20 Kasım 2017 Türkiye gündemi

20 Kasım 2017 Türkiye gündemi

20 Kasım 2017 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         20.11.2017

 

DOLAR-USD: 3.8775

AVRO-EURO: 4.5750

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.1260

ALTIN-GOLD: 161.3000

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: MİLLETÇE YA ADAM GİBİ YAŞAYACAĞIZ, YA DA...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin artık kendi İHA ve SİHA'sını ürettiğini söyleyerek, "Yapacağız, isteseniz de istemeseniz de yapacağız. Milletçe ya adam gibi yaşayacağız, ya da adam gibi mücadelemizi verip neticesine katlanacağız" dedi.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: EĞİTİM, SİYASET ÜSTÜ OLMALI

Başbakan Yıldırım, eğitimin Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri haline geldiğini söyledi. Konunun siyaset üstü olması gerektiğini belirten Yıldırım, sorunların çözümü için herkesten destek beklediklerini belirtti.

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: PYD, YPG KONUSUNDA HASSASİYETİMİZ ORTADADIR

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "PYD, YPG konusunda hassasiyetimiz ortadadır. Bunun, yani herhangi bir toplantıya katılmasının bizim için kabul edilemez olduğunu başından beri tüm muhataplara söylemiştik. Bizim bu hassasiyetimiz devam ediyor." dedi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

BOZDAĞ: RIZA SARRAF DAVASI SİYASİ BİR DAVADIR

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ABD'de tutuklu yargılanan iş adamı Rıza Sarraf ile ilgili, "Buradan çok net bir şekilde söylüyorum; bu dava siyasi bir davadır, hukuksal hiçbir dayanağı yoktur." dedi.

 

HDP'Lİ VEKİLLER HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı PKK'lının cenazesine katılan 6 HDP'li vekil hakkında soruşturma başlattı.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

ALMANYA'DA KOALİSYON GÖRÜŞMELERİ ÇÖKTÜ

Almanya'da liberal Hür Demokrat Parti (FDP) koalisyon görüşmelerinden çekildi. Başbakan Angela Merkel ya Yeşiller Partisi ile bir azınlık hükümeti kuracak ya da erken seçim kararı alacak.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

BAKAN SARIEROĞLU: KAMUDA TAŞERON OLMAMASI İÇİN BİR HAZIRLIĞIMIZ VAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Biz, taşeronda oluşan yapıyı ortadan kaldırmayı arzu ediyoruz, hedefimiz bu. Bundan sonra taşeron şeklinde bir çalışma şeklinin kamu kurum ve kuruluşlarımızda olmamasıyla alakalı bir hazırlığımız var."

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

FENERBAHÇE 4-1 SİVASSPOR

Süper Lig'in 12. haftasında Fenerbahçe, Sivasspor'u 61. dakikada oyuna dâhil olan Roberto Soldado'nun attığı 3 golle 4-1 mağlup etti. 

 

ESKİŞEHİR BASKET 66-85 FENERBAHÇE DOĞUŞ

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe Doğuş, Eskişehir Basket'i 66-85'lik skorla farklı mağlup etti. Oynanan diğer karşılaşmada TOFAŞ, Anadolu Efes'i 80-69 yendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.