20 Aralık 2017 Türkiye gündemi

20 Aralık 2017 Türkiye gündemi

20 Aralık 2017 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler..

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         20.12.2017

 

DOLAR-USD: 3.8410

AVRO-EURO: 4.5405

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.1350

ALTIN-GOLD: 155.8000

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KUDÜS TASARISINI BM GENEL KURULU'NA TAŞIYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Güvenlik Konseyi'ne sunulan Kudüs tasarısı ile ilgili, "Şimdi inşallah bu tasarıyı BM Genel Kurulu'na taşıyacağız." dedi.

 

ADALET BAKANI ABDÜLHAMİT GÜL'DEN ADİL ÖKSÜZ AÇIKLAMASI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Adil Öksüz'ün Almanya'da olduğuna ilişkin birtakım bilgiler ya da bulgular olması üzerine mahkeme, iade ve tutuklama talebiyle oradan istedi. Hükümetimiz talepte bulunmuştur." dedi.

 

ESKİ İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ HÜSEYİN ÇAPKIN TAHLİYE EDİLDİ

FETÖ'nün "mülkiye" yapılanması davasında, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da aralarında olduğu 4 sanığın tahliyesine karar verildi. Eski Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun ise tutukluluk hali devam edecek.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU HAKKINDAKİ GENSORU ÖNERGESİ 23 ARALIK'TA GÖRÜŞÜLECEK

CHP'nin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki gensoru önergesi, TBMM Genel Kurulunda 23 Aralık Cumartesi günü görüşülecek.

 

BAKAN SOYLU: KILIÇDAROĞLU ALENEN YALAN SÖYLÜYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi'nin görevden uzaklaştırma kararına yönelik CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına ilişkin "Kemal Kılıçdaroğlu alenen Ataşehir konusunda yalan söylüyor" dedi.

 

KILIÇDAROĞLU: ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇ BİR İTTİFAK SÜRECİ OLACAK

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin seçim ittifakı oluşturma" açıklamasına ilişkin "Önümüzdeki süreç ittifak süreci olacak. Nasıl bir süreç? İki tercih olacak. Tek adam rejimi ve demokratik parlamenter sistem." dedi.

 

ÖZGÜR ÖZEL, MAN ADASI BELGELERİNİ SÜLEYMAN SOYLU'YA GÖNDERDİ

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eniştesi Ziya İlgen'e ait olduğunu iddia ettiği ve Man Adası'nda kurulmuş olan şirketin belgelerini gönderdi.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

ABD: VİZE RANDEVUSU İÇİN EN ERKEN TARİH OCAK 2019

ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği, Türkiye vatandaşlarının vize işlemi randevuları için en erken tarihin 2019 yılının Ocak ayı olduğunu açıkladı.

 

RUSYA: ABD'NİN YENİ ULUSAL GÜVENLİK STRATEJİSİ EMPERYALİST

Rusya, ABD Başkanı Donald Trump tarafından açıklanan Ulusal Güvenlik Stratejisi'ni eleştirdi. Kremlin'e göre açıklanan belge "emperyalist ve tek kutuplu bir dünya düşüncesinin ürünü"

 

 

HUSİLER RİYAD'DAKİ KRALİYET SARAYI'NA BALİSTİK FÜZE FIRLATTI

Yemen'deki Husi hareketi Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Kraliyet Sarayı'na balistik füze fırlattı. Suudi Arabistan füzeyi havada imha ettiğini açıkladı.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

ARAÇLARDA CAM FİLMİNE YÜZDE 70 ŞARTI GETİRİLİYOR

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın geçen hafta düzenlediği toplantıda cam filmlerine yönelik kararlar alındı. Buna göre araçların ön camına ışık geçirgenliğinin en az yüzde 70 olması şartıyla cam film uygulanabilecek.

 

TAŞERON DÜZENLEMESİ İÇİN YENİ FORMÜL 'KHK'

Hükümetin uzun süredir üzerinde çalıştığı taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin düzenlemenin kanun yerine önümüzdeki günlerde yayımlanması beklenen Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yapılması planlanıyor.

 

TÜSİAD BAŞKANI: DOLAR 4.0'I GERİDE BIRAKMANIN YOLU SANAYİ 4.0'I YAKALAMAK

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, "4. Sanayi Devrimi, gümbür gümbür gelen bir devrimdir. Doların 4.0 olduğu günleri geride bırakmanın bir tane yolu var; Sanayi 4.0'ı yakalamak" diye konuştu.

 

KORDSA İZMİT'TE YENİ YATIRIMININ TEMELİNİ ATTI

Kordsa İzmit Fabrikası'nda polyester iplik kapasitesini 7 bin ton artıracak ek hat ile inşaat güçlendirme alanındaki "polipropilen monofilament" hattının temeli atıldı.

 

İTO’DA YENİ BAŞKAN BUGÜN SEÇİLİYOR

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar’ın ani ölümü sonrası 400 bin üyeli odanın yeni başkanı bugün belli oluyor. 11 kişilik yönetim kurulu üyesi arasında yapılacak oylamada yeni başkanın seçimi yapılacak. 

 

ELEKTRİK DAĞITIMINA DEV YATIRIM GELİYOR

Toplam Ar-Ge harcamalarının 120 milyon lirayı bulduğunu aktaran ELDER Başkanı Serhat Çeçen, “Teknoloji yatırımlarına 2 milyar liralık bir kaynak ayırdık. 2016-2020 tarife döneminde elektrik dağıtım sektörü olarak 20 milyar liraya yakın yatırım yapacağız.” dedi. 

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

FENERBAHÇE 82-56 KIZILYILDIZ

Fenerbahçe Doğuş Turkish Airlines Euroleague 13. hafta maçında Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız’ı 82-56 yenerek galibiyet sayısını da 9’a çıkardı.

 

BC LİETKABELİS 77-84 GALATASARAY ODEABANK

Galatasaray Odeabank, EuroCup B Grubu dokuzuncu maçında Litvanya temsilcisi Lietkabelis Panevezys’i deplasmanda 84-77 yenerek EuroCup’ta galibiyet sayısını dörde yükseltti.

 

BEŞİKTAŞ SOMPO JAPAN 87–77 OOSTENDE

Beşiktaş Sompo Japan Erkek Basketbol Takımı, FIBA Şampiyonlar Ligi D grubu 9. maçında Belçika temsilcisi Oostende’yi 87-77 yendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.