2017 KPSS BAŞVURUSUNU KAÇIRAN BİNLERCE ADAYIN UMUTLU BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

2017 KPSS BAŞVURUSUNU KAÇIRAN BİNLERCE ADAYIN UMUTLU BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Mağduriyetin giderilmesi için resmi makamları dilekçe ve telefon yağmuruna tutmaya devam ediyorlar.

2017 KPSS Lisans başvuruları tamamlanmış gibi gözükse de, binlerce aday ÖSYM’nin 2017 yılı için hazırladığı, hala resmi sitede bulunan ve güncellenmeyen takvim nedeniyle başvuru yapamadı ve mağduriyetin giderilmesi için resmi makamları dilekçe ve telefon yağmuruna tutmaya devam ediyor.

 http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/GENEL/2017SinavTakvimi18102016.pdf adresinde halihazırda yayında bulunan takvime göre 14-27 Mart 2017 tarihleri arasında yapılacağı duyurulan KPSS Genel Kültür – Genel Yetenek – Eğitim Bilimleri – ÖABT - A Grubu ve Öğretmenlik  testlerinin başvurularının her yıl olduğu gibi eş zamanlı yapılması beklenirken, ÖSYM tuhaf bir değişiklikle,  Genel Kültür – Genel Yetenek – Eğitim Bilimleri başvurularını 13-23 Mart 2017, A Grubu ve Öğretmenlik başvurularını ise 27-31 Mart 2017 olarak değiştirdi. Bu takvimi  resmi siteden aylar önceden veya başvurulardan hemen önce indiren adaylar ise başvuruları kaçırmanın şokunu yaşıyor. 

 SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ NELER GETİRDİ?

 Bu seneye kadar bütün KPSS testleri için aynı dönemde başvuru ve ödeme alan ÖSYM, bu yıl Lisans başvurularında testleri ayırdığından hem Genel Kültür – Genel Yetenek hem de A Grubu Alan’a başvuracak adaylar ayrı ayrı iki dönemde başvuru yapmak durumunda kaldı, bu değişiklikten haberdar olamayan adaylar ise ilk teste başvuramadığından ikinciye de başvuramadılar. Kimi adaylar ise “27-31 Mart arası online başvuru, 1-3 Nisan’da ödeme” karmaşası nedeniyle başvuru yapamadılar. Tam bir kaos haline gelen başvuru süreci binlerce adayı mağdur etmiş durumda.

 ÖSYM’NİN KEYFİ DEĞİŞİKLİKLERİ VE YENİLİKLERİ KABUS OLDU

 Web sayfasını yenileyen ve daha karmaşık hale getiren ÖSYM, eski ve geçersiz dökümanları kendi resmi sitesinden yayınlamaya devam etti. Adaylar internet üzerinden arama motorlarında “2017 ÖSYM sınav takvimi” gibi aramalar ile yukarıda bahsi geçen sınav takvimine ulaşıyorlar, hem de ÖSYM’nin resmi sayfasına yönlendirilerek! İşin bir diğer ilginç tarafı ise Türkiye’nin en tanınmış haber kanallarının web sitelerinde halen ÖSYM’nin geçersiz sınav takvimi güncelmiş gibi “İşte ÖSYM 2017 Sınav Takvimi” gibi başlıklarla haber yapılmaya devam edilirken bilgi kirliliği ve mağduriyet yaratmaya devam ediyor. Ayrıca referandum süreci, ÖSYM'nin YGS'deki 15 dakika uygulaması ve KPSS ücretlerinin yeniden görüşülmesi gibi yoğun gündem maddeleri arasında ulusal medayada takvim ve başvuru uygulamasındaki değişikliklerin hiç yer almaması da mağdur sayısını arttıran diğer etken oldu. 

 BAŞBAKANLIK, BİMER, CİMER, KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU VE ÖSYM’YE, DİLEKÇE VE TELEFONLA ŞİKAYET YAĞIYOR

 Başvuru yapamamanın şokunu yaşayan adaylar 24 Mart’tan itibaren resmi kurumları ve özellikle ÖSYM’yi dilekçe ve telefon yağmuruna tuttu. ÖSYM skandal takvimin yayında olmasını hiçe sayarak başta geri adım atmadı. Ancak pek çok resmi makama içinde bulundukları mağduriyeti anlatmaya çalışan adaylar, dün itibariyle özellikle Başbakanlık ve Kamu Denetçiliği Kurumu’nun desteğini almış durumdalar. İsmi henüz açıklanmayan pek çok resmi ağızdan destek ve söz alan mağdur gençler, ÖSYM’nin de başvuruların uzatılması konusunda olumlu yönde tavır değiştirdiğini ve ÖSYM tarafından mağduriyetin giderilmesi yönünde adım atılana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini dile getirdiler.

 “MÜCADELEMİZ BAŞVURULAR UZATILINCAYA DEK SÜRECEK”

 Yıllardır KPSS için ter döken, maddi manevi olarak büyük bir yükün altında ezilmeden yılmadan, memuriyet umuduyla çabalayan adaylarının pek çoğu, yaşanılan bu durumun psikolojik anlamda büyük bir çöküntü yaşattığını, pek çok kişinin çaresiz kalabileceğini ve YGS’de yaşanan "15 dakika kuralı" gibi intiharlara neden olabileceğini belirtti. Bu gibi sonuçların ÖSYM’nin son günlerde zaten tartışma konusu olan itibarını zedelediğini belirten adaylar, durum düzeltilene kadar bütün imkanları seferber etmekten ve devletin tüm makamlarının desteğini almak için mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerini ifade ettiler.  Başta Başbakanlık ve Kamu Denetçiliği Kurumu olmak üzere, kendilerine verilen desteğe teşekkür eden adaylar, devlete sonuna kadar güvendiklerini ve “Emeğiniz emanetimizdir.” diyen ÖSYM’nin bu mağduriyeti ortadan kaldıracağına inançlarının tam olduğunu belirterek sözlerini noktaladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.