2 Ocak 2018 Türkiye gündemi

2 Ocak 2018 Türkiye gündemi

2 Ocak 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         02.01.2018

 

DOLAR-USD: 3.7915

AVRO-EURO: 4.5510

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.1215

ALTIN-GOLD: 158.9500

 

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: ALMANYA İLE İLİŞKİLERDE ÇOK DAHA İYİ BİR YIL BEKLİYORUM

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya ile ilişkilerde çok daha iyi bir yıl beklediğini söyleyerek "Türkiye'nin Almanya ile bir sorunu yok. Ama Almanya'nın Türkiye ile bir problemi var." dedi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

AK PARTİ'DEN CHP'Lİ TEZCAN'A TEPKİ

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş "15  Temmuz ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanımıza dil uzatmak, Bülent Tezcan'ın haddi  değildir. Sayın Tezcan 15 Temmuz için bir şey söyleyecekse, '250 vatandaşın  katili devlettir' diyerek FETÖ'yü aklamaya çalışan CHP milletvekiline niye sessiz  kaldıklarını kamuoyuna izah etmelidir." dedi.

 

YSK'DAN İYİ PARTİ'YE RET

İYİ Parti'nin seçmen kütükleri talebini reddeden Yüksek Seçim Kurulu (YSK), gerekçe olarak kütüklerin seçime katılma hakkı kazanan partilere verilmesini gösterdi.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

İRAN'DAKİ PROTESTO GÖSTERİLERİNDE ÖLENLERİN SAYISI 18'E YÜKSELDİ

İran’da Meşhed’de başlayan gösteriler ülke geneline büyüyerek yayıldı. Önceki günden bu yana 16 kişi hayatını kaybetti. Böylece eylemlerin başından beri can kaybı 18’e çıktı.

 

TRUMP'TAN 'İRAN' PAYLAŞIMI

ABD Başkanı Donald Trump, "İran'da insan haklarıyla birlikte ülkenin serveti yağmalanıyor. Değişim zamanı." değerlendirmesinde bulundu.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

OTOMOBİLLERDE ÖTV YENİDEN BELİRLENDİ

Motor silindir hacmi 1600 cc'yi geçmeyen binek otomobiller için ÖTV matrahının alt limiti 40 bin liradan 46 bin liraya, üst limiti 70 bin liradan 80 bin liraya yükseltildi.

 

ÇALIK HOLDİNG, 3 YILDA 6 MİLYAR DOLAR YATIRIM YAPACAK

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, "Önümüzdeki 3 yıllık dönemde sadece bu 2 sektörde (enerji ve inşaat) toplam büyüklüğü 6 milyar dolar olan projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyoruz" dedi.

 

RUS ANTONOV'A TÜRK SİSTEMİ GELİYOR

ASELSAN, Mayıs ayında İstanbul’da düzenlenen 1’inci Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nda bir araya geldiği 22 binden fazla uçak üreten Rus şirketi Antonov ile işbirliği yapacak. İşbirliği kapsamında Antonov, ASELSAN'ın ürettiği havacılık elektroniği ve oto pilot sistemlerini kullanacak.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

EVERTON'DAN SON DAKİKA CENK TOSUN AÇIKLAMASI: 24 SAATTE BELLİ OLACAK

Everton Teknik Direktörü Sam Allardyce, Cenk Tosun transferi için her şeyi yaptıklarını ve her şeyin 24 saat içinde belli olacağını söyledi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.