2. İzmir Sefarad Kültür Festivali'ne davet

2. İzmir Sefarad Kültür Festivali'ne davet

İzmir Sefarad Kültür Festivali bu yıl ikinci kez düzenlenecek. Etkinlik 26 Aralık 2019 – 3 Ocak 2020 tarihleri arasında, Tarihi Kemeraltı Çarşısı ve Karataş’ta gerçekleşecek. 

Festival, kentin en önemli bileşenlerinden olan, ancak uzun zamandır İzmir kent  kültürü sahnesinde göremediğimiz Sefarad kültürünü  yaşatıyor ve paylaşıyor. Konak Belediyesi ve İzmir Musevi Cemaati tarafından, düzenlenen , Tarkem, Kentimiz İzmir Derneği, İzmir Sanat Derneği, Alsancak Dostlar Fırını ve Ebruli Tur’un destekleriyle bu yıl ikinci kez gerçekleştirilen festival geleneksel bir etkinlilk  olmaya başlıyor.

İzmir kentinin ve 16. yüzyıldan itibaren, özellikle bugünün Konak ilçe alanının etnik mozaiğinin önemli bir bileşeni olan Sefarad toplumunun hafızasında büyük bir kültür birikimi barınmaktadır.

Sefaradlar Anadolu’ya geldiklerinde sadece kendi kültürlerini getirmemiş, yüzyıllar boyunca Müslüman ve Hiristiyan toplumu ile yan yana, iç içe yaşamanın sonucu olarak bu kültürlerden birçok öğeyi de kucaklamışlardır.

Sonuçta; müziği, mutfağı, gelenekleri ve sanat ve edebiyata yansımaları ile dünyada tek olan, İzmir’e özgü bir “Sefarad Kültürü” ortaya çıkmıştır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.