20. Ali Rıza Ertan Şiir Yarışması Sonuçlandı

20. Ali Rıza Ertan Şiir Yarışması Sonuçlandı

Buca Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Ali Rıza Ertan Şiir Yarışması ödül töreni ve yine Ertan adına Buca Eğitim Fakültesi önüne yapılan büstün açılışı törenle yapıldı. Bu yıl 20’cisi düzenlenen şiir yarışması ödül töreni ve büst açılışın

Buca Belediyesi’nin, henüz 35 yaşında iken 1979 yılında hayatını kaybeden Bucalı şair Ali Rıza Ertan anısına Buca Eğitim Fakültesi önünde yaptığı büst törenle açıldı. Törene CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP PM Üyesi Özkan Yıldız, CHP İl Başkan Yardımcısı şair Tuğrul Keskin, Ali Rıza Ertan’ın eşi Nurhan Ertan, oğulları Özgür ve Utku Ertan ile çok sayıda şair yazar katıldı.

Büstün açılış töreninde kendisi ve annesi Nurhan Ertan adına konuşan Özgür Ertan, sanata ve sanatçıya desteklerinden dolayı Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya teşekkür etti. Türk şiirine büyük eserler bırakmış Bucalı bir şaire ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını belirten Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da “Sanatsız bir toplum yaşayamaz. Sanatı ve sanatçıyı destekleyerek yükselebiliriz” sözleriyle noktaladığı konuşmasının ardından aile üyeleriyle birlikte büstün açılışını yaptı.

Açılış töreninin ardından Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkez’inde Bucalı şair Ali Rıza Ertan adına bu yıl 20’cisi düzenlenen şiir yarışmasının ödül törenine geçildi.

Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce eserin katıldığı, jüri üyeliğini Ahmet Günbaş, Halim Yazıcı, Hidayet Karakuş, M. Kadri Sümer ve Hüseyin Yurttaş’ın yaptığı yarışmada birincilik ödülü Özge Sönmez ve Vedat Araz’ın oldu.

Yarışmada Anıl Can Uğuz ve Büşra Özdirek başarı ödülüne layık görülürken, Jüri başarı ödülünü Beytullah Kılıç kazandı.

c234c186-a5ea-4356-8666-67f615cd1c48 (1)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.