21 Eylül Türkiye gündemi

21 Eylül Türkiye gündemi

21 Eylül 2017 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         21.09.2017

 

DOLAR-USD: 3.5015

AVRO-EURO: 4.1685

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.7300

ALTIN-GOLD: 146.6500

 

 

BAKAN YILMAZ'DAN LİSELERE GEÇİŞTE YENİ MODEL AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, liselere geçişte yeni modelle ilgili, "Bir ay içinde Bakanlar Kuruluna sunarız. Onlar 'tamamdır' dedikten sonra hemen açıklarız." dedi.

 

BEKİR BOZDAĞ'DAN BARZANİ'YE ÇOK SERT UYARI

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, IKBY'nin referandum kararı için "Bu, tehlikeli bir yoldur, doğru bir iş değildir. Barzani ateşle oynuyor. Bu ateş Barzani'yi önce yakar, sonra da başkalarını yakar. Doğru olan bu ateşle oynamaktan vazgeçmektir, aklıselime teslim olmak, referandumu iptal etmektir" dedi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

"TÜRK MİLLETİNİN MENFAATİ İCAP EDERSE YİNE GİRERİZ"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki: "DEAŞ'a karşı en etkili mücadeleyi biz yaptık. Oradaki oyunlarını bozduk, girdik oraya. Türk milletinin menfaati icap ederse yine gireriz"

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN ERDOĞAN'A: TELEVİZYONDA KARŞIMA ÇIKMIYORSUN; BENDEN NEDEN KORKUYORSUN?

Fındıkta Adalet Yürüyüşü'nün ardından açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı  Kılıçdaroğlu,  Cumhurbaşkanı  Erdoğan'a yönelik televizyon davetini bir kez daha hatırlatarak, "Benimle televizyona çıkmıyorsun, benden neden korkuyorsun?" dedi.

 

SAADET PARTİSİ'NDEN HÜKÜMETE SERT ELEŞTİRİ: EĞİTİM CİDDİ BİR İŞ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından TEOG’un kaldırılmasına tepki gösterdi. Karamollaoğlu, “17 Milyon öğrencinin, 80 milyonluk ülkenin kaderi tek bir kişinin inisiyatifine bırakılamaz. Eğitim ciddi iştir. Televizyon programında değil, hükümet programında açıklanır" dedi.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

ERDOĞAN: KAPIYI ONLAR KAPATSIN, MİNDERDEN KAÇAN ONLAR OLSUN

ABD'deki temasları çerçevesinde küresel iş forumunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin AB üyeliği konusuyla ilgili olarak “Onlar bize kapıyı kapatsın biz kararı rahat veririz. Biz minderden kaçmayız." dedi.

 

PESKOV: RUSYA, IRAK'IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNDEN YANA

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) 25 Eylül'de gerçekleştirilmesi planlanan bağımsızlık referandumu hakkında açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın bölge ülkelerinin toprak bütünlüğünden yana olduğunu söyledi.

 

BARZANİ: REFERANDUMDAN SONRA BAĞDAT'LA MASAYA OTURACAĞIZ

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, 25 Eylül referandumu sonrasında Bağdat ile ciddi ve dostane şekilde diyaloğa geçmeye hazır olduklarını belirtti.

 

FED FAİZLERİ DEĞİŞTİRMEDİ

FED Eylül ayı toplantısında faiz oranlarını değiştirmeyerek %1-%1.25 aralığında tuttu. Piyasalar da faiz oranlarında değişiklik beklemiyordu. 

 

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

BAKAN ARSLAN’DAN TAŞERONLARA KADRO AÇIKLAMASI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Taşeronlarla ilgili çalışma malumunuz hükümet seviyesinde verilen bir sözdür. Bu sözün gereğinin yerine getirilmesi için çalışmalar devam ediyor. O süreçle ilgili hiç şüpheniz olmasın o sözün gereği yerine getirilecek. Hiçbir tereddüde mahal yok” dedi.

 

DÖNÜŞÜM SEFERBERLİĞİ

İzmir’de düzenlenen 3’üncü Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı yoğun katılımla gerçekleşti. Dönüşümde seferberlik başlattıklarını söyleyen Özhaseki, “7.5 milyon konutun dönüşmesi gerekiyor. Yılda 500 bin konutu dönüştüreceğiz. Belediyelere sıfır faizli kredi imkânı sağlayacağız” dedi

 

İKİNCİ EL ARAÇ SATIŞINDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Hükümet, ikinci el otomobil ve konut piyasasında yeni değişikliklere hazırlanıyor. Başbakanlığa sunulan düzenlemeye göre, ikinci el otomobilde 10 bin kilometreye kadar garanti istenebilecek.

 

ŞİRKETLERE ‘SİBER UZMAN’ İSTİHDAM ETME ŞARTI

Siber Güvenlik Yasası’nın ayrıntıları netleşiyor. Yasayla saldırılara karşı güvenlik açıklarını kapatmayan şirketlere yaptırımlar geliyor. Ayrıca kurum ve şirketlerin siber uzman istihdam etmesi zorunlu olacak.

 

ÜLKER'İN 1 NİSAN REKLAMINA CEZA GELDİ

Reklam Kurulu'nca, toplumda endişe ve tedirginliğe neden olduğu belirtilen "Ülker 1 Nisan Şakası" temalı reklam kampanyası dolayısıyla TBWA ve Plasenta Reklam Hizmetlerine toplam 301 bin 766 lira idari para ve durdurma cezası verildi.

 

HİNTLİ TRAKTÖR DEVİ, ERKUNT'U DA SATIN ALDI

Sene başında Hisarlar Makina'yı satın alarak Türkiye pazarına giren Hindistan merkezli Mahindra & Mahindra, sektörün dev isimlerinden Erkunt Traktör'ü de bünyesine kattı.

 

DEVLER TÜRKİYE’Yİ İNTERNETİN ANA ROTASI YAPACAK

21-22 Eylül’de Antalya’da düzenlenecek Türk Telekom International & Turkcell Superonline uluslararası operatörler müşteri etkinliğinde dijital dünyanın geleceğine yön verilecek.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

2019 UEFA SÜPER FİNALİ VODAFONE PARK'TA OYNANACAK

UEFA Yönetim Kurulu, İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirdiği toplantıda 2019 UEFA Süper Kupa finalinin Beşiktaş Vodafone Park stadında oynanmasına karar verdi.

 

GALATASARAY UNICEF’İN SPONSORU OLDU

Galatasaray, UNICEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu) ile çocuk hakları konusunda farkındalık yaratmak, UNICEF'in Türkiye'de ve dünyada yürüttüğü programlara destek sağlamak için iş birliğine imza attı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.