklinde sloganlar attı.

 

BÜYÜKERŞEN'E SALDIRI GİRİŞİMİNDE 3 KİŞİ TUTUKLANDI

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen'e saldırı girişimi soruşturmasında gözaltına alınan 5 kişiden 3'ü tutuklandı.

 

POLİTİKA   

 

TBMM İÇTÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ RESMİ GAZETE'DE

TBMM İçtüzüğü'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. TBMM'ye silahlı giren ve Genel Kurulun çalışma düzenini, huzurunu bozucu döviz, pankart ve benzeri materyali getiren, kullanan milletvekilleri, kınama alacak.

 

AK PARTİ'DEN AKINCI ÜSSÜ DAVASINA MÜDAHİLLİK TALEBİ

AK Partinin avukatı Muammer Cemaloğlu, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 sanığın yargılandığı davaya müdahil olmak için mahkemeye dilekçe verdi.

 

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ TURAN:  TEK BİR PUAN BİLE ARTIRAMAYACAKLAR

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Yarın seçim  yapılsa CHP yine yüzde 25 alacak. Tek bir puan bile artıramayacaklar. Hala korku  pompalayarak milletten destek alacaklarını zannediyorlar. Ama bu millet korkuya  oy vermez. Bu millet hizmet üretene, iş yapana oy verir." dedi.

 

ÇANAKKALE’DEKİ ‘ADALET KURULTAYI’NA HER KESİMDEN DAVETLİ

CHP’nin ay sonunda Çanakkale’de yapacağı ‘Adalet Kurultayı’na toplumun her kesiminden katılım planlanıyor. Hrant Dink’in eşi Rakel Dink’ten Berkin Elvan’ın ailesine, Tunceli’de öldürülen öğretmen Necmettin Yılmaz’ın ailesinden başörtüsü mağdurlarına kadar geniş bir davetli listesi oluşturulacak.

 

İSTANBUL'DA HDP'DEN 7 GÜN SÜRECEK EYLEM

İstanbul'da HDP'nin "Vicdan ve Adalet Nöbeti" adını verdiği protesto gösterisi geniş güvenlik önlemleri altında başladı. Kadıköy Yoğurtçu Parkı'ndaki gösteri 7 gün sürecek.

 

DÜNYA   

 

ALMANYA SON UÇAĞI DA İNCİRLİK'TEN ÇEKTİ

Almanya son uçağını da İncirlik'ten çekti. Tanker uçağın ardından tornoda keşif uçakları da üsten ayrıldı.

 

TÜRKİYE'YLE GÜMRÜK BİRLİĞİ'NİN GÜNCELLEŞTİRİLMESİ YARAR SAĞLAR

Avrupa Birliği Komisyonu, Türkiye'yle Gümrük Birliği'nin güncelleştirilmesi için AB üyesi ülkelerden hâlihazırda yetki talep edildiğini, güncellenmiş bir anlaşmanın her iki tarafa da önemli yararlar sağlayacağını bildirdi.

 

EKONOMİ   

 

MERKEZ ENFLASYON TAHMİNİNİ YÜKSELTTİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)  "Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı"nı Ankara'da düzenledi. Toplantıda sunum yapan TCMB Başkanı Murat Çetinkaya, TCMB'nin 2017 için enflasyon tahminini yüzde 8,5'dan yüzde 8,7'ye çıkartıldığını ifade etti. 

 

TİM: TEMMUZDA İHRACAT YÜZDE 31.2 ARTTI

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre Temmuz 2017 ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31,2 artışla 11 milyar 474 milyon dolar oldu.

 

İSTANBUL'UN TEMMUZ AYI ENFLASYONU AÇIKLANDI

İstanbul'da temmuz ayında perakende fiyatlar bir önceki aya göre yüzde 0.20 artış gösterdi. Fiyatlar bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 8.64'lük bir artış yaşadı.

 

MEMURUN ZAM PAZARLIĞI BAŞLADI

Memur ve memur emeklileri için zam pazarlığı başladı. Çalışma Bakanı Sarıeroğlu, 14 Ağustos'ta tekliflerini sunacaklarını söyledi.

 

ASELSAN VE HAVELSAN 37,6 MİLYON AVROLUK SÖZLEŞME İMZALADI

ASELSAN ve HAVELSAN iş ortaklığı gemi sistemleri ile ilgili olarak 37,6 milyon avro tutarında sözleşme imzaladı.

 

YAPI KREDİ'DEN İLK YARIYILDA 1 MİLYAR 893 MİLYON LİRA NET KAR

Yapı Kredi'nin 2017 yılı ikinci çeyrek net karı 891,9 milyon TL oldu. Bankanın, 2017 yılı net faiz geliri ise 2,17 milyar TL oldu. 

 

ALMAN CEO: GELİŞMELERİ ENDİŞEYLE İZLİYORUZ

Türkiye'de Çimsa'nın ortağı olan Heidelberg Cement'in Ceo'su Scheife, Türkiye'deki siyasi gelişmeleri endişe ile izlediklerini söyledi.

 

SPOR    

GALATASARAY'DA LUCESCU SEFERİ

Sarı-kırmızılı kulüp yetkililerinden alınan bilgiye göre Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Lucescu ile görüşmek için Romanya'ya gitti.

Interpress tarafından hazırlanmıştır

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.