2. Efes Tiyatro Festivali etkinliklerle devam ediyor

2. Efes Tiyatro Festivali etkinliklerle devam ediyor

Efes Selçuk’u tiyatro ile buluşturan 2. Efes Tiyatro Festivali, atölyeler, oyunlar ve söyleşilerle devam ediyor.

Selçuk Efes Kent Belleği’nde düzenlenen “Efes’ten Selçuk’a” söyleşisinin moderatörlüğü uzun yıllar Ayasuluk Tepesi Kazı Başkanlığı’nı yürüten Dr. Mustafa Büyükkolancı tarafından yapıldı. Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Büyükkolancı; “Efes sadece Efes Antik Kenti olarak anlaşılıyor bazen. Hâlbuki yanındaki Meryem Ana’dan tutun Ayasuluk Tepesi’ne İsabey Cami, Artemis Tapınağı, Çukuriçihöyük ile birlikte bir bileşendir” dedi. Söyleşide Dr. Ali Özkan, Dr. Fırat Baran Aydın ve Prof. Dr. Murat Keçiş söyleşiye dair sunumlarını yaptılar.

1ser-3472.jpg

2. Efes Tiyatro Festivali’nin bir diğer söyleşisi Ayasuluk Sanat Kafe’de düzenlendi. “Ustalara Saygı” adıyla gerçekleşen söyleşiye Aziz Sarvan, Bekir Aksoy, Hakan Altıner, Kubilay Penbeklioğlu ve Zihni Göktay katıldı. Söyleşide farklı kuşaklardan tiyatro sanatçıları sanat yaşamlarını ve meslek anılarını katılımcılarla paylaştı. Usta Tiyatro Sanatçısı Zihni Göktay söyleşide sanat hayatını anlatarak “Umut, tutku, merak ile çalışarak; 60 yıldır hiç pişman olmadan daima iyiyi, güzeli, doğruyu bir arada taşımaya gayret ettim” dedi.

ser-2986.jpg

Keyifli bir sohbet havasında geçen söyleşinin sonunda Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel katılımcılara teşekkür plaketi verdi.

ser-3155.jpg

Efes Selçuk sokaklarını tiyatro ile buluşturan 2. Efes Tiyatro Festivali ‘nin ikinci günü Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun “Ezop” adlı oyununun gösterimi ile sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.