20 Ocak 2018 Türkiye gündemi

20 Ocak 2018 Türkiye gündemi

20 Ocak 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         20.01.2018

 

DOLAR-USD: 3.8050

AVRO-EURO: 4.6640

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.2810

ALTIN-GOLD: 163.3000

 

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: TÜRKİYE'Yİ TEHDİT EDEN HİÇBİR OLUŞUM MÜSAMAHA İLE KARŞILANMAYACAK

Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye'nin milli güvenliğini tehdit eden hiçbir oluşum asla müsamaha ile karşılanmayacak. Bu bizim en doğal hakkımızdır. Uluslararası hukuktan da kendi hukukumuzdan da doğan bir hakkımızdır." dedi.

 

HÜKÜMETTEN AFRİN AÇIKLAMASI: “BU OPERASYON YAPILACAK”

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, "Afrin harekâtı yapılacak" dedi. Bakan Canikli, "Harekât için şartları olgunlaştırıyoruz" diye konuştu.

 

BAKAN ÇELİK: TÜRKİYE'YE İMTİYAZLI ORTAKLIK TEKLİF EDİLEMEZ, CİDDİYE ALMIYORUZ

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Reuters haber ajansına, Türkiye’nin Avrupa Birliğine üyeliği konusunda tam üyelik dışında hiçbir seçeneği kabul etmeyeceğini söyledi.

 

TRT'Yİ İŞGAL GİRİŞİMİ DAVASINDA KARAR

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde TRT'nin Ulus'taki yerleşkesi ve Digiturk binasının işgaline ilişkin 57'si tutuklu 93 sanığın yargılandığı davada, 23 sanık ağırlaştırılmış müebbet, 35 sanık müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

 

115 HAMİLE ÇOCUK SKANDALI İLE İLGİLİ YENİ GELİŞME

Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki "çocuk yaşta gebelik ve doğum vakaları"nın bildirilmediği iddialarına ilişkin, hastanede görevli 2 personel hakkında kamu davası açıldı.

 

MEHMET ALTAN'A TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ

Anayasa Mahkemesinin verdiği hak ihlali kararının resmi gazetede yayınlanmasının ardından gazeteci Mehmet Altan’ın tutukluluğunu değerlendiren yerel mahkeme, bir kez daha tahliye talebini reddetti.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN ERDOĞAN'A AFRİN TEPKİSİ: SENİ KEFENLE KARŞILAYAN ARKADAŞLARINI GÖNDER ÖNCE

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Parti Meclisi toplantısı öncesi konuştu. CHP lideri Afrin operasyonuyla ilgili, "Hava desteği almadan girilecek bir Afrin büyük maliyetlere yol açar. Oraya asker sokacaksanız, seni kefenle karşılayan arkadaşlarını gönder önce" dedi.

 

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ADAN: MENFAATLERİMİZ İÇİN KİMSEDEN İCAZET ALACAK DEĞİLİZ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, "(Afrin operasyonu) ABD geri adım atmalıdır. Menfaatlerimizi koruma adına Türk milleti hiç kimseden icazet alacak değildir" dedi.

 

DOĞU PERİNÇEK, CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin 2019 stratejisine ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. Perinçek, Vatan Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayının, genel başkan olduğunu belirterek, sloganı, "Güneş Doğu'dan doğar" olarak açıkladı.

 

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

İSRAİL POLİSİ 6 TÜRK VATANDAŞINI GÖZALTINA ALDI

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Mescid-i Aksa'da kılınan cuma namazının ardından İsrail polisi, Harem-i Şerif'ten çıkan 6 Türk vatandaşını gözaltına aldı.

 

LAVROV, RUS ASKERLERİNİN AFRİN'DEN ÇEKİLDİĞİ YÖNÜNDEKİ İDDİALARI YALANLADI

Reuters'ta geçen haberde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus askerlerinin Afrin'den çekildiği yönündeki haberlerin yalan olduğunu açıkladı.

 

ABD, PYD/PKK’YI TÜRKİYE SINIRINA YERLEŞTİRİYOR

ABD ordusunun Suriye-Türkiye sınırındaki keşif çalışmalarının ardından bine yakın PYD/PKK’lı Tel Ebyad hattına konuşlandı.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞLARINA ELEŞTİRİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bazı kredi derecelendirme kuruluşlarının hala ideolojik yaklaşımlarından kurtulabilmiş değiliz. Hala Türkiye'nin bu noktada istikrar ve güven vermediğini söyleyecek kadar ideolojik yaklaşım içerisinde maalesef patinaj yapıyorlar. Bunlara ya bu işi öğreteceğiz ya bu işi öğreteceğiz. Zira Türkiye böyle bir ülke değil" dedi.

 

KONUT SATIŞLARI 2017'DE REKOR KIRDI

Konut sektöründe 2016'da 1 milyon 341 bin satış rakamı ile kırılan satış rekoru, 2017'de 1 milyon 409 bin ile tazelendi.

 

FİTCH RATİNGS TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTUNU TEYİT ETTİ

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "BB+" seviyesinde teyit etti, not görünümünün "durağan" olduğunu duyurdu.

 

ÖMER KOÇ: "TÜRKİYE EKONOMİSİ BEKLENENDEN İYİ PERFORMANS GÖSTERDİ"

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, "Türkiye ekonomisi 2017'de beklenenden daha iyi bir performans gösterdi. Bunda vakitlice alınan önlemler etkili oldu. Bu kararlar özellikle de iç talebi destekleyerek büyümeye katkı sağladı" dedi.

 

GAZPROM, TÜRKAKIM'IN İKİNCİ HATTI İÇİN İZİN ALDI

Rus enerji şirketi Gazprom, TürkAkım doğalgaz boru hattı projesindeki ikinci hattın Türk karasularındaki inşası için gerekli izinlerin alındığını bildirdi.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI'NDA EŞLEŞMELER BELLİ OLDU

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek ve yarı final eşleşmeleri belli oldu. Çeyrek finalde Teleset Mobilya Akhisarspor-Kayserispor ile Atiker Konyaspor-Galatasaray ve Beşiktaş-Gençlerbirliği ile Akın Çorap Giresunspor-Fenerbahçe eşleşmelerinin galipleri yarı finalde birbirlerine rakip olacak.

 

ANADOLU EFES 84-89 FENERBAHÇE DOĞUŞ

Turkish Airlines EuroLeague'de iki Türk takımının maçında Fenerbahçe Doğuş, deplasmanda karşılaştığı Anadolu Efes'i 89-84 mağlup etti.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.