2023 Fakir Baykurt Ödülleri'nin katılım koşulları belirlendi

2023 Fakir Baykurt Ödülleri'nin katılım koşulları belirlendi

Çiğli Belediyesi'nin düzenlediği Fakir Baykurt Roman ödüllerinin şartları belli oldu.

MEDYA EGE - Edebiyatın insana kazandırdığı değerleri çoğaltmak, edebiyata halkın gerçeğini anlatan, toplumsal gerçekçi yeni yapıtlar kazandırmak, okura Türkçenin tadını duyurmak, dilin anlatım olanaklarını geliştirmek ereğiyle, unutulmaz yazar Fakir Baykurt'un adına Çiğli'de düzenlenen ödüllerin 2023 koşulları yayınlandı.

Yazarlar; kitap oylumundaki, yayınlanmamış bir roman dosyası ile yarışmaya katılabilecek ve başvuru ekinde yaşam öykülerini, açık adreslerini, iletişim bilgilerini bir zarf içinde gönderecek.

BÜYÜK ÖDÜL

Ödülün 20.000 Türk Lirası olduğunu açıklayan Çiğli Belediyesi, ödül parasının paylaştırılamayacağını vurguladı. Ödülü alan dosya aynı zamanda Çiğli Belediyesi'nce on bin adet bastırılacak.

SEÇİCİ KURUL

Ödülün seçici kurulundaki isimler şu şekilde: Adnan Binyazar, Bahri Karaduman, Hidayet Karakuş, Işık Baykurt ve Öner Yağcı'dan oluşmaktadır.

SON BAŞVURU TARİHİ

Çiğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Fakir Baykurt Ödülü, Ataşehir Mahallesi Anadolu Caddesi No: 951 Çiğli-İzmir adresine yapılacak başvurular için son tarih 20 Mart 2023 Pazartesi günü saat 17.00 olarak belirlendi.

KİMLER BAŞVURAMAZ?

Başvuru koşullarında yer alan bilgiye göre Çiğli Belediyesi çalışanları, belediye ile iş ilişkisi bulunanlar, seçici kurul üyelerinin birinci dereceden yakınları ödüle katılamayacak.

banner-eed98da9c6a01725dd8f59c1759ea702206.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.