2021'de İnşaat Sektörünün Yüzü Gülecek

2021'de İnşaat Sektörünün Yüzü Gülecek

Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, 2021'in ilk 6 ayı içinde ekonominin yeniden canlanacağını belirtti.

Münir Tanyer, “2020 yılını geride bıraktığımız şu günlerde 2021'den umutluyuz. Salgın sonucu Dünyada belirsizlik oluştu. Aşı çalışmalarından sonra yeni yılın ilk 6 ayı içinde salgının kontrol altına alınacağını düşünüyorum. Bilinmeyenlerle dolu bir süreci yaşadık fakat Türkiye'nin önü açık. Bundan sonraki dönemde ekonomi ve istihdam alanındaki gelişmelere hep birlikte şahit olacağız. Olaylara olumlu bakmak zorundayız. Farklı jeopolitik konumu ile Avrupa ile bir köprü konumundayız. Suriye ve Iraktaki durumda normalleşirse orada da inşaat işleri de artacak. İzmir bu konuda en şanslı noktalardan biri. İzmir'in yaşam biçimi ve yapısı hem yurt içi hem de yurtdışından talep görüyor. Tanyer Yapı olarak yeni yılda da yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Yapımına başlamaya hazırlandığımız Tan Urla projemiz modern yaşam ve doğayla bütünleşmek isteyenlerin taleplerine cevap verecek” dedi. 

münir-tanyer.jpg

YÜZDE 85 YEŞİL ALAN ÜZERİNE KURULACAK 

Projenin toplamda % 85  yeşil alan üzerinde kurulacağına dikkat çeken Münir Tanyer, “Önümüzdeki yılbaşında yeni projemiz olan Urla Bademler köyünün karşısında yer alan Tan Urla'ya başlamak istiyoruz. Bu yaklaşık 20 yıldır planladığımız ve arsasını da satın aldığımız bir projeydi. Yatay mimariye örnek olacak nitelikteki Tan Urla, 200 dönüm arazi üzerinde çok geniş yeşil alana sahip önemli bir modern köy projesi. Projenin toplam alanının %85'i yeşil alan statüsünde. 3+1, 2+1, 1+1 ve dubleks daire çeşitleri olacak. Her evde bahçe bulunacak. Konutlar Ege yaşamından ve Priene Antik kentinden esintiler taşıyan bir mimariye sahip. Projemizi Türkiye'nin en deneyimli isimlerinden olan mimar Nevzat Sayın tasarlıyor. Proje, tasarımıyla Ege'nin köy yaşamını modern mimariyle birleştirecek. Yaklaşık 300 adet konutun bulunacağı Tan Urla'da, seralar, sağlıklı beslenmek isteyenlere özel hobi bahçeleri, köy pazarı gibi organik tarım ve modern yaşamın tüm olanakları iç içe sunulacak. Türkiye ve yurtdışından şu anda bile ilgi görüyor” ifadelerini kullandı.

EGE KÜLTÜRÜNÜ YANSITACAK

Tan Urla'nın Ege kültürünü yansıtan mimariye sahip olacağını ve otantik köy yaşamının unsurlarını  barındıracağını vurgulayan Tanyer, şu bilgileri verdi: “Tan Urla, yarımadaya açılan bir kapı özelliğini taşıyor ve ulaşım avantajına sahip bir bölgede yer alıyor. İnsanların artık doğa projelerine olan talepleri de çok arttı. Evlerin  yüksek kalite malzemeye ve teknolojik cihazlara sahip olması yeterli değil, sosyal hayatın ön planda olması da bizim için önemli. Bunun yanısıra projelerimiz lokasyon olarak, kent merkezine, sağlık ve eğitim alanlarına da yakın olması nedeniyle tercih ediliyor. İnsanlar artık corona pandemisi nedeniyle evlerinde daha fazla vakit geçiriyor. Projede yerel üreticilerin elleriyle yetiştirdiği doğal ürünlerin bulunduğu bir çarşı ve diğer ticari alanlar da yer alacak. Bölge temiz havası ve iklimiyle sağlıklı yaşam içinde elverişli bir yapıya sahip. Burada kurulacak bir sağlıklı yaşam merkezinden dileyenler kuracağımız otel ve devre mülk sistemiyle yararlanabilecek. Temel çalışmalarına 2021'in ilk aylarında başlayacağız. Konutların teslim tarihini ise 36 ay olarak öngörüyoruz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.