2 Şubat 2018 Türkiye gündemi

2 Şubat 2018 Türkiye gündemi

2 Şubat 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         02.02.2018

 

DOLAR-USD: 3.7335

AVRO-EURO: 4.6580

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.3230

ALTIN-GOLD: 161.2000

 

 

HAKKÂRİ’DEN ACI HABER: 3 ŞEHİT

Hakkâri’nin Çukurca ilçesindeki üs bölgesine PKK'lılarca füze saldırısı gerçekleştirildi. Sınırın Irak tarafından gerçekleştirilen saldırıda bir asker şehit oldu, 5 asker yaralandı. Hakkâri’nin Şemdinli ilçesi Ortaklar mevkiindeki üst bölgesine Kuzey Irak tarafından PKK'lılarca düzenlenen havanlı saldırıda ise ilk belirlemelere göre 2 asker şehit oldu. 2 asker de yaralandı.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 800 TANESİNİN İŞİ BİTTİ SAYI DAHA DA ARTACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afrin'de teröristlerden 800 tanesinin işi bitti. Tabii bu sayı daha da artacak" dedi.

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: FRANSA BU KONUDA BİZE DERS VEREMEZ

Afrin Operasyonu'yla ilgili eleştirilere cevap veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Biz Fransa değiliz, gidip Afrika ülkelerini işgal edelim. Fransa bu konuda bize ders veremez" dedi.

 

TÜRKİYE'NİN NÜFUSU 80 MİLYONU GEÇTİ

Türkiye nüfusu 2017'de bir önceki yıla göre 995 bin 654 kişi artarak 80 milyon 810 bin 525 kişi oldu. 

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

BAŞBAKAN YARDIMCISI ÇAVUŞOĞLU: TERÖR ÖRGÜTLERİNİN KARANLIK EMELLERİ SUYA DÜŞMÜŞTÜR

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Twitter paylaşımında, "PKK, PYD, YPG veya DEAŞ gibi terör örgütlerinin yer altına kurduğu terör şehirleri ile insanlığı öldürmeye dönük karanlık emelleri, Zeytin Dalı Harekâtı ile suya düşmüştür." ifadelerini kullandı.

 

CHP'Lİ ÖZGÜR ÖZEL'DEN ''İTTİFAK'' AÇIKLAMASI

CHP Grup Başkanvekili Özel, seçimi tek başına kazanamayacağından emin olan iki partinin ittifak aradığını savunarak, "Bu kadar demokrasiden nasibini almamış, siyasi ahlaktan yoksun bir çalışma ne Türkiye'de ne dünyanın herhangi bir yerinde yapılmıştır" ifadesini kullandı.

 

AKŞENER'DEN ÖSO İÇİN 'DOST UNSURLAR' TANIMI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kuvayi Milliye çıkışı hakkında yorumda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "ÖSO ile ilgili olarak Türkiye'yi yönetenlerin yapacağı tanım 'dost unsurlar' olmalıdır." dedi.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

ABD'Lİ KOMUTANDAN YPG AÇIKLAMASI: DESTEĞE DEVAM EDECEĞİZ

ABD'li General Votel, YPG'ye desteklerinin devam edeceğini söyledi. Votel, Türk ordusuyla karşı karşıya gelmemek için her gün iletişim halinde olduklarını da belirtti.

 

FRANSA: AFRİN'DEKİ SİVİLLER İÇİN ENDİŞELİYİZ

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin düzenlediği Zeytin Dalı Harekâtı’nın Afrin'de yaşayan sivillerin güvenliğini tehdit etmesi nedeniyle endişe duyduklarını açıkladı.

 

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

AVRASYA TÜNELİ'NE GELEN ZAM İNDİRİLDİ

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Avrasya Tüneli geçişlerinde uygulanan KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e düşürüldüğünü söyledi. Düzenlemeyle geçiş ücreti küçük araçlar için 19.20 TL oldu.

 

SANAYİDE 7 YILIN REKORU

İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI, Ocakta 55.7’ye yükselerek Türk imalat sektörünün faaliyet koşullarında güçlü ve Mart 2011 tarihinden bu yana gözlenen en yüksek düzeyde iyileşme yaşandığını gösterdi.

 

İSTANBUL'DA KONUT FİYATLARI 2017'DE YÜZDE 13 ARTTI

Endeksa'nın "2017 yılında Konutta En Fazla Değer Artışı Olan İller ve İlçeler" başlıklı araştırmasına göre, geçen yıl İstanbul genelinde konut fiyatları yüzde 13 arttı.

 

'GÜVEN DAMGASI' İÇİN İMZALAR ATILDI

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın ev sahipliğinde Bakan Tüfenkci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla "Güven Damgası Protokolü" imza töreni düzenlendi. Protokolle birlikte, TOBB e-ticaret sitelerine güven damgası vermeye başlayacak.

 

BİP İLE PARA GÖNDERME DEVRİ BAŞLADI

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, " Yakın zaman içerisinde ikinci telefon numarası tanımlama, ev veya iş telefonu ile faks numarasını ekleme gibi yeni özellikler de BiP'te aktif hale gelecek" dedi.

 

NUSR-ET'İN LONDRA'DAKİ YERİ BELLİ OLDU

İngiltere için uzun zamandır yer arayışında olan Nusr-Et’in yeni durağı kentin en lüks otellerinden biri olan The Park Tower Knightsbridge. Hyde Park’ın yanında yer alan ve İngiltere’nin en zengin iş adamlarından biri olan Mahdi Al-Tajir’e ait 5 yıldızlı oteldeki restoranın temmuz ayında açılacağı kaydediliyor.

 

TEMSA, 3. HAVALİMANI’NI ‘ELEKTRİKLENDİRMEYE’ HAZIR

Bir ulaşım ve teknoloji şirketine dönüştüklerine dikkat çeken TEMSA Genel Müdürü Hasan Yıldırım “Dünyanın en büyüğü 3. Havalimanı, dünyanın ilk elektrikli havalimanı da olabilir. Biz bunun için hazırız” dedi.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

KULÜPLER BİRLİĞİ VAKFININ YENİ BAŞKANI BELLİ OLDU

Kulüpler Birliği Vakfının başkanlığına, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman seçildi.

 

ATİKER KONYASPOR 2-2 GALATASARAY

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Atiker Konyaspor ile Galatasaray 2-2 berabere kaldı.

 

ANADOLU EFES 82-66 VALENCİA BASKET

Turkish Airlines Euroleague’in 21. maç döneminde temsilcimiz Anadolu Efes, sahasında konuk ettiği Valencia Basket'i 82-66 yendi.

 

OLİMPİYAKOS 95-70 FENERBAHÇE DOĞUŞ

THY Euroleague 21. hafta maçında Fenerbahçe Doğuş, deplasmanda Olimpiakos'a 95-70 mağlup oldu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.