2. EV DIŞI TÜKETİM FUARI KAPILARINI AÇTI

2. EV DIŞI TÜKETİM FUARI KAPILARINI AÇTI

2. Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı, Efes Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen görkemli bir törenle kapılarını açtı.

 Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Kaymakamlığı'nın da aralarında bulunduğu 26 kurumun desteği ile GL Platform Fuarcılık tarafından düzenlenen ve 25 Şubat tarihine kadar devam edecek olan Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı’nın açılış törenine çok sayıda davetliyle beraber Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Kültür ve Turizm Eski Bakanı Bahattin Yücel, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Tacettin Özden, TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Gökhan Aydın, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcıları Ayşe Şerifoğlu, Muzaffer Eryiğit, Tufan Asrav ve Kuşadası Belediye Meclis Üyeleri de katıldı.

 Açılış töreninde konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası Belediyesi olarak fuar organizasyonlarını çok önemsediklerini belirterek “Fuarların yerel yönetimler açısından önemi oldukça büyük. Çünkü fuarlar bir yandan düzenlendikleri sektörlerin temsilcilerini bir araya getirerek yeni anlaşma ve işbirliklerine kapı aralarken bir yandan da şehrin tanıtımına önemli bir katkı sağlarlar. Bu nedenle Kuşadası Belediyesi olarak kentimizde düzenlenen tüm fuarlara elimizden gelen desteği sunmaya çalışıyoruz” dedi.Başkan Kayalı’nın ardından konuşan Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ise Kuşadası’nın tarih boyunca insanlar tarafından tercih edilen bir merkez olduğuna dikkat çekerek bu tür organizasyonların Kuşadası’nın gelişimi ve tanıtımı açısından çok önemli olduğunu ifade etti. Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri fuar alanında bulunan stantları ziyaret etti.

 

2. Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı, ilk gününde Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ile Adnan Menderes Üniversitesi işbirliği ve Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği'nin desteğiyle düzenlenen Ulusal Ege Şefler Şampiyonası ve 3. Ulusal Üniversiteler Aşçılık Şampiyonaları ile en lezzetli yemeği yapmak için Türkiye’nin dört bir yanından gelen aşçıların performanslarına sahne oldu. Şampiyonalar katılımcılar tarafından yoğun ilgi görürken Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ve Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı şampiyonaların yapıldığı alana giderek, yarışmacılara başarılar diledi.

TURİZM BULUŞMASI

Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı’nın ilk gününde ayrıca Kuşadası Belediyesi’nin ev sahipliğinde “Kriz Yönetiminde Kamu Kurumları, Yerel Yönetimler ve Sivil Toplum Örgütlerinin Turizm Sektörüne Destek Mekanizmaları” başlıklı bir panel düzenlendi. Kültür ve Turizm Eski Bakanı Bahattin Yücel, Kıyı Ege Belediyeler Birliği Üyeleri ile TÜRSAB ve KODER temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen panelin oturum başkanlığını Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur yaptı. Panele konuşmacı olarak katılan Eski Kültür ve Turizm Bakanı Bahattin Yücel, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Gökhan Aydın ve KODER Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Özden,Türkiye’de yaşanan krizin turizme yansımaları ve alınabilecek tedbirler konusunda bilgi vererek kendi bölgeleri ile ilgili deneyimlerini aktardılar. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.