2 bin 700 rakımda Bilim Yayla Şenliği

2 bin 700 rakımda Bilim Yayla Şenliği

Artvin’in Ardanuç sınırlarında bulunan 2 bin 700 rakımlı Bilbilan Yaylasında Bilim Yayla Şenliği yapıldı.

Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleşen etkinlikte çocuklara eğitsel oyunlar, eğlenceli matematik ve bilimsel deneyler yaptırılarak dolu dolu bir gün geçirildi. Şenlikte ayrıca çocuklara yüz boyama ve geleneksel oyunlar oynatıldı.

aw006649-02.jpg

Yayla Bilim Şenliğine Bilbilan Yaylası çevresinde bulunan 25 yaylada bulunan çocuklar katıldı.
Artvin İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar burada yaptığı konuşmasında, 2700 rakımlı Bilbilan Yaylası’nda, Bilim ve Çocuk Şenliği yapmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Artvin’in aynı zamanda yayla kenti olduğunu belirten Acar, “Yaylalarda olan çocuklarımıza farklı deneyimler yaşatarak güzel bir gün geçirelim istedik. Güzel şehrimiz Artvin aynı zamanda yayla kenti. Burada birçok vatandaşımız küçükbaş, büyükbaş hayvancılık ile geçimini sağlıyor ve yazın yaylalarda bulunuyor. Biz de istedik ki şu anda yaylalarda olan çocuklarımıza bilimle, eğitimle, eğlenceli matematikle, akıl oyunlarıyla farklı deneyimler yaşatarak güzel bir gün geçirelim” dedi.

aw006649-03.jpg

Yaz tatilini yaylada geçiren çocuklar ise şenliği düzenleyen Milli Eğitim yetkililerine ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.