2 tane çay kaşığını alnınızın ortasına ve şakaklara koyarsanız...

2 tane çay kaşığını alnınızın ortasına ve şakaklara koyarsanız...

Japonya, Kore, Çin'de oldukça popüler olan kaşık masajını daha önce duymuş muydunuz? İşte 2 haftadan sonra cildinizdeki değişiklikleri fark edeceğiniz kaşık masajı teknikleri.

Cildimizin güzelliği ve sağlılığı çoğu zaman kan dolaşımına bağlı bir durumdur. Kan akışını sağlayarak cilt tonunu iyileştirebilir, cildinizin daha genç görünmesini sağlayabilirsiniz.

Asyalı kadınların bulmuş olduğu bu yöntem için hangi malzemelere ihtiyacınız olduğu hemen sayalım. 1 adet çay veya tatlı kaşığı, Hindistan cevizi yağı veya normal nemlendirici bir krem.

Göz altı şişliklerini yok eden yöntem 

Soğuk bir kaşığın dışbükey tarafını gözlerinizin altına yerleştirin ve yukarı ve aşağı ve ileri geri hareket ettirin. Gözlerinizin altına krem uygularsanız, hareketleriniz daha yoğun olabilir. Süre 1-2 dakikadır. Şişmiş göz kapaklarından kurtulmak için: Gözlerinizi kapatın ve soğuk kaşığın dışbükey tarafını yerleştirin. Kaşıklar ısınsın, soğuk suya daldırın ve tekrar gözünüze koyun. 5-7 kez tekrarlayın.

Kaşlarınızın arasındaki kırışıklıklardan kurtaran yöntem

Burun köprüsünün üst kısmına soğuk bir kaşık yerleştirin ve hafifçe bastırın. Alnınızın üst kısmına doğru ilerleyin. Ilık bir kaşık kullanarak aynı eylemleri tekrarlayın.

Kaz ayaklarından kurtaran yöntem

Soğuk kaşıkların arkasını gözünüzün dış köşelerine yerleştirin. 5-7 kez dairesel hareketlerle, şakaklarınıza doğru ilerleyin. Kaşıklarınız ısındığında değiştirin ve 5 kez aynı işlemi uygulayın.

Alın kırışıklıklarından kurtaran yöntem

Ilık kaşıkları alnınızın ortasına yerleştirin ve dairsel hareketlerle şakaklarınıza uygulayın. Sonra başladığınız noktaya, alnınızın ortasına geri dönün. Kaşıklar soğuduktan sonra tekrar ısıtın. Masajın süresi 2-3 dakikadır.

Mimik kırışıklıklarından kurtaran yöntem

Ağzınızı açın ve dudaklarınızı hafifçe uzatın. Isıtılmış kaşıkları burnunuza sol resimde gösterildiği gibi yerleştirin. Kaşıkları dairesel hareketlerle ağzınızın her iki köşesine taşıyın. Dairesel hareketlerle, burnunuzun altına geri dönün. 5-7 kez tekrarlayın.

Dekolte bölgesi için

Sıcak kaşıkları yerleştirin ve dairesel hareketlerle köprücük kemiğine taşıyın, tüm dekolte bölgesine masaj yapın. Kaşıkları soğuk suya batırın ve aynı hareketleri tekrarlayın. Sıcak ve soğuk kaşıkları 10 kez değiştirmeye devam edin.

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.