2 Temmuz'da Sıkı Güvenlik Tedbiri

2 Temmuz'da Sıkı Güvenlik Tedbiri

Sivas katliamının 23. yıl dönümü nedeniyle Sivas'ta düzenlenecek anma için polis güvenlik tedbirini had safhaya çıkardı.

1993'te Sivas'ta Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri çerçevesinde kente gelen sanatçıların kaldığı Madımak Oteli'nin yakılarak içeride bulunan 33 aydının ve 2 otel çalışanının öldürüldüğü olaylar nedeniyle düzenlenecek anma için 3 bin polisin görevlendirildiği öğrenildi.

Yollar bugünden itibaren kapatılacak

Anmaya katılacaklar için bugün akşam saat 20.00'dan itibaren şehrin belirli cadde ve sokakları trafiğe kapatılarak araç park edilmesine izin verilmeyecek. Anma programı çerçevesinde yürüyüş güzergahı üzerindeki araçlara park edilmesine izin verilmezken, 3 bin polis görevlendirildi.

Anma sabah erken saatlerde başlayacak ve daha önce yapıldığı gibi katılımcılar yürüyüşe başlayacak. Eski Madımak otelinin önüne kadar yürüyecek olan katılımcılar, Madımak Oteli'nin olduğu yere kurulan Sivas Bilim ve Kültür Merkezi'ne ziyaret gerçekleştirerek karanfil bırakacak. 

Yürüyüşe 15 CHP ve 4 HDP milletvekilinin kaldırılması beklenirken, katılımcıların bu yıl da Madımak'ın "Utanç Müzesi" olması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.