20 Nisan 2018 Türkiye gündemi

20 Nisan 2018 Türkiye gündemi

20 Nisan 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         20.04.2018

 

DOLAR-USD: 4.0315

AVRO-EURO: 4.9890

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.7380

ALTIN-GOLD: 174.4000

 

 

ÖMER HALİSDEMİR DAVASINDA KARAR ÇIKTI

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında kahraman Astsubay Ömer Halisdemir'in şehit edilmesine ilişkin davada 18 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

 

BÖCEK DAVASINDA KARAR ÇIKTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofislerine "böcek" olarak tabir edilen dinleme cihazlarının konulmasına ilişkin davada kararını açıklayan mahkeme, 10 sanığa 54 yıl 6 ay ile 7 ay 15 gün arasında değişen miktarlarda hapis cezası verdi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

BOZDAĞ: 24 HAZİRAN UYGUN BİR TARİH

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, erken seçim için 24 Haziran tarihinin uygun bir tarih olduğunu belirterek, "Çünkü 26 Ağustos yazın ortası ve Kurban Bayramı'nın akabinde" dedi.

 

AK PARTİ'DEN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Erken seçim ile ilgili son dakika açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, internet temelli bir kampanya yürüteceklerini söyledi. İYİ Parti'nin seçime katılıp katılmayacağı ile ilgili tartışmalara değinen Ünal, "Yasalarla belirlenmiş koşulları taşıyan tüm aday ve partilerin 24 Haziran'da sandıkta seçmenin karşısına çıkmasından yanayız" dedi.

 

KILIÇDAROĞLU: ADAYIMIZI BEN DEĞİL, PARTİ MECLİSİ BELİRLEYECEK

Erken seçimle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Haziranda söz veriyorum bu ülkeye huzur gelecek" dedi. Kılıçdaroğlu, adaylığı hakkındaki soruyu ise "Bunu ben değil PM ve yetkili organlarımız belirler" şeklinde yanıtladı.

 

CHP SÖZCÜSÜ TEZCAN: CHP İÇİNDE EN BÜYÜK ADAY KILIÇDAROĞLU

NTV'ye konuşan CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, adaylık sorusunu "Bana göre CHP içinde en büyük aday Kılıçdaroğlu'dur" dedi.

 

HDP'Lİ OSMAN BAYDEMİR VE SELMA IRMAK'IN VEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLDÜ

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir ve HDP Hakkâri Milletvekili Selma Irmak'ın milletvekilliği düşürüldü.

 

HDP'Lİ BULDAN: HEDEFİMİZ SEÇİMİ İLK TURDA KAZANMAK

24 Haziran’daki erken seçimin kendileri için bir fırsat olduğunu ifade eden HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Türkiye toplumunu kucaklayacak, barışı ve huzuru vadedecek bir adayla çıkmaya hazırlanıyoruz. Hedefimiz birinci turda kazanmak” dedi.

 

AKŞENER: ABİDİK GUBUDİK İŞLER YAPMAYIN, GÖK KUBBEYİ BAŞINIZA YIKARIM

İYİ Parti'nin 10 Haziran itibarıyla 6 ayını doldurarak seçime girmeye hak kazandığını belirten Akşener, "Buradan abidik gubidiklere alışmışlara sesleniyorum, ayağınızı denk alın. Engel olmaya kalkarsanız o gök kubbeyi başınıza yıkarım" dedi.

 

 

 

 

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

YUNANİSTAN 8 FİRARİ FETÖ'CÜDEN BİRİNİ SERBEST BIRAKTI

Yunanistan'da Danıştay'ın FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçan darbecilerden Süleyman Özkaynakçı'nın geçici bir süre kontrol şartıyla tekrar serbest bırakılmasına karar verdiği bildirildi.

 

AP’DEN YUNAN ASKERLER KARARI: SERBEST BIRAKIN

Avrupa Parlamentosu, Mart ayında sınırı geçerek Türkiye'ye giriş yapan iki Yunan askerin bir an önce serbest bırakılması için Türkiye'ye çağrıda bulundu.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

TÜSİAD'DAN SEÇİM ÖNCESİ HÜKÜMET'E ÇAĞRI

TÜSİAD seçim sürecinin özgür, demokratik ve adil bir ortamda gerçekleşmesini temenni ettiklerini belirterek, seçimlere kadar olan dönemde makroekonomik istikrarı gözetecek politikalara öncelik verilmeli ve finansal istikrarı zedeleyecek uygulamalardan kaçınılması çağrısında bulundu.

 

MİGROS VE KİPA BİRLEŞME KARARI ALDI

Migros ile Kipa'nın, Kipa'nın aktif ve pasifleri ile birlikte bir kül halinde devir alınması suretiyle Migros bünyesinde birleşilmesine karar verildi.

 

BMC ENDÜSTRİ 4.0'A GEÇTİ

BMC Kara Araçları Genel Müdürü Santırcıoğlu, "İzmir'deki tesisleri Endüstri 4.0'a uyumlu olarak modernize ettik. Haziran'da kamyonda günde 45, otobüste 6, zırhlı araçlarda 6 eş zamanlı üretim kapasite sahip olacağız." dedi.

 

DEV ŞİRKET KFC TÜRKİYE'Yİ SATACAK

Dubai merkezli yatırım şirketi Abraaj Group, Yum Brands`dan Aralık 2017`de satın aldığı KFC Türkiye`yi satmayı veya Grup içinde başka bir işletmeye devretmeyi değerlendiriyor.

 

İNGİLİZ YOTEL'DEN 3. HAVALİMANI'NA 451 ODALI OTEL

İngiliz devi YO! Company, otelcilik markası YOTEL’i yeni havalimanı ile Türkiye’ye getiriyor. YOTEL, 3’üncü Havalimanı'na 451 odalı otel açacak.

 

COCA-COLA İÇECEK’TEN PAKİSTAN’A DEV YATIRIM

500 milyon dolarla Pakistan’ın en büyük yatırımcısı olan Anadolu Grubu, Coca-Cola İçecek’in Pakistan’daki üretim kapasitesini yüzde 18 artıran altıncı fabrikasını Faisalabad’da açtı.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

FENERBAHÇE-BEŞİKTAŞ DERBİSİ TATİL EDİLDİ

Ziraat Türkiye Kupası'nda 2-2 berabere biten ilk maçın rövanşında Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan maç çıkan olaylar yüzünden tatil edildi.

 

VAKIFBANK 1–3 ECZACIBAŞI

Vestel Venus Sultanlar Ligi Final Etabı ikinci maçında Eczacıbaşı VitrA, Vakıfbank'ı 25-20, 22-25, 24-26, 21-25'lik setlerle 3-1 mağlup etti ve seride durumu 1-1'e getirdi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.