2022 Makyaj Trendleri



2022 Makyaj Trendleri bu yıl birbirinden renkli ve şaşırtan detayları ile sizleri de etkisi altına alacak. 2022 yılı sadece giyim modasındaki devrim niteliğindeki gelişmeler açısından değil makyaj trendleri açısından da oldukça renkli bir yıl olacak. Her mevsime uygun alıştığımız makyaj trendlerini bu yıl rafa kaldırmanın zamanı geldi. Artık daha özgür ve daha göz alıcı makyaj trendleri ile sizler de tüm bakışların üzerinizde toplanmasını sağlayabilirsiniz.

2022 Makyaj Trendleri

Hem doğallığın hem de dikkat çekici renklerin bir arada bulunduğu bir yıl içerisindeyiz. 2022 makyaj trendleri içerisinde her tarza ve her stile hitap eden bir makyaj detayını bulabilirsiniz. Peki, 2022 makyaj trendleri içerisinde en çok dikkat çeken detaylar ve öneriler nelerdir?

Buğulu Göz Makyajı

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yine 2022 makyaj trendleri içerisinde buğulu göz makyajının ön plana çıktığını söyleyebiliriz. Gözleri daha etkili bir hale getiren buğulu göz makyajı için 2022 makyaj trendleri içerisinden mürdüm rengini dilediğiniz tonda kullanabilirsiniz.

Allıkları Belirginleştirin

Eğer göz makyajınızı biraz daha sade bir tonda yapıyor ve yoğunluğu yüz bölgenizde kullanmayı seviyorsanız allıklarınızı artık belirginleştirmenin vakti geldi. 2022 makyaj trendlerinde en dikkat çekici detaylardan biri olan belirgin allıklar ile artık yüz hatlarınızda keskin gölgeler yapabilirsiniz.

Kalın Kaş Modası Devam Ediyor

Geçtiğimiz yıllarda makyaj trendleri arasında kadınların hayatına hızlı bir giriş yapan kalın kaş modası bu yıl da devam ediyor. Kaş jellerini ve kaş kalemlerini kullanarak sizler de kaşlarınızı daha gür ve belirgin bir hale getiren modaya ayak uydurabilirsiniz.

Yeni Makyaj Trendleri

Yeni makyaj trendleri arasında 2022 yılında biraz daha minimalizm etkisinin hem makyajda hem de cilt bakımında sürdüğünü görebiliyoruz. Özellikle daha doğal bir görünüm elde etmek için sizler de baz ve nemlendirici kullanarak doğal ancak pürüzsüz bir görünüm elde edebilirsiniz.

Hafif Kapatıcılar

Hem nemlendirici hem de kapatıcı özelliği olan ve baz görevi gören kapatıcıları 2022 makyaj trendleri içerisinde sıklıkla tercih edebilirsiniz. Likit dudak nemlendiricilerinin yanı sıra yine likit allıklar da oldukça doğal bir görünüm vermektedir.

Dudak Makyajında 90’lar Detayı

Koyu renk dudak kalemleri ve rujlar 2022 makyaj trendleri ile tekrar hayatımıza giriş yaptı. Kahverenginin tonlarında tercih edebileceğiniz rujlar, parlatıcılar ve dudak kalemleri bu yıl makyajlarda en sık karşılayacağımız detaylar içerisinde yer almaktadır.

Sonbahar Makyaj Trendleri

2022 makyaj trendleri sonbaharın renkleri ile sıcacık ve buğulu bir görünümle sizleri karşılıyor. Sonbaharın renklerinin sıkça kullanılacağı makyajlarda bu yıl biraz daha göz ve dudak renklendirmesinde kahverengiyi sıkça görebilmekteyiz.

Ayrıca belirgin gözler ve belirgin dudaklar ile birlikte yine belirgin allıklar ile de görünümünüzü tamamlayabilirsiniz.

Geçtiğimiz yıl hayatımıza giren parlatıcılar ve ışıltılı pudralar artık demode olma yolunda ilerliyor. Bu sezon 2022 makyaj trendleri içerisinde daha mat bir görünüm elde etmeniz gerekmektedir. Bunun için doğru renkleri bir arada kullanmalı ancak mat bir görünüm elde ederek daha doğal görünmelisiniz.

Göz Makyaj Trendleri

Göz makyaj trendleri de yine oldukça koyu ve buğulu makyajlar ile dikkat çekiyor. Siyah, kahverengi ve mürdüm renkler, ağırlıklı olarak göz makyajında tercih edilmektedir. Bununla birlikte koyu renk göz kalemleri de yine buğulu göz makyajı için olmazsa olmaz detaylar arasında yer almaktadır.
Göz makyajı trendi içerisinde biraz daha renkli ancak sade bir seçim yapmak istiyorsanız grafik eyeliner trendini tercih edebilirsiniz. Oldukça iddialı ve renkli bir makyaj trendi olan renkli eyeliner kullanarak tüm dikkatleri göz makyajınız üzerinde yoğunlaştırabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.