2 Ekim 2017 Türkiye Gündemi

2 Ekim 2017 Türkiye Gündemi

2 Ekim 2017 Türkiye Gündeminden haberler

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                    02.10.2017

 

DOLAR-USD: 3.5685

AVRO-EURO: 4.2245

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.7835

ALTIN-GOLD: 146.6000

 

 

ŞIRNAK’TA TERÖRİSTLERDEN HAİN SALDIRI: 2 ŞEHİT 4 YARALI

Şırnak-Cizre yolunun güvenliğini sağlayan asker ve koruculara yönelik PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 1 asker ve 1 güvenlik korucusu şehit oldu, 4 korucu yaralandı.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: MESELE ÇÖZÜLEBİLİR, İNİSİYATİF ALMAYA HAZIRIZ

Başbakan Binali Yıldırım Kuzey Irak referandumunu değerlendirdi. Yıldırım, "Genelkurmay Başkanı İran'a gidiyor. Çözülebilir. İnisiyatif almaya hazırız" dedi.

 

MİLLİ EĞİTİM BAKANI YILMAZ: TEOG YERİNE 3 ALTERNATİF HAZIRLIYORUZ

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, NTV yayınında TEOG sonrası için 3 alternatif üzerinde çalışıldığını açıkladı. Çalışmalardan biri her lisenin kendi sınavını yapması, ikincisi soruların bakanlıkça merkezi sorulması, üçüncüsü adrese dayalı kayıt sistemine göre yerleştirme ve başarılı öğrenciye sınav yapılması. Bakan Yılmaz, hiçbir sınavda test olmayacağını söyledi.

 

BAKAN GÜL'DEN FETÖ LİDERİ GÜLEN'İN TÜRKİYE'YE İADESİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

FETÖ lideri Gülen'in Türkiye'ye iadesi ile ilgili Adalet Bakanı Abdülhamit Gül "Teknik süreç tamamlandı, iadenin önünde engel yok" dedi. Gül "Tek tip kıyafet çalışması devam ediyor." dedi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

'ARABULUCULUK YASASI' TBMM GENEL KURULU'NDA

Yeni yasama yılında TBMM Genel Kurulu ilk olarak 'arabuluculuk yasası' olarak da bilinen İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı'nı ele alacak.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN OHAL ÇIKIŞI

Meclis Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "OHAL'e yönelik bir takım nitelemeler var ki kabul edilebilir değil. Olağanüstü tehditler olağanüstü tedbirleri gerektirir. Terörle mücadeleye yönelik ihtiyaçlar kalktığında elbette OHAL de sona erecektir" dedi. HDP'nin Meclis açılışına katılmaması ile ilgili soruyu yanıtlayan Erdoğan, "Onların yeri Kandil biliyorsunuz" cevabını verdi.

 

MECLİS BAŞKANI KILIÇDAROĞLU’NDAN ÖZÜR DİLEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'deki buluşmayla ilgili Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a "Meclis Başkanı'na yalan söylemek yakışmıyor" yanıtını verdi. "Kılıçdaroğlu'nu davet ettik' diyen Kahraman da Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak özür diledi.

 

BAHÇELİ'DEN GENEL KURUL'A KATILMAYAN HDP'LİLERE İLİŞKİN AÇIKLAMA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP’li milletvekillerinin yeni yasama yılı açılış törenine katılmamalarına ilişkin, "Mecliste bulunmaları veya bulunmamaları arasında bizim açımızdan fazla bir fark yoktur" dedi.

 

HDP'DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A KANDİL YANITI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, "Onların yeri Kandil biliyorsunuz” açıklamasına yanıt veren HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, "Cumhurbaşkanı tarafsız olması gerekirken, bir parti genel başkanı olarak tarafsız değil, dolayısıyla parlamentoda herkes yerine konuşamaz, herkes adına karar alamaz.” dedi.

 

 

SAADET PARTİSİ LİDERİ KARAMOLLAOĞLU: AK PARTİ'NİN YÜZDE 60'I HAPSE GİRER

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "'Karar verdik, kimin telefonunda ByLock çıktıysa hapse atarız' diyorlar. Bunu kamil manada uygulasınlar, AK Parti'nin yüzde 60'ı hapse girer" dedi.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

KATALONYA REFERANDUMU: BAĞIMSIZLIĞA DESTEK VERENLERİN ORANI %90,09

İspanya'nın Katalonya Özerk Bölgesi'nde düzenlenen referandumda, halkın yüzde 90,09'u bağımsızlık yönünde oy kullanırken, Katalonya Başkanı Carles Puigdemont, bağımsız bir devlet kurma hakkı elde ettiklerini açıkladı.

 

MARSİLYA'DA BIÇAKLI SALDIRI: 2 ÖLÜ

Fransa'nın güneyindeki Marsilya kentinde bulunan St. Charles tren istasyonunda düzenlenen bıçaklı saldırıda iki kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Saldırganın güvenlik güçleri tarafından vurularak öldürüldüğü de açıklandı.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

ERDOĞAN: MTV ZAMMI BAKANLAR KURULU'NDA YENİDEN GÖRÜŞÜLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  yüzde 40 MTV zammına ilişkin, "Şu anki zam oranını bakanlar kurulu değerlendirdikten sonra ne yapılabilir tekrar düşürme olur mu olmaz mı hükümetin takdiridir" dedi.

 

BAKAN FAKIBABA'DAN UCUZ ET AÇIKLAMASI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Et ve Süt Kurumunun marketlerde reyon kiralayacağını ve buralarda vatandaşa uygun fiyatla et satacağını açıkladı.

 

İSTANBUL'DA PERAKENDE FİYATLAR ARTTI

İstanbul Ticaret Odası verilerine göre, eylülde bir önceki aya kıyasla İstanbul'da perakende fiyatlar yüzde 0,93, toptan fiyatlar ise yüzde 2,15 arttı.

 

90 MİLYON DOLARLIK HELİKOPTER MERKEZİ AÇILIYOR

Sikorsky helikopterleri için bir dizi üretimin yapılacağı ve 90 milyon dolarlık yatırımla Eskişehir'de kurulan Alp Havacılık Helikopter İş Merkezi 3 Ekim'de açılacak.

 

YAPI MERKEZİ 2 MİLYAR DOLARLIK İHALEYİ TEK BAŞINA ALDI

Yapı Merkezi, Tanzanya'dan dev bir ihale aldı. Şubat ayında Portekizli ortağı ile 1.2 milyar dolarlık yüksek hızlı tren projesi işini alan Yapı Merkezi, bu kez de aynı projenin 1.9 milyar dolarlık ikinci etabını tek başına kazandı.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

A MİLLİ KADIN VOLEYBOL TAKIMI AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2017 Avrupa Şampiyonası'nın üçüncülük maçında ev sahibi Azerbaycan'ı 3-1 yenerek bronz madalya kazandı.

 

BEŞİKTAŞ 2-2 TRABZONSPOR

Süper Lig'in 7. haftasındaki Beşiktaş-Trabzonspor maçı 2-2 beraberlikle sonuçlandı. 

 

GALATASARAY HDI SİGORTA 0-3 FENERBAHÇE

Efeler Ligi 2017-2018 Sezonu 2. hafta kapanış maçında Fenerbahçe, Galatasaray HDI Sigorta’yı 3-0 yendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.