2 Bin 500 Polis Memuru Alımı Yapılacak

2 Bin 500 Polis Memuru Alımı Yapılacak

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından yapılan açıklamada, Polis Meslek Yüksekokulları'na lise ve dengi okullardan mezun 2 bin 500 polis memuru alınacağı duyuruldu.

EGM'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, 2016-2017 eğitim öğretim yılı için 2 bin 500 polis adayı alınacak. Polis Akademisi Başkanlığı'na bağlı Polis Meslek Yüksekokulları'nda eğitim görecek olan 2 bin 500 polis adayının 250'si kadın olacak. Başvuru yapacak adaylar öncelikle www.pa.edu.tr adresi üzerinden ön başvuru yapacaklar. Ön başvurular internet haricinde elden veya posta yoluyla kabul edilmeyecek.

Şehit ve vazife malulü yakınlarına kolaylık sağlandı

Başvuru yapacak adayların lise veya dengi bir eğitim kurumundan mezun olmaları veya lise son sınıf öğrencisi olmaları gerekiyor. 2016 Polis Meslek Yüksekokulu sınavına giriş yapacak adayların 01 Ekim 2016'dan önce 18 yaşını doldurmaları ve 31 Aralık 2016'dan önce 26 yaşını bitirmemiş olmaları gerekiyor. Ayrıca polis olacak adayların Yükseöğretim Geçiş Sınavı (YGS) puan türlerinden (YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5, YGS-6)  en az bir tanesinden 270 ham taban puanı ve üzeri almış olması gerekiyor. Öte yandan aday öğrenci veya lise mezunlarının aile bireyleri arasında şehit veya vazife malulü olması durumunda Yükseköğretime Geçiş Sınavı puan türlerinden herhangi bir tanesinden 150 ve üzeri ham taban puanı almış olması yeterli olacak.

EGM tarafından yapılan açıklamadı polis memuru adaylarının okuduğu süreç boyunca yemek, barınma ve sağlık gibi giderlerinin Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacağı belirtildi. Eğitim gören polis memuru adaylarının eğitim sürecinden başarıyla ayrılması durumunda atanacağını belirten duyuruda gerekli bilgilerin www.pa.edu.tr üzerinden ilan edileceği belirtildi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.