21 Kasım 2017 Türkiye gündemi

21 Kasım 2017 Türkiye gündemi

21 Kasım 2017 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         21.11.2017

 

DOLAR-USD: 3.9225

AVRO-EURO: 4.6125

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.2000

ALTIN-GOLD: 162.2000

 

 

BAŞBAKAN YARDIMCISI VE HÜKÜMET SÖZCÜSÜ BOZDAĞ: NATO'DAKİ SKANDALIN ÜZERİ ÖRTÜLMEMELİ

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, NATO tatbikatındaki skandala ilişkin "NATO tarihinin en büyük skandallarından bir tanesidir. Açık bir had bilmezliktir. Bu işin üzerinin örtülmemesi, örttürülmemesi gerektiğini de çok net şekilde ifade ediyoruz." dedi.

 

CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI TOPÇU: NATO ÜYELİĞİMİZİ GÖZDEN GEÇİRMEMİZİN ZAMANI GELDİ

NATO'da yaşanan skandala dair konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Bütün darbelerin ve savunma sanayinde bağımlılığın arkasında NATO vardır. NATO üyeliğimizi gözden geçirmemizin zamanı gelmiştir" dedi.

 

ANKARA'DA FETÖ SORUŞTURMASI: 107 ESKİ ÖĞRETMEN HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, KHK ile ihraç edilen 107 öğretmen hakkında gözaltı kararı alındı, şüphelilerden 51'i yakalandı.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

İSMAİL KAHRAMAN YENİDEN TBMM BAŞKANI SEÇİLDİ

TBMM Genel Kurulunda yapılan 3.tur oylamada, AK Parti İstanbul  Milletvekili İsmail Kahraman 289 oy alarak yeniden Meclis Başkanı seçildi.

 

AK PARTİLİ ELİTAŞ'TAN SEÇİM İTTİFAKI VE SEÇİM BARAJI AÇIKLAMASI

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, seçim ittifakı, seçim barajı gibi olası düzenlemelerin uyum yasaları dışında ele alınacağını söyledi.

 

KILIÇDAROĞLU: OHAL BUGÜN KALDIRILSA 3 AY İÇİNDE FAİZ, 1 YIL İÇİNDE ENFLASYON YARIYA İNER

OHAL'in yatırımcıları ürküttüğünü vurgulayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "OHAL bugün kaldırılsa 3 ay içinde faiz, 1 yıl içinde enflasyon yarıya iner" dedi.

 

CHP'Lİ ÖZTÜRK YILMAZ: RIZA SARRAF BALLI VATANDAŞMIŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, ABD’de yargılanan Rıza Sarraf’ın itirafçı olduğuna yönelik iddialara ilişkin "Rıza Sarraf; ballı, ayrıcalıklı, çok önemli bir vatandaşmış, bazı şeyleri söylemesinden korkulan bir vatandaşmış” dedi.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

SARRAF VE ATİLLA'NIN JÜRİLİ DURUŞMASI ERTELENDİ

New York'ta tutuklu yargılanan iş adamı Rıza Sarraf ve Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Atilla'nın 27 Kasım'daki jürili duruşması ertelendi. Duruşmanın 4 Aralık Pazartesi günü yapılması öngörülüyor.

 

IRAK MAHKEMESİNDEN "REFERANDUM" KARARI

Irak'ta Yüksek Mahkeme, IKBY'nin tartışmalı referandumunun anayasaya aykırı olduğuna karar verdi.

 

 

IRAK: IŞİD MİLİTANLARIYLA EVLİ 300 TÜRKİYE VATANDAŞI KADIN SINIR DIŞI EDİLECEK

Irak hükümeti, Musul'un Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) elinden alınmasının ardından gözaltında tutulan örgüt militanlarının eşlerini sınır dışı etmeye hazırlanıyor. IŞİD militanlarıyla evli söz konusu 509 kadından 300'ünün Türkiye vatandaşı olduğunu da belirtti.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

YÜZBİNLERCE TAŞERONU İLGİLENDİRİYOR! YENİ YASA NELERİ İÇERİYOR?

Hükümet, kamuda çalışan 750 bin taşeron işçinin statüsünü değiştirmek için torba yasa hazırlığına başladı. Taşeronların 1 yıllık sözleşme süresi 3 yıla çıkarılacak, ayrıca aynı torbaya başta turizm olmak üzere mevcut teşviklerin devamı için maddeler yer alacak.

 

'TÜRKİYE E-TİCARET CİROSU BİR YILDA YÜZDE 20'NİN ÜZERİNDE BÜYÜDÜ'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "2015 yılında 25 milyar liraya yaklaşan Türkiye e-ticaret cirosu, bir yılda yüzde 20'nin üzerinde büyüdü ve 2016 yılı sonunda 30 milyar lirayı geçti." dedi.

 

BDDK BAŞKANI AKBEN’DEN HALKBANK AÇIKLAMASI

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, Halkbank'ın Emlakbank'a devri gibi bir çalışmanın olmadığını açıkladı. Akben, 16 Kasım’da yayınlanan ve bankaların birleşme, devir ve hisse değişimi hakkındaki yönetmelikte yapılan değişikliklerin Halkbank ile ilgisi olmadığını söyledi.

 

ENERJİDE 30 BİN KİŞİYE İŞ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, enerjiye 10 yılda 110 milyar dolar yatırım ihtiyacı bulunduğunu belirtti. Albayrak, iki yüzer LNG depolama tesisinin devreye gireceğini söylerken, nükleer santrallerde 27 bin kişinin çalışacağını açıkladı.

 

İZMİR'İN NOTU BİR KEZ DAHA 'AAA'

İzmir Büyükşehir Belediyesi, uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in verdiği en yüksek not olan AAA'yı korudu. Başkan Aziz Kocaoğlu, kredibilitesi en yüksek kurumlar arasına girmenin, yabancı yatırımcılar için net bir "İzmir'e güvenle yatırım yapabilirsiniz" mesajı taşıdığını söyledi.

 

‘BİZİM MAHALLE’NİN 2. ETAP İMZASI TAMAM

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut GYO’nun 1 milyon metrekarelik ‘Bizim Mahalle’ arazisinin 118 bin metrekarelik bölümünü kapsayan 2. etap ihalesini kazananı Dağ Mühendislik oldu. Şirket, arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak 2 milyar lira, Emlak Konut payı olarak ise 551 milyon lira taahhüt etti.

 

400 BİN OTELLE ANLAŞTI YERLİ ‘BOOKİNG’İ KURDU

Booking.com’un kapatılması ile bu alanda oluşan boşluğu gören Jolly Tur, 400 bin otelle anlaşıp yerli online rezervasyon şirketini kurdu. Booking davalarında bilirkişi olan Jolly Tur Genel Müdürü Erkan, “Kavga etmiyoruz, vergi versinler, rekabet edelim” şeklinde konuştu.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

"MUSTAFA V. KOÇ GOLF SAHASI" HAYATA GEÇİYOR

İstanbul Riva'da yapılacak olan "Mustafa V. Koç Golf Sahası" İstanbul Golf Kulübü üyelerinin katılımıyla düzenlenen bir etkinlikle tanıtıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.