2023 Eğitim Vizyonu Genç Liderler Çalıştayı İzmir'de düzenlendi!

2023 Eğitim Vizyonu Genç Liderler Çalıştayı İzmir'de düzenlendi!

Konak Öğretmenevinde gerçekleşen çalıştaya; İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları İlker Erarslan ve Harun Yazar ile öğretmenler ve öğrenci Ar-Ge ekibi katıldı.

Tanıtım videosunun ardından çalıştayın amacı hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan, 2023 Eğitim Vizyonu’nu gençlerin gözünden değerlendirmenin önemini vurguladı. Erarslan, Vizyon Belgesi’ndeki konu başlıklarının, öğrenci Ar-Ge ekibi ve onlara rehberlik eden öğretmenler tarafından ele alınacağı bilgisini verdi.

Gençlerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, “İzmir’deki eğitim politikalarına yön verirken heyecanımızı ve enerjimizi sizlerden alıyoruz.” diyerek gençlere duyduğu güveni dile getirdi.

whatsapp-image-2019-11-15-at-09.10.43-(1).jpeg

Yahşi, “Çağ açıp çağ kapatan atalarımız, iyiliği, merhameti elden bırakmadan bilimde, kültürde, sanatta ve edebiyatta büyük işlere imza attı. İstiklal Savaşı, istikbal için yapıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, İstiklal Savaşı’nda ve Çanakkale Zaferi’nde ne büyük mücadeleler verildiğini hepimiz biliyoruz. Şimdi yeni bir dönem, yeni bir gelecek bizleri bekliyor. Bunu, sizlerin çok iyi anlayıp tahlil etmeniz gerekir. Dünyanın dört bir köşesinde İstiklal Marşımızı söyletecek, şanlı bayrağımızı dalgalandıracak olan sizlersiniz. Sizler, bizim için değerlisiniz. 2023 Vizyon Belgesi’ni değerlendiren, eğitimle ilgili gelişmeleri takip eden, çağın gereksinimlerini idrak eden vizyon sahibi sizin gibi gençlere ihtiyacımız var.”

Gençlere, geleceğe dair tavsiyelerde bulunan Yahşi, “Hayaller kurun, hayallerinizin peşinden gidin. Bize girişimci ruha sahip, heyecan duyan gençler gerekiyor.” dedi.

whatsapp-image-2019-11-15-at-09.10.43-(2).jpeg

Çalıştayda; toplam 14 konu başlığında oluşturulan çalışma gruplarında öğrenciler; mesleki ve teknik eğitim, fen ve sosyal bilimler liseleri, ortaöğretim, temel eğitim, erken çocukluk, yabancı dil eğitimi, özel yetenekliler, öğrenme analitiği araçlarıyla veriye dayalı yönetim, okul gelişimi ve ölçme değerlendirme gibi konularda çalışmalar yaptı. Farklı okul türlerinden pek çok öğrencinin bulunduğu çalıştayda,  gruplarla bir araya gelen Yahşi, öğrencilerden yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. 2023 Vizyon Belgesindeki konu başlıklarını gün boyu çalışan gruplar, günün sonunda sunumlarını gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.