20 Bin Dolarlık Telefon Solarin Satışa Çıkıyor

20 Bin Dolarlık Telefon Solarin Satışa Çıkıyor

Dünyanın en güvenlikli telefonu Solarin, gelecek ay içinde Sirin Labs firmasının Londra'da açacağı ilk mağazasıyla birlikte 20 bin dolardan satışa sunulacak.

İngiliz-İsrail ortaklığı ile üretilen telefon daha çok üst düzey yöneticilere hitap ediyor. Askeri güvenlik standartlarına sahip olan telefon, özel bir şekilde tasarlanmış Android işletim sistemini de içinde barındırıyor. Yalnız, bunun dışındaki teknik donanım veya yazılım bilgileri hakkında herhangi bir açıklama yapılmamış durumda.

Şirketin kurucu ortaklarından Moshe Hogeg, Solarin'in piyasada bulunan en yeni telefonlardan bile iki-üç sene ileride olduğunu ve ticari açıdan bir avantaja sahip olmadıklarını söylüyor.

Hogeg'e göre, ABD ve Avrupa'daki pek çok şirket yönetici Solarin için 20 bin doları ödemeye hazır. Çünkü sıradan telefonların hacklenmesinin kolaylığıyla kayıplarının çok daha fazla olabileceğini belirtiyor. Hogeg, telefonun şimdilik ucuzlamasının mümkün olmadığını söylese de zamanla piyasadaki pek çok telefondan daha ucuza satılabileceğini vurguluyor.

Mayıs ayında tanıtılacağını bildiğimiz yüksek güvenlikli, süper telefon Solarin'in hangi ülkede, ne zaman satışa sunulacağı ise henüz belirli değil. Ancak dinlenme konusunun hiç kapanmadığı ve veri güvenliğinin tartışıldığı Türkiye'de ise iş adamları ve siyasetçiler tarafından bu telefona yoğun bir ilginin yaşanması bekleniyor.

Dünyanın lüks cep telefon pazarı 1 milyar 100 milyona ulaştı

Lüks cep telefonlarının fiyatını belirleyen özellikleri nitelikten yerine nicelik olurken, bunlar altın kaplama ve telefonda kullanılan değerli taşlar gibi şeyler oluyor. Tüm dünyadaki lüks cep telefon pazarının 1 milyar 100 milyon lira civarı olduğu düşünülüyor.

Bugüne kadar satılan en pahalı telefon ise Apple 5 Black Diamond. Bu telefon 15.3 milyon dolardan satılmıştı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.