2022’nin son haftasında İzmirlileri nasıl bir hava bekliyor?

2022’nin son haftasında İzmirlileri nasıl bir hava bekliyor?

Yılbaşına sayılı günler kala havanın soğumasıyla birlikte araştırmalar başladı. Ülkede yüksek bölgelere yılın ilk karı düştü. Peki İzmirliler 2022'nin son haftasında nasıl bir havayla karşılaşacak?

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Tekirdağ, Afyonkarahisar, Kütahya, Hatay ve Van çevreleri ile gece saatlerinde Kilis, G. Antep, Ş. Urfa ve Mardin çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Zonguldak, Düzce, Karabük, Bartın, Bolu ile Kastamonu’nun kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Marmara ile İç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

17 KENTTE SARI 3 KENTTE TURUNCU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Adana, Adıyaman, Antalya, Bolu, Diyarbakır, Hatay, Mersin, Kastamonu, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Zonguldak, Karaman, Bartın, Karabük, Osmaniye, Düzce'de yarın için sarı kodlu ve kuvvetli kar uyarısı yapılırken Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis'te ise turuncu alarm verildi. Kocaeli’nde ise akşam saatlerinden sonra yüksek kesimleri yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı bekleniyor.

İZMİR, 2022'NİN SON HAFTASINI NASIL GEÇİRECEK?

İzmir'de ise yılın son haftasında hava sıcaklıkları düşüyor. Yılbaşı günü olan Cumartesi günü yağış beklenen İzmir'de hafta genelinde çoğunlukla bulutlu bir hava hakim olacak.

İşte İzmir'de haftalık hava durumu raporu:

jk.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.