2 Milyon Asker İstedi! Tehlikeli Talimat!

2 Milyon Asker İstedi! Tehlikeli Talimat!

Putin talimat verdi!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den tehlikeli askeri talimat! Rus haber sitelerinde yer alan iddialara göre Rusya ordusunda yer alacak asker sayısının 2 milyona çıkarılması istenildi. Putin tarafından bizzat verilen talimatta 1 Ocak'tan itibaren asker sayısının 1 milyon 897 bin 694'e 1 Temmuz 2017'den itibaren ise 1 milyon 903 bin 51'e çıkarılması istenildi.

Rusya'nın Suriye'de 4 bölgesi...

Rus askerlerinin Afrin'de 4 bölgede konumlandığı bilinen bir şey. Afrin'de ilk olarak güvenli bir bölge olarak bilinen ve kuzey kısmı kayalık dağlar tarafından korunan Kafr Janneh'e yerleşen Rus askerleri bölgede YPG'ye ait olan üssü YPG militanlarıyla beraber ortaklaşa kullanıyor. Söz konusu bölge Türk askerlerinin desteklediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birliklerine 8 kilometre mesafede bulunuyor.

İkinci nokta ise Hatay'ın Reyhanlı ilçesiyle sınırı olan Dayr Ballut. Bölgede geçtiğimiz günlerde YPG'liler tarafından açılan ateşle bir Türk askeri şehit olmuştu. Türk ordusu da bunun üzerine top atışıyla karşılık verince Rus askerleri YPG'ye destek olmak amacıyla bölgeye girdi. 


Üçüncü bölge Gazzaviye. Bölgede ÖSO militanları Nusra Cephesi ve irili ufaklı bir kaç grup daha bulunuyor. Bölge aynı zamanda İdlib'e 6 kilometre mesafede.

Son bölge yani 4. bölge ise Hatay'ın hemen karşısında bulunan Raju. Türkiye'ye sadece 5 kilometre mesafede olan ve YPG birliklerinin kontrolünde olan Raju hem Suriye hem de Rusya ordularının silah ve mühimmat indirme noktası olarak kullanılıyor. 

Suriye'nin kuzey batısında kalan ve Rus ordusunun Suriye ile anlaşmasının ardından kalıcı hale getirilen Himeyymim Hava Üssü de bir diğer bölge. Afrin’deki üst düzey YPG’lilerin Rusya’nın Hmeymim üssündeki toplantılara gidiş-gelişleri için iniş kalkışa müsait bölgenin kullanıldığı belirtiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.