2. Uluslararası Enginar Festivali Gala Yemeği Tarihi İşlikte Gerçekleşti

2. Uluslararası Enginar Festivali Gala Yemeği Tarihi İşlikte Gerçekleşti

Urla'nın ev sahipliği yaptığı 2. Uluslararası Enginar Festivali'nin Gala Yemeği Klazomenai Antik Kenti'nde bulunan tarihin bilinen en eski zeytinyağı işliğinde düzenlendi.

Urla'da düzenlenen 2. Uluslararası Enginar Festivali'nin Gala Yemeği, İyonyalılar'ın 12 antik şehrinden biri olan Klazomenai kentinin kalıntıları arasında bulunan tarihin en eski zeytinyağı işliğinde gerçekleştirildi.

Gala yemeğine Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, 21. Dönem Milletvekili Ayşe Gürocak, İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin, Uzunada Deniz Komutanı Albay Necati Koray Salar, Urla Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Adıgüzel Demirel, Belediye Meclis Üyeleri, Urla Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılınç, 2. Uluslararası Enginar Festivali'ne katılan lezzet ustaları ve medya temsilcileri katıldı.

BİRÇOK MEDENİYETE EV SAHİPLİĞİ YAPMIŞ TOPRAKLARDAYIZ

Liman kenti olan Urla’nın hem bağlarının hem de zeytinlerinin güçlü varlığından bahseden Uyar; ”2 bin 600 yıllık dünyanın ilk Zeytinyağı İşliği’ne sahip olan topraklardayız. Şuan üzerinizde oturduğunuz topraklar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış. Ne güzel ki Urla dostları olarak bugün hep beraber buradayız. Enginarın içindeyiz. Enginarla birlikte yapıyoruz bu etkinlikleri. Bu işleri hiçbir zaman tek başımıza yapabilmemiz mümkün değil. O sac ayaklarını yere oturtmak bizi her zaman mutlu ediyor” dedi.

763bbde3-8d18-4291-b1f1-242b639224f8

İNSANİ DOKUMUZ ÇOK GÜZEL

Kaymakam Demiryürek; “Bir insan evinde misafir ağırlayacağı zaman nasıl hazırlanırsa Sayın Başkan’da ekibiyle birlikte o şekilde hazırlandı. Çok yorucu bir süreç. Bütün çalışma arkadaşlarına teker teker teşekkür ediyorum. Bizim burada çok güzel bir iklimimiz var. Bu iklimle birlikte çok güzel insani dokumuz var. Barış içinde, huzur içinde, farklı görüşlerde olsa yan yana çok medeni bir şekilde yaşamayı biliyorlar. Bunun her yere yayılmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Belediye Başkanı Uyar 2. Uluslararası Urla Enginar Festivali’ne katkılarından dolayı Kaymakam Demiryürek ve Ziraat Odası Başkanı Kılınç’a plaket takdim etti.

ŞEFLER VE KOMİTE ÜYELERİ PLAKETLERİNİ ALDI

Festivale katılarak enginara birbirinden farklı yorum katan şeflere ve 2. Uluslararası Urla Enginar Festivali komite üyelerine desteklerinden dolayı Kaymakam Demiryürek ve Başkan Uyar teşekkür ederek plaket takdim ettiler.

Urla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Göktuğ Özcan’a ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeline özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Uyar, emektar işçisinin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.